Mislim, da ves ta postopek prej s karbonizacijo nima posebne veze. Edino kar bi spremenil je, da fermentor tresi (zrači pivino) preden vsuješ noter kvasovke. Priporočam tudi, da suhi kvas prej rehidriraš. Ampak, kot rečeno, če ti kljub temu, pivo lepo povre do želenega FG, to na karbonizacijo nima vpliva.
Zakaj se ti ne karbonizira, je težko rečt. Folk na zelo različne načine karbonizira, s cukrom direkt v flaše, s "sirupom", eni pote mto mešajo, drugi ne, eni pustijo v fermentorju nekaj časa, drugi flaširajo takoj itd. Ampak večina je govora o tem, da steklenice niso enakomerno karbonizirane, ne pa, da sploh niso. Po moje, delaš vse OK, in je napaka nekje drugje. A ti mogoče zamaški slabo tesnijo? Večkrat je bilo že rečeno, da tudi če bi še ne vem kako lagiral (česar itak ne delaš) ostane dovolj kvasa za karbonizacijo. To torej ne more biti pri tebi problem. Temperatura 20C je tudi po moje primerna, sam karboniziram na podobni temperaturi. Edino kar mi pade na pamet je, da ti temperatura po končani fermentaciji visoko naraste, zato se iz piva izloči veliko CO2 in je posledično 110g cukra premalo. Govorim na pamet, samo tudi to po moje ni razlog, ker se Vol delež CO2 ne spremeni bistveno. Bi opazil, ne bi pa bilo pivo flat.