Steklo je zelo v redu, sploh za čiščenje, vendar sem enkrat nekaj bral, mislim, da v tisti stari dolgi temi, da je nekomu počil v roki in se je zelo hudo porezal. Nisem 100 % vendar sam uporabljam plastiko, ki se dobro obnese. vsaj za zdaj.
Citat:
Uporabnik ArcaneWater pravi:
Ok imam en problemSkoraj vsako pivo mi malce kipi do sedaj, torej dam flaše v hladilnik in seveda jih položim se kvas poleže, in potem ko odprem tist kvas naredi manjšo erupcijo ker se prav vidi v flaši, kako to rešujete? Študiram da bi 1 teden pred stekleničenjem pretočil v drug fermentor in tam dry hopal da se znebim večine kvasa.
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Daj prvo prosim opiši celoten postopek, kako zvariš, koliko časa ti pivo na poseznih stopnjah počiva in kako karboniziraš. Tako na pamet ti težko svetujemo....
Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Steklenici hrani navpično. Razen, če seveda ne gre drugače...
Meni se je vulkan delal samo v primeru previsoke karbonizacije. Opažam pa drugo...ko karboniziram pivo na želeno stopnjo, je OK. Potem mi pa ostanejo kake flaške nekaj mesecev (ker vmes pijem že drugo), pa se mi v kozarcu precej peni in tudi v ustih se naredi pena...težko za pit. Pivo po mojem ni okuženo, vse ostalo štima...le ta karbonizacija ni več taka čista, ampak postane penasta...
V čem je keč?
Citat:
Uporabnik HafnerMa pravi:
Steklenici hrani navpično. Razen, če seveda ne gre drugače...
Meni se je vulkan delal samo v primeru previsoke karbonizacije. Opažam pa drugo...ko karboniziram pivo na želeno stopnjo, je OK. Potem mi pa ostanejo kake flaške nekaj mesecev (ker vmes pijem že drugo), pa se mi v kozarcu precej peni in tudi v ustih se naredi pena...težko za pit. Pivo po mojem ni okuženo, vse ostalo štima...le ta karbonizacija ni več taka čista, ampak postane penasta...
V čem je keč?