Za koliko denrja več bi menjali službo?

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.532
113
Večji avto rabiš, potem se stanje do neke mere malo normalizira.

(Malo zato, ker se boš lahko vozil kot človek, v večjem delu pa zato, ker te bo narod, ki je sicer na cesti vsak dan našpičen do amena, pustil pri miru. Noro, ampak tako je. Nehajo piskat, blendat in se lepit na rit...
crazy1.gif
)

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
pa dobro, pa si se ti vozil vsak dan 7 ur, recimo en teden, pa potem še ne vm 5 do 8 ur službe vsak dan???? jaz si tole predstavljam maksimalno 2 dni, za ostalo pa ni denarja.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Tak lušno mi je tu, da sem si pri nas v prejšnem mesecu samo 2 škatilce cigaret kupil in 1x tankal avto
evil.gif

Seveda razmišljam v tej smeri, da bi pač živel v Nemčiji. Samo, da kupiš hišo ali pa stanovanje je potreben denar. Da bom pa 2 leti stanoval v stanovanju, ki ga bom pa najemal in ga v bistvu skor odplačal, je pa meni čez les. Raje še "trpim" kako leto, pa si potem z mojo kupiva kako stanovanje, kjer bova sama gospodarja. Samo zaradi punce sva še v Sloveniji, dokler ne bo zaključila z magisterskim študijem.
Zato pa je pri nas taka brezposelnost, ko bi vsi radi imeli službo 5 minut od doma. Pa še to je enim preveč. Jaz sem se pač za vredu službo pripravljen voziti dlje. Lahko bi pa delal kje pri nas in firmi prinašal dobiček, sam pa od tega nebi čisto nič imel, razen takšne plače, da bi si ravno potne stroške kril, pa vsak dan jedel samo mleko in kruh.
In pod nobenim pogojem se ne grem prodat kaki firmi za mizerno plačo. Raje sem potem na cesti, vlečem denar od socialne, pa še dva otroka bi mogel imeti, nekaj zemlje za vrt in njivo, pa bom čez mesec bolje prišel čez, kot pa da bi kje pri nas delal.

Oprosti prijatu, samo prej si napisal, da delaš za 1900 EUR mesečne plače, zdaj, če je tebi to bajna plača, potem prav, meni je to bolj mezda pod pogojem, da je podatek o vožnji resničen.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
S tem zadnjim se pa strinjam 100 % ... ne, 101 % !!

Ga ni denarja, da bi se vsak dan vozil 700 km ... pa da ga jebesh ... mam malo manj plače kot Ciay, a sem skoraj 16 ur doma ...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Sami "loaded" tukaj na forumu. Kaj, a delate vsi za 3000eur bruto osnove?
grin1.gif

Malo provokacije...
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
1.900 EUR plače v ITju na taki poziciji kot jo ima pa res ni težko zaslužiti tudi v Ljubljani... Pa imam 20 min. vožnje dnevno...
Bi zamenjal službo, ampak za vsaj 30% višjo plačo. Za drobiž se mi ne gre. Ni, kot so omenili nekateri, samo keš... Tu mi ustreza svoboda, ki jo imamo. Ni nujno da sem ob 8:00 v službi, da sem do 16:00 na delovnem mestu... Grem direkt do stranke, delam od doma, delam ponoči, mogoče vikend varijanta če je potrebno... Na koncu delodajalca zanima samo izpolnjen plan/naloge.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ja, sej to je poanta, marsikdo malo boljše plačan ima v LJ 1900-2000, tip se pa po forumu hvali, da se za ta denar vsak dan vozi v Nemčijo, pa kaj si nor.

Zame ni varjante, da bi se vsak dan vozil v Nemčijo, še v LJ se en bi vozil, temveč bi se pač preselil.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.598
1.124
113
Titograd
Uh, kaj pa vem, delovna klima je ok, v prejšnji službi je bila nikakva, plača je solidna in toliko boljše v naši kuri ne bi dobil da bi menjal.... morda tujina in vsaj 2,5k €.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Uh, kaj pa vem, delovna klima je ok, v prejšnji službi je bila nikakva, plača je solidna in toliko boljše v naši kuri ne bi dobil da bi menjal.... morda tujina in vsaj 2,5k €.

Haha, dober si. Odvisno kaj ti smatraš tujina, v marsikateri ekonomiji boš z 2500 mesečno životaril in bil zadnja rupa na sviralu. Je pa res, da je vse odvisno od tvojega znanja, certifikatov, izkušenj, sreče itd. Jaz sem pred kratkim zavrnil tujino pa ni bila slaba plača, samo ko si vse preračunam, sem mogče 500 EUR plusa, kar se mi pa ne splača zajebavat. Ko pa najdem tisto kar iščem, potem pa adijo Dežela, sem bil že blizu, med top 10 pa sem na žalost izpadel, šlo se je pa za Azijo
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
on je verjetno mislim na varjanto da gastarbajterja šipla prek meje in se vsak dan vozi nazaj v mb

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Aha, no to bi šlo. V Sloveniji si z 2500+ neto že solidno situiran in ti ne gre ravno slabo. Spet odvisno od branže in koliko časa delaš, ker če bi moral delati 16 ur za takšno plačo, potem naj jo imajo. Kaj mi bo solidna plača, če nimam prostega časa zase in za bližnje. Nekateri se preveč pehajo za denarjem, ni vse v denarju. Če pogledam sebe, imam rajši malo manj v denarju pa več v kvaliteti bivanja.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
delam za de podjetje na balkanu... ni praznikov ni bolnišk ni pravega dopusta... je pa službena c klasa, telefonskih stroškov za jurja in plača ki jo v slo sanjaš...

vse ma svojo ceno....
zgodi se parkrat na leto da me po en tedn skupaj ni...

ostalo delo poteka iz domače pisarne... kar pomeni ob 8,00 po stopnicah v pisarno, vmes kot človek na kosilo po stopnicah dol, ampak realno konec je ob 17 uri ....

sedaj je to malo boleče ker je tak hitro tema in od dneva nimam nič...

v bistvu sanjski job , marsikdo v slo bi ubijal zanj... ampak jas imam počasi poln kufer ...

na dopustu si najmanj 5 ur na dan za raqčunalnikom telefonom in mejli......

kličejo te stranke pa če si v bolnici, na dopustu, ali izven delovnega časa, njih ne zanima al si napol mrtev ali ne...

če se ne javiš ker te recimo dobesedno operirajo - se mi je zgodlo... že kontaktirajo v koncern da se pa biro balkan ne javlja ... in ker je koncern 7000 ljudi jasno da ne moreš vsem 7000 čim dopovedat kaj je s tabo kje si kaj delajo s tabo...

v glavnem kriza... v bistvu kapitalizem najhujše vrste dobesedno zasužnijo te...

zdržal še bom kakih par let... tolko da si še par materjalnih življenskih želja izpolnim... potem pa bom poiskal nekaj bol na izi....

verjetno bo največji problem finančni downgrade...
rolleyes-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Možnosti napredovanja ni? Kakšen senior Manager ali kaj podobnega, morda tudi senior Advisor.

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
možnosti so... po dveh letih moja izpostava toliko raste da bi počasi prenesla eno tajnico... vendar so nemci škrti in to se sigurno nebo zgodilo....

oziroma bo meni prej dopizdlo... ko daš enkrat tak sistem skoz vidiš da dnar ni vse..par let še pol pa
smile-1.gif
downgrading

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Vem kaj misliš in te razumem, samo včasih je potrebno malo potrpeti oz stisniti zobe.
smile-1.gif

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Vem kaj misliš in te razumem, samo včasih je potrebno malo potrpeti oz stisniti zobe.
smile-1.gif

stiskam verjemi:)

ampak kaj hočem povedat... tisti ki imate povprečno službo z povprečno plačo... držite se je ... boste živeli dlje...
smile-1.gif

manj stressa in zdravo življenje pomenita več kot denar