Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Tak lušno mi je tu, da sem si pri nas v prejšnem mesecu samo 2 škatilce cigaret kupil in 1x tankal avto
Seveda razmišljam v tej smeri, da bi pač živel v Nemčiji. Samo, da kupiš hišo ali pa stanovanje je potreben denar. Da bom pa 2 leti stanoval v stanovanju, ki ga bom pa najemal in ga v bistvu skor odplačal, je pa meni čez les. Raje še "trpim" kako leto, pa si potem z mojo kupiva kako stanovanje, kjer bova sama gospodarja. Samo zaradi punce sva še v Sloveniji, dokler ne bo zaključila z magisterskim študijem.
Zato pa je pri nas taka brezposelnost, ko bi vsi radi imeli službo 5 minut od doma. Pa še to je enim preveč. Jaz sem se pač za vredu službo pripravljen voziti dlje. Lahko bi pa delal kje pri nas in firmi prinašal dobiček, sam pa od tega nebi čisto nič imel, razen takšne plače, da bi si ravno potne stroške kril, pa vsak dan jedel samo mleko in kruh.
In pod nobenim pogojem se ne grem prodat kaki firmi za mizerno plačo. Raje sem potem na cesti, vlečem denar od socialne, pa še dva otroka bi mogel imeti, nekaj zemlje za vrt in njivo, pa bom čez mesec bolje prišel čez, kot pa da bi kje pri nas delal.