Za koliko denrja več bi menjali službo?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Hebes take sluzbe in zaposlene, ki bi za 10-15 posto menjali sluzbo.
Pri meni bi morali te odstotke pomnoziti vsaj z faktorjem 10.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Moj novi sodelavec je šel iz privat sektorja k nam v javni sektor, da bo imel bolj miren šiht. Tam je imel 1000€ neto tukaj pa 1000€ bruto
frown-1.gif
(pač na razgovoru so mu povedali bruto znesek) sedaj pa jok.

Temu tipu bi morali enostavno vzeti diplomo (tudi če je zgolj od poklicne šole) in tudi volilno pravico - če ne ločiš med bruto in neto si pač
bonk.gif

Poleg tega to pomeni da človek sploh ne ve koliko vsak mesec "plača" državi.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tebi tudi, ker ne prebereš vsega napisanega. Pojdi nekaj postov nazaj ,nato se posuj s pepelom.....

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Jst niti nebi menjal toliko zaradi finančnih razlogov (čeprou tukaj ne dobim lih neke hude plače), kot zaradi urnika (turnus), možnosti koriščenja nadur (tukaj tega nimam) in bližine doma (no...ne da je tuki ful predaleč, ampak bi blo bolš, če bi blo bližje =).

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Jaz sem menjal za 700€ plusa. Bomo vodli kako bo. Začnem z januarjem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Jst niti nebi menjal toliko zaradi finančnih razlogov (čeprou tukaj ne dobim lih neke hude plače), kot zaradi urnika (turnus), možnosti koriščenja nadur (tukaj tega nimam) in bližine doma (no...ne da je tuki ful predaleč, ampak bi blo bolš, če bi blo bližje =).

Turnus je dobra menjava sluzbe, vec privatnega zivlenja, ob 7 v sluzbo in 15.04 že sediš s frendom na kafeju je dost vredno.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.067
845
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Jaz sem menjal za 700€ plusa. Bomo vodli kako bo. Začnem z januarjem.

Za 700 plus, nema veze kaki so pogoji, če gres iz 1000 na 1700 (v sloveniji), me lahko mentalno posiljujejo do onemoglosti.

V bistvo sem šel v AT. Zdaj mam do sluzbe 10 min. Potem bom mel 40min. Čas bo pokazal svoje.
Plusa je v bistvu1k€, samo sem odštel ene 200-300 potnih stroškov.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
200 benza, 150 amortizacije pri 10k avtu, to je 350 od oka, zdaj pa privzami 13to plačo pa božičnico, jo razdeli na 12 delov, pa vidiš
da si še vedno totalni plus.

Eni se MB-CE vozijo vsak dan za 800e.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Sedaj se vprašajte eno. Ali bi delali v enem kolektivu za 700 € plače. Vzdušje v tem kolektivu bi bilo sproščeno, odnosi med sodelavci in šefom bi bili tudi na zelo dobrem nivoju.
Ali pa drugo skrajnost; plače 2000 €, vsak dan na jedilniku te čisto vsak je*e v glavo in se 8 ur sam kregaš in potem prideš domov natakjen kot sekira, da te ne more nihče drug prenašati. Pa še potem si vzameš 14 dni dopusta, pa je na koncu bolje, da bi bil na firmi, ker te nonstop kličejo iz službe.
Sam trenutno delam v tujini ( Nemčija), kakšen teden pa pri nas. In se vsakodnevno vozim v Nemčijo, razen takrat ko je res kakšna višja sila ( vreme) ostanem v Nemčiji. Res da delam za 1900 € na mesec, ampak grem v službo z veseljem in jaz takšne službe, kot jo trenutno imam ne menjam pod nobenim pogojem, pa četudi do penzije delam tam. Čeprav imam stresno delo, dajo v kolektivu velik poudarek na odnosih v podjetju.
Eden je zgoraj napisal, da imaš svojo firmo in si sam svoj gospodar. Vse je tukaj lepo in prav, samo če se nato zaneseš, se ti lahko zgodi, da te sedaj v času recesije uniči plačilna nedisciplina in dobiš na koncu samo sive lase.
Bistvo vsega je v tem, da ni vse v denarju. Jaz ko sem bil mlad sem tudi rekel, naj me je*ejo 8 ur, potem pa imam doma mir. Pa te z leti začne takšen način psihično uničevati.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Koliko km pa imaš v eno smer?
Mene je počasi to začelo mučit, sploh s Slovenceljni na cesti.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Sedaj se vprašajte eno. Ali bi delali v enem kolektivu za 700 € plače. Vzdušje v tem kolektivu bi bilo sproščeno, odnosi med sodelavci in šefom bi bili tudi na zelo dobrem nivoju.
Ali pa drugo skrajnost; plače 2000 €, vsak dan na jedilniku te čisto vsak je*e v glavo in se 8 ur sam kregaš in potem prideš domov natakjen kot sekira, da te ne more nihče drug prenašati. Pa še potem si vzameš 14 dni dopusta, pa je na koncu bolje, da bi bil na firmi, ker te nonstop kličejo iz službe.
Sam trenutno .

Kar si napisal v prvem odstavku: ...bi z veseljem, če bi podedoval kakšno stanovnaje,hišo oz. če bi mi bilo podarjeno to s strani staršev...z veseljem.
Realnost je da bi si moral izbrati to kar piše v drugem stavku, vsaj za toliko in toliko let, da bi si lahko kupil,odplačeval stanovanje, pa še nekaj za preživeti imel...žalostno ampak tako pač je.
Aja...drugače bi sam menjal službo za min 300 eur neto + zap. za nedoločen čas....v neznano nebi šel za takšen denar, ponavadi sem pa vse delodajalece tako ali drugače malo prečekiral, SLO je tako ali tako majhna tako da povsod kdo pozna kakšnega ipd. Poznam osebno 2-3 primere ko so jih tako zvabili za par 100 eur več, nato je pa podjetje v pol leta ali propadlo ali pa vse odpustilo
uf-1.gif
, nekaterim pa tudi pač uspe in dobro dobijo.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
@sad, 380 km. Malo veliko, če nimaš živcev za volanom
smile-1.gif
. Če bo sreča, bom od januarja prevozil kakih 130 km manj.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Če imam službo pri kateri se moram vozit daleč in potem dobim eno bližje tako zamenjam, razen če zvem da so res tam slabe razmere...