Sedaj se vprašajte eno. Ali bi delali v enem kolektivu za 700 € plače. Vzdušje v tem kolektivu bi bilo sproščeno, odnosi med sodelavci in šefom bi bili tudi na zelo dobrem nivoju.
Ali pa drugo skrajnost; plače 2000 €, vsak dan na jedilniku te čisto vsak je*e v glavo in se 8 ur sam kregaš in potem prideš domov natakjen kot sekira, da te ne more nihče drug prenašati. Pa še potem si vzameš 14 dni dopusta, pa je na koncu bolje, da bi bil na firmi, ker te nonstop kličejo iz službe.
Sam trenutno delam v tujini ( Nemčija), kakšen teden pa pri nas. In se vsakodnevno vozim v Nemčijo, razen takrat ko je res kakšna višja sila ( vreme) ostanem v Nemčiji. Res da delam za 1900 € na mesec, ampak grem v službo z veseljem in jaz takšne službe, kot jo trenutno imam ne menjam pod nobenim pogojem, pa četudi do penzije delam tam. Čeprav imam stresno delo, dajo v kolektivu velik poudarek na odnosih v podjetju.
Eden je zgoraj napisal, da imaš svojo firmo in si sam svoj gospodar. Vse je tukaj lepo in prav, samo če se nato zaneseš, se ti lahko zgodi, da te sedaj v času recesije uniči plačilna nedisciplina in dobiš na koncu samo sive lase.
Bistvo vsega je v tem, da ni vse v denarju. Jaz ko sem bil mlad sem tudi rekel, naj me je*ejo 8 ur, potem pa imam doma mir. Pa te z leti začne takšen način psihično uničevati.