PRIJAVE NA RAZPISE ZA DEL. MESTA

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ne, se mi ne zdi. Vem samo da so oni tam vec ali manj za okras in pomagam si lahko samo sam. Prej kot slej bos skapiral da si bos moral sluzbo sam poiskat

Takega zavoda pa res ne potrebujemo.
bonk.gif
Potrebujemo nek efektiven zavod za zaposlovanje, brez ljudi, ki kar neki tumbajo, da moramo vse sami... Zakaj smo potem tam ?!?

Pol pa tk brezveze da zavod sploh je, če nič ne dobiš od njih, če moraš vse sam... Itak se mislim odjavit, ker mam poln [censored] tistih bab, ki samo sučejo riti na stolih, nič pa ne bi ukrenle, da bi kdo dobil službo... Ne vem, zakaj jih potem država (davkoplačevalci) sploh plačujejo, če nič ne ukrenejo...

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Ponavljam: Zakaj smo potem prijavljeni na zavodu če moramo vse sami ?!?

Zato, ker si verjetno na socialni, ali pa dobivaš nadomestilo. In morajo te malo kontrolirat, če sploh iščeš službo.

Nobene druge vloge zavoda ni.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Ponavljam: Zakaj smo potem prijavljeni na zavodu če moramo vse sami ?!?

Zato, ker si verjetno na socialni, ali pa dobivaš nadomestilo. In morajo te malo kontrolirat, če sploh iščeš službo.

Nobene druge vloge zavoda ni.

Taka vloga je pa za en [censored]. Pa brez zamere... Takega zavoda pa res ne rabimo. Itak pa bo precej ljudi skenslalo socialne zaradi te nove zakonodaje...

Pa namesto da kontrolirajo bi lahko še namesto tega sami kaj naredili za ljudi, ki so prijavljeni...
stupid-1.gif

Ko smo že pri kontroliranju, če bi kdo kontroliral učinkovitost zavoda, bi verjemi, bile razmere bistveno boljše kot so...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ne vem, kje si dobil idejo, da bodo one tete tam tebi službo iskale. Sej sem tudi sam bil nekaj mesecev na zavodu pred leti in vem, kako zadeva funkcionira. Svetovalka ti SVETUJE, v skladu s tvojimi zaposlitvenimi cilji, ni to dovolj?

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ne vem, kje si dobil idejo, da bodo one tete tam tebi službo iskale. Sej sem tudi sam bil nekaj mesecev na zavodu pred leti in vem, kako zadeva funkcionira. Svetovalka ti SVETUJE, v skladu s tvojimi zaposlitvenimi cilji, ni to dovolj?

Očitno nisi videl poante postov. Zadeva za današnje razmere ne funkcionira več ustrezno. Svetovanje je danes premalo... Vsak slepec to vidi... Če mi ne bojo službe iskale jih pa enostavno ne rabim... Iščem jo lahko tudi sam... Se pa vidi, da trenutno nisi brez službe, zato me tako na veliko izpodbijaš...

Kar s pa kontoliranja tiče, pa naj malo pred svojim pragom pometejo... Da gre kak OBJEKTIVEN inšpektor tja bi verjetno bilo nepravilnosti, da joj... Pa pustimo to...

Kje sem dobil idejo ? ZAKAJ JIH PA PLAČUJEMO PRI HUDIČU ?!? (davkoplačevalci) Naj še naredijo kaj, ne pa samo sukajo riti na tistih svojih stolih... Svetovanje je premalo, sploh takšno, ki sem ga bil jaz deležen... (nično)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Se vedno ti ni potegnilo da si moras sam sluzbo najt, ker so oni tam za okras? Ja ne rabimo jih, na stolih se sucejo blablabla.....vse ze vemo. Ce mislis da ti bo jokanje po forumih pomagalo, se motis.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:Če mi ne bojo službe iskale jih pa enostavno ne rabim... Iščem jo lahko tudi sam...

Ojojoj...
hysterical-1.gif
- pa saj to niso headhunterji ki probajo plasirat nekoga za 150k EUR na leto (in 10% letne place provizije), ampak tetice, ki imajo ponavadi opravka z "blue-colar" delavci.

Iskala sluzbo, lepo te prosim. Izvoli - Rees Draper Wright (http://www.reesdraperwright.com/) ali Emerald Technology (http://www.emerald-technology.com/), ce nisi ravno na Partner/CxO nivoju, pa se zmeni, samo stalo te bo.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Seveda. Vi že veste. Ko ponavadi...

Tak zavod naj majo sami... Zdaj pa konec debate... Se umikam iz teme...

Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glej... Ni ti treba biti uzaljen ("ko ponavadi"). Sam omenil sem, da so pricakovanja, da ti bo Zavod "brezplacno" nasel sluzbo popolnoma nerealna, ker to naceloma niti ni njegova funkcija.

A je zavod popolnoma nepotreben? Ja in ne - ja, v nekaterih aspektih (in za nekatere ljudi); in ne, ker delajo precej vec kot bi delala navadna zaposlitvena agencija (Primerjaj: Zavod za Zaposlovanje vs. Manpower, recimo), ker ti omogoca izobrazevanje in prekvalifikacijo, pomaga pri subvencijah za samozaposlitev, in nenazadnje, koristi pri tem da te vsaj naucijo kako iskat sluzbo (ce si totalen mutibariæ) in napisat prosnjo.

Mogoce zate ne funkcionira, ampak ima pa vsaj par aktivnosti/lastnosti, ki so koristne, in jih "privat" zavod za zaposlovanje ne bi imel.

Ce bi pa rad ta ti kdo drug najde sluzbo, ti se pa samo pojavis na intervjujih, seveda obstajajo agencije - lahko ti tudi kaksno Slovensko najdem - ampak to pa pac stane.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
Pa svašta no, od kdaj ti pa zavod išče službo? Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal..... ali kak že gre to. Najlažje je pa doma sedet, čakat da ti domov nekdo službo prinese, vmes pa jamrat.....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Samo takih ne manjka v sloveniji. Rece se jim "trajno nezaposleni"
smile-1.gif
skupno pa jim je da radi dosti jokajo po forumih

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
bonk.gif

Takim primerkom bi jaz ukinil zavod. Najlažje je pobirat denar in se po forumih kregat, zakaj ti nihče ne najde službe, in kako se babe po stolih vrtijo.
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Takega zavoda pa res ne potrebujemo.
bonk.gif
Potrebujemo nek efektiven zavod za zaposlovanje, brez ljudi, ki kar neki tumbajo, da moramo vse sami... Zakaj smo potem tam ?!?
Efikasen zavod za zaposlovanje bi torej moral znat zaposlit 100 000 bresposelnih na 1000 delovnih mestih, ki so trenutno na razpolago?

Službo si boš moral najdt sam, podatke o prostih delovnih mestih imata pa oba iste, ti in tvoja svetovalka.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
467716-post_slo.gif

Če se jim že uspe slučajno privlečt na kakšen razgovor (največkrat z nekajurno zamudo), pa potem dajo vse od sebe da pokažejo kako so nesposobni, da se nebi slučajno kdo zmotil in jih zaposlil. Sem jih imel par na razgovorih (za redno 8 urno ne ravno zahtevno delo v računovodstvu), vse tam okol 40 let, vse ženske in vsaka je samo spraševala po pravicah, na čelu jim je pa pisalo "sicer sem nekako na pol sposobna, ampak od mene ne bo nič ker se mi še tisto kar bi lahko naredila ne ljubi kaj preveč!".

Da ne bo kdo narobe razumel, sploh ne posplošujem, ampak govorim o brezposelnih tipa "gasdopodna".

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja klasika. Dejansko se malo kdo na zavodu želi zaposliti, predno izteče tista dvo letna doba. Potem, ko gre pa h koncu pa v zrak skakat, ker ne bo več plačila, službe mu ni pa nihče zrihtal
rolleyes-1.gif
Pa na žalost to niso osamljeni primeri ampak kar zelo pogosta praksa. Brezposelnost je hudič, absolutno. Ampak sem prepričan, da jih vsaj polovica veselo uživa v brezdelju in so zato plačani. Navzven pa seveda cel halo, ker je na zavodu. Ampak taka oseba dokler sama niti ne prdne sama od sebe ni upravičena niti enega mesečnega plačila s strani borze.

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Pakul je tipična konfliktna oseba na tem forumu. Samo da se vedno s kom krega, pa je zdrav...

Niti ne bi hotel prit delat k tebi. Raje sem na socialki še naprej, kot da imam takega kretena za šefa...

Pa tudi ostali si kar neka svoja mnenja ustvarjate, brez da bi poznali dejansko situacijo... Kar nekaj sodite brez podlage...

Dobro, pa naj bo tak zavod... Ampak s takim načinom se ne bo daleč prišlo kot zavod zdaj dela... Itak pa sem reku, da grem dol, ko zdaj
vse poteče. Da si SAM iščem, jih pa res ne potrebujem...

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Naj še pripomnim, da če sam ne bi dal niti ene vloge, da bi me že davno vrgli z zavoda... To je za tiste, ki trdite, da čakam, da bo vse domov prinešeno. Ni res. Iščem tudi sam in k temu bi lahko tudi zavod kaj prispeval. Če mi uredijo razgovor? Odlično, sploh če me tam zaposlijo. Mi ne bo treba več te bedne socialke gledat...

Upam samo, da ne bom imel kje šefa ala Pakul. Ker to je pa too much, kake ma on... Jello tudi... Kar sodi nekaj kak sem jaz in podobno...