PRIJAVE NA RAZPISE ZA DEL. MESTA

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No... tko kt praviš... ni važna kvantiteta, ampak kvaliteta... jst sm vsako prošnjo posebaj s spremnim pismom prilagodil dotičnemu delodajalcu... Pred časom sem govoril s kolegico, me skor na rit vrgl, ko mi pravi, da pošilja generične prošnje kr vsem po vrsti.... Pol pa jamra zakaj je noben ne povoha...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
smile-1.gif

Pismo stila:

"Spostovani,

Rad bi se predstavil, sem ta pa ta iz tle,Str tolk pa porocen z enim otrokom, in se vam ponujam ce in mogoce imate kaksno sluzbo, al pa jo boste meli bi se v prihodnje priporocil."

Upam, da je vsem jasno, da bo slo kaj takega direkt v kos.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:. Več ko prošnje pisat pa tudi ne morem.

bonk.gif
Ja, celotna scena tega, a bos dobil sluzbo ali ne je odvisna od tega koliko prosenj posljes.

Poleg mojih prošenj, bi še zavod lahko kaj prispeval, če bi bili vsaj malo uporabni...
bonk.gif

Saj pravim... Isti [censored] je ali je človek na zavodu ali ne... Zato se pa takoj odjavim, ko vse navedeno preteče, ker ta naš zavod je višek neuporabnosti... Za samo evidenco in če ne mislijo nič ukrenit, pa res ne bom več gor...

Prošnje pa že nekaj časa prilagajam zahtevam razpisanega delovnega mesta...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Vceraj najdem primerno del za 4 ure.kljub soboti poklicem, se zmenim lepo, posljem email prosnjo na katero mi hitro odgovorijo da iscejo za 8 ur. Kdo zdaj blefira oz je naredil napako. Delodajalecx ali zavod. Zanimivo je da iz zavoda nisem dobil "poziva" za oddajo prosnje

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

bonk.gif
Ja, celotna scena tega, a bos dobil sluzbo ali ne je odvisna od tega koliko prosenj posljes.

Poleg mojih prošenj, bi še zavod lahko kaj prispeval, če bi bili vsaj malo uporabni...
bonk.gif

Saj pravim... Isti [censored] je ali je človek na zavodu ali ne... Zato se pa takoj odjavim, ko vse navedeno preteče, ker ta naš zavod je višek neuporabnosti... Za samo evidenco in če ne mislijo nič ukrenit, pa res ne bom več gor...

Kaj bi pa zavod se lahko prispeval?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vceraj najdem primerno del za 4 ure.kljub soboti poklicem, se zmenim lepo, posljem email prosnjo na katero mi hitro odgovorijo da iscejo za 8 ur. Kdo zdaj blefira oz je naredil napako. Delodajalecx ali zavod. Zanimivo je da iz zavoda nisem dobil "poziva" za oddajo prosnje

No, evo... Še ena cvetka našega zavoda...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Sicer pa vsako prosnjo prilagodim, ocitno imam zivljenepis na pol A4 formaat prevec nadrobno opisan (po tockah). Da pa bi pisal vec strani dolge prijave pa....se mi zdi skoda tipkovnice

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

bonk.gif

bonk.gif

Kaj bi pa zavod se lahko prispeval?

Uf. Marsikaj. Če bi le hoteli in imeli interes !

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa vsako prosnjo prilagodim, ocitno imam zivljenepis na pol A4 formaat prevec nadrobno opisan (po tockah). Da pa bi pisal vec strani dolge prijave pa....se mi zdi skoda tipkovnice

Pol A4 CVja?

Ummm... Na pol A4 jaz se "ob eznih" podatkov ne spravim?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
No, daj, povej, kaj bi tebi specificno lahko se pomagali?

Od njih še nasveta ne dobim, kam poslat prošnjo, da bi bila največja možnost, da me sprejmejo in podobno. Drugače bi pa tudi oni npr. lahko kakega delodajalca kontaktirali ne samo jaz... (Imamo ta in ta kader....) Ampak njim seveda ni v interesu, da bi ljudi malo spravli
dol in jim kaj našli...
bonk.gif
Kot sem že tudi morda kje omenil: Zakaj smo potem prijavljeni, če moramo vse sami ?!?

Verjetno me boš pljuval po dolgem in počez, kot že imaš navado, če vidiš, da sodelujem v kaki temi, ampak še vedno zagovarjam mnenje, da bi na zavodu imeli 20-30% manj brezposelnih, če bi bil le-ta bolj učinkovit in če ne bi babe tam samo sukale svoje riti na onih stolih in tudi kaj naredile !!!

Na tak način, ko se zdaj dela, se bo število brezposelnih samo še večalo na zavodih...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uf. Marsikaj. Če bi le hoteli in imeli interes !
1. februarja 2012, se je na 4. seji sešel Svet Zavoda RS za zaposlovanje (Svet), ki se je naprej dotaknil Poslovnega načrta Zavoda za leto 2012. Kot je poudarila generalna direktorica Zavoda Lučka Žižek, na Zavodu delamo odločno, transparentno in odgovorno, pri čemer se zavedamo, da je to proces, ki zahteva nenehna vlaganja, stalno spremljanje in izboljševanje. »S skupnim delom, izmenjavo strokovnega znanja in sodelovanja med sodelavci bomo dosegali naše cilje in sledili naši viziji, da je Zavod osrednja ustanova na trgu dela, primerljiva z najboljšimi službami za zaposlovanje v Evropski uniji. S tem namenom se na Zavodu navkljub povečanemu obsegu dela in večji brezposelnosti, ki je posledica gospodarske in finančne krize, razvijajo številne nove aktivnosti in projekti, s katerimi se še bolj približujemo najširšemu krogu naših uporabnikov«

Vizjak je sicer napovedal, da bo poizkusil uvesti spremembe.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Od njih še nasveta ne dobim, kam poslat prošnjo, da bi bila največja možnost, da me sprejmejo in podobno. Drugače bi pa tudi oni npr. lahko kakega delodajalca kontaktirali ne samo jaz... (Imamo ta in ta kader....) Ampak njim seveda ni v interesu, da bi ljudi malo spravli
dol in jim kaj našli...
bonk.gif
Kot sem že tudi morda kje omenil: Zakaj smo potem prijavljeni, če moramo vse sami ?!?

Verjetno me boš pljuval po dolgem in počez, kot že imaš navado, če vidiš, da sodelujem v kaki temi, ampak še vedno zagovarjam mnenje, da bi na zavodu imeli 20-30% manj brezposelnih, če bi bil le-ta bolj učinkovit in če ne bi babe tam samo sukale svoje riti na onih stolih in tudi kaj naredile !!!

Na tak način, ko se zdaj dela, se bo število brezposelnih samo še večalo na zavodih...

Nic ne bom pljuval, samo zanimalo me je ce imas konkretne predloge...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Pol A4 CVja?

Ummm... Na pol A4 jaz se "ob eznih" podatkov ne spravim?
Kaj je CV
kaj so "ob eznih" (obvezni?) podatki.
pač nekateri niso vsaka dva mesca bili v drugih službah, vsake podrobnosti pa tudi ne mislim pisat....itak nimajo namena brat 5 strani mojih stvari če imajo 1000 + prošenj...

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Življenjepis. Kontaktni podatki, zadnja dokončana šola, posebna znanja in izpiti ter uspehi na dosedanjih delovnih mestih (po možnosti povezani z dejavnostjo podjetja, ki mu pošiljaš prošnjo).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

dol in jim kaj našli...
bonk.gif

Jaz pa mislim da bi na zavodu imeli 20 do 30 posto manj ljudi, ce bi se le ti znali malo bolj sami potrudit, ne pa se na zavod zanasat pol pa jok in stok ko jim sluzbe ne "zrihtajo" ( oh ta socializem v slovenskih glavah)

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ponavljam: Zakaj smo potem prijavljeni na zavodu če moramo vse sami ?!? Kako korist imamo potem od tega ? Človek bi pričakoval, da če smo prijavljeni, da bo zavod kaj naredil za nas, se ti ne zdi ?!? Če ne, potem pa itak brezveze, da zavod sploh je...
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
Ne, se mi ne zdi. Vem samo da so oni tam vec ali manj za okras in pomagam si lahko samo sam. Prej kot slej bos skapiral da si bos moral sluzbo sam poiskat

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Upam da se zavedate da na zavodu ko objavijo na netu recimo 1200prostih delovnih mest, da jih je od tega polovica ali celo kaj vec, prostih delovnih mest ki to niso, ki so samo znotraj podjetja prerazporeditev, sedaj da ne omenjam kradenja casa in slabe volje, upam da se zavedate da kljub digitalni dobi polovica ali slaba poliovica od 120000nezaposlenih se vedno posilj aprosnje na star sistem ala pismo 2x tedensko po recimo 6 prosenj in to vse lahko dobijo nazaj od zavoda za sluzbe ki ne obstajajo in se hkrati tega problema zavedajo, jest se pa nemorem zavedati zakaj nemorejo narediti dodatne rubrike ali oglase ki to niso oznacijo temu primerno in kako lahko toliko dobroplacanih diplomirancev gleda kako leti denar skozi okno.