Tudi to da prošnji priložiš sliko piše v raznoraznih "navodili kako uspešno priti do službe", tudi "mojdelo.com" in podobni portali to reklamirajo... (menda so "moderne" celo nekakšne vizitke z mini CVjem in sliko, ki "jih lahko priložiš k prošnji za delo" - se pa lahko uporabijo tudi kot navadne vizitke pri iskanju dela)Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
btw: poznam tipa, ki je zraven prošnje za službo priložil še svojo sliko...
No, ta firma ga je potem bojda povabila na razgovor samo zaradi tega... na koncu pa so ga še vzeli
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Tudi jaz sem v zadnjem času napisal malo morje prošenj (pardon, prijav), vse po regelcih. Na razgovor oz. na "nadaljno obravnavo" pa sem bil povabljen manj krat kot je prstov na eni roki.
Če želiš ti lahko tudi jaz pošljem prošnjo pa mi potem povej zakaj še nisem našel službe. Je pa res, da sem FDV-jevec, ki dela magisterij na ekonomiji...
tak bi si mogu najdit službo v trenutko k ma 7,8 sto.izobrazbe.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kandidat si, kolikor vem, šele takrat, ko te povabijo v "naslednji krog" (razgovor ipd ...)
Ker drugače bi morali že v razpise pisat cele klobasarije, kot jih predpisuje ZDR ali pa vsakemu, ki je posal prošnjo, pošiljat cele dopise ...
Tako določilo je itak bebavo ... Bognedaj, da se ti jih 1000 prijavi. Zato pa firme objavljajo tako malo razipsov ...Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Aja, torej tisti, ki pošljejo prošnje, niso kandidati za delovna mesta? Po mojih izkušnjah javni zavodi striktno pošiljajo tudi obvestila o neizbranosti, zasbne firme pa zelo redko. Če so zakonsko obvezane k obvestilom, mi je žal, da nisem vsake lepo prijavil, pa naj plačujejo kazen...
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
fak...
a lahko poveš kje točno delaš?
Pač narobe vem ... Se zgodi ... Še vedno pa trdim, da je zahteva nesmiselna (razen, če je dovoljeno od kandidata zahtevat, da priloži frankirano kuverto, da je stroškov manj) ... Pa še v tem primeruCitat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kandidat si, kolikor vem, šele takrat, ko te povabijo v "naslednji krog" (razgovor ipd ...)
Ker drugače bi morali že v razpise pisat cele klobasarije, kot jih predpisuje ZDR ali pa vsakemu, ki je posal prošnjo, pošiljat cele dopise ...
Termin kandidat je v zakonu prvič uporabljen v šestem členu ZDR, kjer je termin tudi opredeljen in sicer:
(1) Delodajalec ne sme iskalca zaposlitve (v nadaljnjem besedilu: kandidata) pri zaposlovanju ali delavca v času trajanja delovnega razmerja in v zvezi s prenehanjem pogodbe o zaposlitvi postavljati v neenakopraven položaj zaradi spola, rase, barve kože, starosti, zdravstvenega stanja oziroma invalidnosti, verskega, političnega ali drugega prepričanja, članstva v sindikatu, nacionalnega in socialnega porekla, družinskega statusa, premoženjskega stanja, spolne usmerjenosti ali zaradi drugih osebnih okoliščin.
...
To pomeni, da pač "narobe veš" in imaš srečo, da te še niso prijavili.
Drugače pa je za mene osebno obveščanje kandidatov o neizbiri ne le zakonska obveza ampak stvar kulture podjetja. Ena jo imajo, druga jo pač nimajo. Žal je slednjih preveč.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Michkena pravi:
fak...
a lahko poveš kje točno delaš?
Upaj da nikoli ne izves
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Eni pac zivite za ta forum, eni pa vam samo dajemo kosti za glodanje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ce bi bil jaz delodajalec, kot prvo bi vrgel vse prosnje poslane po posti. Prebral bi samo tiste ki so bile osebno prinesene...
LP
Da ne bo pomote - nisem lastnik ...Citat:
Uporabnik stieber pravi:
aja tvoja firma? no odslej le bolje, da tvoja firma dela po predpisih, če se prijavi 1000 ljudi, vaš problem...