PRIJAVE NA RAZPISE ZA DEL. MESTA

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Da vidiš kakšne šele mi dobivamo za VII stopnjo izobrazbe
uf-1.gif
kot, da bi pisal prvošolček no še on bi znal lepše napisat prošnjo.
Še najbolj
hysterical-1.gif
je pa bila ena na kateri je en napisal nekaj v smislu (mal sem že pozabil) "sem najboljši in če me ne vzemete v službo boste propadli."

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.150
113
a ste ga vzeli pol? :D jaz bi takeg ana razgovor vzel, pa bi ga psihicno unicil..bi potem med klošarje stopil
smile-1.gif
))

dejstvo najvec mimosunkov gre na ekonomsko in FDV..brezciljni ljudje, nimajo pojma kaj bi delali v ljafu, jih poznam mnogo ze pri 30 pa faks na 90% nimajo pojma kaj bodo delali, zivijo iz dneva v dan...in vsi obveznio iz teh dveh ustanov, mogoce se kaksna filozofska vmes butne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
No, moja najdražja je v zadnjem letu dni napisala kar nekaj prošenj, vedno z vsemi dokazili (izobrazba, delovne izkušnje...). Prošnje je pošiljala le na zaposlitvene oglase (ne kar na pamet podjetjem) in samo tja, kjer je izpolnjevala vse razpisne pogoje. Pa ji kljub temu v več kot polovici podjetij niso nikoli niti odgovorili. Kaj pa naj si misli o tem? Za vsako prošnjo pač porabiš nekaj časa in dela in pričakuješ vsaj toliko, da ti bodo odgovorili da nisi bil sprejet.
10.gif

In šlo se je za VII stopnjo ekonomske izobrazbe
smirk-1.gif
Lej, če dam jaz ven razpis pa se mi prijavi 500 ljudi, na razgovor jih pa jih mislim povabit 5, ne bom 495 pošiljal odgovora. Prvič bi rabil nekoga zaposlit, da mi to naredi, drugič poštnina stane (recimo kakih 300 evrov) ... Jebiga, tako pač je. Če po tednu ali dveh po poteku roka za prijave ni odgovora, si pač padel skozi.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
To je največja bedarija, ko se folk prijavlja na prosta delovna mesta in ne izpopolnjujejo zahteve, če zahtevajo znanje Nemščine potem moraš to znat, če ne znaš se ne prijaviš.

Še tole.....pošiljanje prošenj navadna pošta ali priporočen, vsaka pošiljka pride na cilj samo, da pri priporočeni imaš potrdilo, da si oddal pošto.
Zakaj je potrebno pošiljat priporočen?

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
No, moja najdražja je v zadnjem letu dni napisala kar nekaj prošenj, vedno z vsemi dokazili (izobrazba, delovne izkušnje...). Prošnje je pošiljala le na zaposlitvene oglase (ne kar na pamet podjetjem) in samo tja, kjer je izpolnjevala vse razpisne pogoje. Pa ji kljub temu v več kot polovici podjetij niso nikoli niti odgovorili. Kaj pa naj si misli o tem? Za vsako prošnjo pač porabiš nekaj časa in dela in pričakuješ vsaj toliko, da ti bodo odgovorili da nisi bil sprejet.
10.gif

smirk-1.gif
Lej, če dam jaz ven razpis pa se mi prijavi 500 ljudi, na razgovor jih pa jih mislim povabit 5, ne bom 495 pošiljal odgovora. Prvič bi rabil nekoga zaposlit, da mi to naredi, drugič poštnina stane (recimo kakih 300 evrov) ... Jebiga, tako pač je. Če po tednu ali dveh po poteku roka za prijave ni odgovora, si pač padel skozi.

Eh, seveda. In 300 evrov je vsota zaradi katere bi podjetje propadlo. In tukaj ne govorim o kakšnih obskurnih računovodskih servisih ampak o "renomiranih" podjetjih, ki se razglašajo za "zaposlenim prijazna" in "družbeno odgovorna". Predvsem gre pa tukaj za odnos do iskalcev zaposlitve. Verjetno si človek, ki jim pošlje prošnjo, želi delat pri njih in najmanj kar lahko naredijo je to, da vsaj odgovorijo.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
10.gif

smirk-1.gif

Eh, seveda. In 300 evrov je vsota zaradi katere bi podjetje propadlo. In tukaj ne govorim o kakšnih obskurnih računovodskih servisih ampak o "renomiranih" podjetjih, ki se razglašajo za "zaposlenim prijazna" in "družbeno odgovorna". Predvsem gre pa tukaj za odnos do iskalcev zaposlitve. Verjetno si človek, ki jim pošlje prošnjo, želi delat pri njih in najmanj kar lahko naredijo je to, da vsaj odgovorijo.

aplauz.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
771
-9
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz tudi spacam nekaksno prosnjo, glih tolk da pise ime pa priimek notri
smile-1.gif

Saj neboste cloveka zaposlili na podlagi pisanja prosnje, to ste eni butli ce se mene vprasa. Jaz lahko dam prosnjo napisati nekomu da bo taka da na rit pades dobra, po drugi strani pa pojma nimam o samem delu. Lahko pa obvladam delo bolje kot tvoj sef, samo pac pisanje prosenj mi negre od rok.

Koga raje vzames? Idiota z dobro napisano prosnjo zgleda...

LP

hysterical-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a ste ga vzeli pol? :D jaz bi takeg ana razgovor vzel, pa bi ga psihicno unicil..bi potem med klošarje stopil
smile-1.gif
))

dejstvo najvec mimosunkov gre na ekonomsko in FDV..brezciljni ljudje, nimajo pojma kaj bi delali v ljafu, jih poznam mnogo ze pri 30 pa faks na 90% nimajo pojma kaj bodo delali, zivijo iz dneva v dan...in vsi obveznio iz teh dveh ustanov, mogoce se kaksna filozofska vmes butne.
Ne
smile-1.gif
itak je bila ena od zahtev odlično poznavanje slovenskega jezika in kot je on napisal...

Poznam ene par, ki so hodili oz hodijo na tak faks in potem dela za 500€ ker boljše službe ni za dobit.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Sicer ne berem prošenj za zaposlitev, ampak če se postavim v kožo kadrovnika, bi si želel kratkih prijav na razpise, v slogu prijavljam se na razpis za delovno mesto ..., na koncu z lep pozdrav ta in ta, pa seveda s prilogami, kakšen CV, kopija diplome, ... Tiste ki bi mi pisali romane v prvem krogu sploh pogledal nebi.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
Citat:
Uporabnik Zaspankica pravi:
He he, se tudi to dogaja.
Zmagovalna je pa ta, da pošlješ prošnjo, potem pa naknadno pošlješ mail z vprašanjem, če ti lahko povejo, če je prošnja prispela, ker ni bila priporočeno poslana...
hysterical-1.gif

Res, včasih umiram zraven od smeha....
V bistvu nekatera "navodila za uspešno iskanje službe" celo priporočajo, da povprašaš potencialnega delodajalca če je prošnjo dobil
stupid-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

Ce bi bil jaz delodajalec, kot prvo bi vrgel vse prosnje poslane po posti. Prebral bi samo tiste ki so bile osebno prinesene in vsi ki so osebno prisli z njimi malo podebatiras in si ustvaris ze eno zacetno sliko koga bos povabil na razgovor. Ker 500 prosenj sploh prebral nebi, sploh pa kaksnih extra dolgih nalaganj. Kdo pa ima cas za to? Tako pa clovek pride pa vidis ze takoj da je urejen pa da se zna pogovarjati, lahko pa povabis nekoga ki mu je mamica napisala najboljso prosnjo potem pa na razgovoru vidis da je res [censored] in ti je dobesedno UKRADEL 15 minut tvojegaq casa ker je NALAGAL v prosnji!
JAz ko sem pisal prosnje sem napisal samo kje delam, kaj znam pa spricevalo a kaj se ze daje zraven. Osebno sem nesel na firmo (pa ceprav sploh ni bilo razpisov!!!), malo podebatiral, dal svojo telefonsko pa so me sami poklicali nazaj na razgovor.

TAko da mislim da je veliko bolj kot sama prosnja pomembno vrtenje jezika
wink-1.gif

LP

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
lol... Še dobro, da nisi delodajalec, saj bi hitro nabral same nesposobneže - in za to bi porabil ogromno svojega časa.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KSZ

Ce bi bil jaz delodajalec, kot prvo bi vrgel vse prosnje poslane po posti. Prebral bi samo tiste ki so bile osebno prinesene in vsi ki so osebno prisli z njimi malo podebatiras in si ustvaris ze eno zacetno sliko koga bos povabil na razgovor. Ker 500 prosenj sploh prebral nebi, sploh pa kaksnih extra dolgih nalaganj. Kdo pa ima cas za to? Tako pa clovek pride pa vidis ze takoj da je urejen pa da se zna pogovarjati, lahko pa povabis nekoga ki mu je mamica napisala najboljso prosnjo potem pa na razgovoru vidis da je res [censored] in ti je dobesedno UKRADEL 15 minut tvojegaq casa ker je NALAGAL v prosnji!
JAz ko sem pisal prosnje sem napisal samo kje delam, kaj znam pa spricevalo a kaj se ze daje zraven. Osebno sem nesel na firmo (pa ceprav sploh ni bilo razpisov!!!), malo podebatiral, dal svojo telefonsko pa so me sami poklicali nazaj na razgovor.

TAko da mislim da je veliko bolj kot sama prosnja pomembno vrtenje jezika
wink-1.gif

LP

Kaj si ti mogoče zamešal cifre 500 namesto 50
sprasujem se.gif

pozdrav.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Zaspankica,

ne mislim bit dolg (vsaj tko mislim)....me pa moti, da nisi bolj konkretna, kaj ti ljudje vsega niso prav naredili, da greš potem ti odpret temo, itd. Zato tudi ne morem komentirat ostalega, kot le teh nepriloženih dokazil.

Se spomnim, ko so se ljudje, rečmo da so šolani, prišli vpisovat na nadaljne šolanje brez kemičnih svinčnikov. To pa zato, ker v vabilu ni nihče omenil, da je potrebno prinest kemični s seboj, zato da izpolniš... noro ampak tko je, jaz tud ne nosim povsod denarnico in kemični.

No in kaj hočem povedat, v današnji družbi je pasivnost velik problem, ljudje preprosto ne razmišljajo tako popolno, kot bi sicer lahko. Moja teorija je; zakaj bi vključil sploh možgane, če mam že vse okrog riti prištimano. Zdaj, če ti je to dejstvo jasno oz. če skrajšam v jebiga standard je pokvaril ljudi, potem je dobro, da v naslednjem razpisu napišeš natančna navodila, vključno z "nepopolne prošnje neupoštevamo" in seveda klicaj! Preprosto. Tvoja situacija rešena, vse zato, ker zdaj veš kje tiči problem!

PS: Nisem ekonomist ;-)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
10.gif

smirk-1.gif

Večje je podjetje, večji je strošek ...
In tistega zaposlenega, ki pri meni reče "ah, kaj pa je to 300 evrov, zaradi tega ne bomo propadli" mirno povprašam, če jih da od plače. 300 tukaj, 300 tam ... Lahko je lapat, dokler ti na glavi ne visi poslovni rezultat.
Kar zračunaj si: podjetje z recimo 100 zaposlenimi, na leto daš ven 10 razpisov (firma raste, ljudi je treba tudi menjat), vsakič te odgovori koštajo recimo 500 evrov (300 za poštnino in 200 za stroške papirja, kuvert in nekoga, ki vsem odgovori), pa si na 5000 evrih na leto. Za ta denar lahko zaposlenim plačaš par izobraževanj in (in jih s tem narediš bolj delovno uspešne) ali pa ga zapraviš za odgovore. Za kaj bi se ti odločil?
Je pa prav napisat v razpis, da se bo obveščalo samo uspešne kandidate in do kdaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.243
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KSZ

Ce bi bil jaz delodajalec, kot prvo bi vrgel vse prosnje poslane po posti. Prebral bi samo tiste ki so bile osebno prinesene in vsi ki so osebno prisli z njimi malo podebatiras in si ustvaris ze eno zacetno sliko koga bos povabil na razgovor.
2 razpisa kasneje bi ti pred vrati stalo 500 ljudi. Pa potem?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz...

1. Prošenj za delovno mesto se ne piše več. Če je razpisano prosto delovno mesto, gre za Prijavo na razpis za prosto delovno mesto, če pošiljaš na "blef", pošiljaš Ponudbo za delo.
2. Besedilo Prijave na razpisano prosto delovno mesto naj bo kratko in jedrnato. Ime priimek, najvišja dosežena izobrazba (ali pač tista, ki ga delovno mesto zahteva) za katero delovno mesto gre in kje si videl/a oglas (za kadrovnike je ta podatek pomemben, saj tako vedo kje je najbolje objavljati razpise). To je le nekaj vrstic.
3. V Prilogi naj bodo vsa zahtevana dokazila in Življenjepis, v katerem naj bodo v obratnem kronološkem vrstnem redu navedena izobraževanja in delovne izkušnje. Torej začneš z delovnim mestom, na katerem si bil nazadnje, končaš pa s srednjo šolo. Osnovne šole ni potrebno omenjati.

Resda ljudje pošiljajo neverjetne prijave na razpise, a se cvetke najdejo tudi med kadrovniki, saj se da brati oglase tipa: "kandidat naj ima 5 let delovnih izkušenj z operacijskim sistemom Microsoft Vista"... še primer iz naše firme - razpis za strokovnega sodelavca, z maternim jezikom angleščino, objavljen v Delu...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
10.gif

smirk-1.gif

Kaj pa zakonodaja pravi na to?
confused-1.gif
Če je slučajno ponudnik delovnega mesta dolžan odgovoriti, potlej z veseljem pošljem prošnjo na razpis, nato pa samo prijava inšpekciji...

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Zakon o delovnih razmerjih:

28. člen

(pravice neizbranega kandidata)

(1) Delodajalec mora v osmih dneh po sklenitvi pogodbe o zaposlitvi pisno obvestiti neizbranega kandidata o tem, da ni bil izbran.
(2) Delodajalec je dolžan neizbranemu kandidatu na njegovo zahtevo vrniti vse dokumente, ki mu jih je predložil kot dokaz za izpolnjevanje zahtevanih pogojev za opravljanje dela.

Torej, podjetje mora v vsakem primeru obvestiti vse neizbrane, pa čeprav še toliko stane. Ne vem, zakaj ne dopuščajo obvestitve po elektronski pošti. Pa sej dans ma še ta zadn 'bebec', če se lahko tko izrazim, mail naslov
smirk-1.gif