PRIJAVE NA RAZPISE ZA DEL. MESTA

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zavod je ta čas pošiljal okoli nezaposlene za javna dela si kam šel so te poslali kam?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
zavod je ta čas pošiljal okoli nezaposlene za javna dela si kam šel so te poslali kam?

Nikamor, kar je zelo čudno.

Kolega menda so, ampak on je še dlje na zavodu...
Naj me zato ne bi, ker še nisem dost dolgo na zavodu... (tako sem slišal). Ampak sem dovolj dolgo, da mi gre zavod in način kako se napravljajo že močno na (censored). Tudi sam sem dal že kup vlog pa ništa... So na zavodu gledale vloge pa so rekle, da je dobro napisano.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne bluzi ker so klicali in pošiljali ljudi okoli poznam nekoga ki je šel pa je na zavodu 6 mesecev....

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ne bluzi ker so klicali in pošiljali ljudi okoli poznam nekoga ki je šel pa je na zavodu 6 mesecev....

Ne vem, mene niso nič. Zakaj, pa ne vem...
Pa nič ne bluzim. Do zdaj sem se vse javu, kar
sem dobil od njih !

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
čudno da te niso, ker jih poznam kar nekaj ko so jih sedaj pošiljali okoli.
Morda pa drugič za vsakega se je še našlo delo.............

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Eno vprašanje bi imel... a je sedaj po novem treba vračati denar, ki ti ga da socialna ko si iskalec zaposlitve in prejemaš tisto nadomestilo? Drugače pa se strinjam, da ti zavod ne more poiskat službe, ampak si jo mora poiskat vsak sam. Ne morjo oni pošiljat prošnje namest tebe. Sej si po cele dneve doma, če si na zavodu prijavljen, maš pa ja čas spisat par prošenj na dan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Eno vprašanje bi imel... a je sedaj po novem treba vračati denar, ki ti ga da socialna ko si iskalec zaposlitve in prejemaš tisto nadomestilo?
Tisto nadomestilo NI socialna pomoč in ga ne da socialna, ampak je odškodnina, ker si bil ZAVAROVAN za primer brezposelnosti.
Višina nadomestila pa je odvisna od trajanja zaposlitve (zavarovanja) in višine plače (višine premije).

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Aha, ker se nikoli sploh nisem nic kaj zanimal za te stvari, tako da sploh ne vem kako stvar poteka. Sem pa zdaj v situaciji, ko cakam na sluzbo (se kake 3 mesece), pa ne vem, a bi sel do takrat na zavod, ali ne. Bo pa to moja prva zaposlitev. Torej v tem primeru pa bi dobival socialno pomoc, ce sem prav razumel. To pa je treba vracati?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Eno vprašanje bi imel... a je sedaj po novem treba vračati denar, ki ti ga da socialna ko si iskalec zaposlitve in prejemaš tisto nadomestilo? Drugače pa se strinjam, da ti zavod ne more poiskat službe, ampak si jo mora poiskat vsak sam. Ne morjo oni pošiljat prošnje namest tebe. Sej si po cele dneve doma, če si na zavodu prijavljen, maš pa ja čas spisat par prošenj na dan.

Saj jim ni treba prošenj pisat namesto mene... Lahko pa bi se poleg mojih prošenj še oni pozanimali pri kakem delodajalcu...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
In zdaj sem jaz konfliktna oseba ker sem povedal kar nočeš slišati? Oprosti ampak sam si izpostavljal, da ti ni jasno zakaj ti nobene službe ne zrihtajo na zavodu. Neke logike jaz tukaj ne vidim. Glede ostalega pa te nisem nikjer opredeljeval ampak samo kako se v mnogih primerih zavod uspešno in veselo izkorišča. Point je samo v tem, da bolj kot boš sam aktiven več možnosti za uspeh imaš. Na zavodu pa pač opraviš kar je potrebnega torej se udeležiš sestankov in šolanj, ostalo je vse na tebi. Vsekakor pa upam, da ti uspe najti službo, ker kot sem že povedal, vem iz prve roke kako je če je cela familija na zavodu.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
In zdaj sem jaz konfliktna oseba ker sem povedal kar nočeš slišati? Oprosti ampak sam si izpostavljal, da ti ni jasno zakaj ti nobene službe ne zrihtajo na zavodu. Neke logike jaz tukaj ne vidim. Glede ostalega pa te nisem nikjer opredeljeval ampak samo kako se v mnogih primerih zavod uspešno in veselo izkorišča. Point je samo v tem, da bolj kot boš sam aktiven več možnosti za uspeh imaš. Na zavodu pa pač opraviš kar je potrebnega torej se udeležiš sestankov in šolanj, ostalo je vse na tebi. Vsekakor pa upam, da ti uspe najti službo, ker kot sem že povedal, vem iz prve roke kako je če je cela familija na zavodu.

Potem jih oæitno ne izkoriščam, če sem jih že sit in
bom šel stran od njih takoj ko bo mogoče, tudi
če ne bo še službe. Sam pa sem dal že tudi toliko vlog, da groza... Mi vse odpove, ko vidim tam one babe na zavodu ko riti sučejo in nič ne ukrenejo...
Upam, da razumeš, kar sem želel povedat...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.126
113
Titograd
ksz.....

Tudi če si spisal 200 prošenj..... premalo, žal. Sam sem sicer hitro po koncu šolanja samo na podlagi pisne prošnje dobil razgovor in potem zaposlitev, ampak takih je malo. Ko sem šel pred letom v menjavo službe pa sem imel telefonijade, osebno šel na podjetje k odgovornemu za zaposlovanje, plus tega da je v 1 mesecu vsaka firma dobila po 5 pisnih prošenj
smile-1.gif
pa se je našlo, čeprav je baje kriza in zaposlitev ni. Da bo mi zavod karkoli zrihtal nisem niti pomislil. Oni te lahko prekvalificirajo oz. ti uredijo možnost tega, dobri so za socialke in denarna nadomestila, to pa je to. več kot 100k je brezposelnih, odprtih delovnih mest pa 1500...

In seveda so mi potem pri firmi, kjer sedaj delam, povedali da pričakujejo natanko tako angažiranost od kandidata, saj je po njihovem to znak da se bo tudi pri delu hitro učil in se znal hitro obrniti. Takih ki samo pošljejo prošnjo je pa na tone....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Citat:
Imaš čas vsak dan poslati nekaj prošenj za službo, nimaš pa časa, volje, znanja? se pozanimat glede zgornjega vprašanja?

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Sem cisto slucajno opazil to temo, pa sem vprasal. Saj to je ene vrste pozanimati se, ane? Te kaj moti, ce sem vprasal tukaj, namesto da bi sel na zavod? Cemu pa je potem namenjen forum ce ne temu, da se kaksno stvar vprasa in o njej podebatira. Nisem pa sel na zavod zato, ker niti se nisem prav mocno razmislal o tem, da bi prejemal tisto denarno pomoc, ker se mi zdi to brezveze izkoriscati, ce to ni nujno potrebno. Ceprav je pa po drugi strani tako, da je pri nas veliko takih, ki "celo zivljenje" prezivijo na racun tega denarja, zakaj nebi se jaz za kaksen mesec izkoristil to. btw, to da nisem zaposlen, ne pomeni da imam po cel dan cas. Delam par ur vec na dan, kot vecina zaposlenih. Ampak to nima veze.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
To o čemer ti sprašuješ je NADOMESTILO ZA BREZPOSELNOST, ki jo plačuje vsak zaposlen, v primeru, če ostane brez službe. Pripada ti, če si bil 9mesecev neprekinjeno zaposlen v višini 70% plače, za obdobje 3mesecev. Doba, za katero ti pripada nadomestilo se viša, ampak ne vem iz glave po kakšni lestvici (vrjamem da piše na strani zavoda). Tega ti ni treba vračati nikoli, saj se to ne tretira kot socialna pomoč, temveč kot prehodno obdobje brezposelnosti.

Vem za primer, ko je bila gospa celo življenje zaposlena v dobro stoječem slovenskem podjetju. 2leti pred upokojitvijo, so se sporazumno razšli z odpravnino xy plač, gospa je šla na zavod in ji je še 2leti pripadalo nadomestilo. Izračunano po njeno, do uradne upokojitve.

Pozanimaj se na zavodu o konkretnih številkah, če se ti pa ne da, ti bom pa jst našel lestvico, ko zbijem promile.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Hvala. Saj pravim, da sploh nisem odlocen, da bi sel na zavod, zato se zaenkrat tudi se nisem zanimal, ampak sem le mimogrede tukaj vprasal, ker sem opazil to temo. Saj me ne zanimajo tocne stevilke. Ce pa me bo kdaj kaj bolj podrobno zanimalo, se bom pa ze obrnil na zavod in bom tam vprasal, nisem tak lenuh, da se mi se to nebi dalo.
Tako da se ti zaradi mene ni treba truditi
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No, vseeno ni bilo težko =)...

Denarano nadomestilo

Tukaj ti piše več ali manj vse kar moraš vedeti...

@gasdopodna: Malo pretiravaš. Brez samoiniciative, veliko povpraševanja in truda, ti nihče ne bo pomagal.

Če povzamem @8888, "pomagaj si sam in bog ti bo pomagal".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Ne moti me ne, samo nekateri pisejo da so na forumu sami lenuhi ki se ji niti prosenj ne da pisat. Sicer pa ce delas vec ur dnevno kot vecina zaposlenih pa hkrati isces sluzbo bi to mogoce zanimalo DURS?
wink-1.gif

najbrz je pa tako da sedaj delas, sluzbo pa isces zato da bos hodil v sluzbo
wink-1.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
No, jaz nisem nikoli rekel, da so na forumu sami lenuhi, ki se jim ne da prosen pisat. Pa saj nima veze zdj to, se ne bomo kregal.
ah, ostalega pa ne bom komentiral, lahko pa povem, da sluzbe ne iscem, ampak samo cakam da firma "zalaufa", pa bo. Delal pa ne bom nic manj kot sedaj
smile-1.gif

LP!