Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
zavod je ta čas pošiljal okoli nezaposlene za javna dela si kam šel so te poslali kam?
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ne bluzi ker so klicali in pošiljali ljudi okoli poznam nekoga ki je šel pa je na zavodu 6 mesecev....
Tisto nadomestilo NI socialna pomoč in ga ne da socialna, ampak je odškodnina, ker si bil ZAVAROVAN za primer brezposelnosti.Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Eno vprašanje bi imel... a je sedaj po novem treba vračati denar, ki ti ga da socialna ko si iskalec zaposlitve in prejemaš tisto nadomestilo?
Citat:
Eno vprašanje bi imel... a je sedaj po novem treba vračati denar, ki ti ga da socialna ko si iskalec zaposlitve in prejemaš tisto nadomestilo? Drugače pa se strinjam, da ti zavod ne more poiskat službe, ampak si jo mora poiskat vsak sam. Ne morjo oni pošiljat prošnje namest tebe. Sej si po cele dneve doma, če si na zavodu prijavljen, maš pa ja čas spisat par prošenj na dan.
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
In zdaj sem jaz konfliktna oseba ker sem povedal kar nočeš slišati? Oprosti ampak sam si izpostavljal, da ti ni jasno zakaj ti nobene službe ne zrihtajo na zavodu. Neke logike jaz tukaj ne vidim. Glede ostalega pa te nisem nikjer opredeljeval ampak samo kako se v mnogih primerih zavod uspešno in veselo izkorišča. Point je samo v tem, da bolj kot boš sam aktiven več možnosti za uspeh imaš. Na zavodu pa pač opraviš kar je potrebnega torej se udeležiš sestankov in šolanj, ostalo je vse na tebi. Vsekakor pa upam, da ti uspe najti službo, ker kot sem že povedal, vem iz prve roke kako je če je cela familija na zavodu.
Imaš čas vsak dan poslati nekaj prošenj za službo, nimaš pa časa, volje, znanja? se pozanimat glede zgornjega vprašanja?Citat:
Eno vprašanje bi imel... a je sedaj po novem treba vračati denar, ki ti ga da socialna ko si iskalec zaposlitve in prejemaš tisto nadomestilo? Drugače pa se strinjam, da ti zavod ne more poiskat službe, ampak si jo mora poiskat vsak sam. Ne morjo oni pošiljat prošnje namest tebe. Sej si po cele dneve doma, če si na zavodu prijavljen, maš pa ja čas spisat par prošenj na dan.