Za koliko denrja več bi menjali službo?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
@sad, 380 km. Malo veliko, če nimaš živcev za volanom
smile-1.gif
. Če bo sreča, bom od januarja prevozil kakih 130 km manj.

To pomeni, da si 6-8ur/dan na cesti
confused-1.gif
!? Predvidevam, da delaš 8ur, spiš 6ur, kj poješ, ... kaj ti ostane od življenja!?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
Največji problem je da ne moreš vedet, pogosto niti pribižno, kaj te čaka v novi službi in zato je odločitev kljub večji plači zelo težka

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
confused-1.gif
!? Predvidevam, da delaš 8ur, spiš 6ur, kj poješ, ... kaj ti ostane od življenja!?

V Sloveniji ti ne ostane nič od življenja pa četudi si 24 ur na dan v Sloveniji. Ko sta Pahor pa njegov mutirani dvojnik ( Semolič) hotela iz Slovenije narediti Auschwitz.
To se sam zavedam, da sem pri nas samo 6 ur. V prihodnje, če bo še v Sloveniji vladala takšna diktatura kot sedaj, se bova raje z mojo odselila v tujino.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Eni se MB-CE vozijo vsak dan za 800e.

Moj prijatelj se vsak dan vozi MB-LJ; dela na enem ministrstvu. V MB si je kupil stanovanje, v LJ si ga nikoli ne bi mogel. Zjutraj gre iz MB in zvečer pride zmahan domov in se pokne direkt v posteljo.

Za mene to ni življenje. Če že delaš v LJ; pol si v LJ najameš kako garsonjero, ali pa kaj.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
confused-1.gif

V Sloveniji ti ne ostane nič od življenja pa četudi si 24 ur na dan v Sloveniji. Ko sta Pahor pa njegov mutirani dvojnik ( Semolič) hotela iz Slovenije narediti Auschwitz.
To se sam zavedam, da sem pri nas samo 6 ur. V prihodnje, če bo še v Sloveniji vladala takšna diktatura kot sedaj, se bova raje z mojo odselila v tujino.

ni ceneje bivat v Nemčiji v kakšnem penzionu?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
confused-1.gif

ni ceneje bivat v Nemčiji v kakšnem penzionu?
Zgleda je vseeno preveč lušno v Sloveniji.
Jaz grem najet stanovanje že za 100 km stran od delovnega mesta, kaj šele da bi se vozil dve državi stran. To moraš biti pa že krepko čez les.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Tak lušno mi je tu, da sem si pri nas v prejšnem mesecu samo 2 škatilce cigaret kupil in 1x tankal avto
evil.gif

Seveda razmišljam v tej smeri, da bi pač živel v Nemčiji. Samo, da kupiš hišo ali pa stanovanje je potreben denar. Da bom pa 2 leti stanoval v stanovanju, ki ga bom pa najemal in ga v bistvu skor odplačal, je pa meni čez les. Raje še "trpim" kako leto, pa si potem z mojo kupiva kako stanovanje, kjer bova sama gospodarja. Samo zaradi punce sva še v Sloveniji, dokler ne bo zaključila z magisterskim študijem.
Zato pa je pri nas taka brezposelnost, ko bi vsi radi imeli službo 5 minut od doma. Pa še to je enim preveč. Jaz sem se pač za vredu službo pripravljen voziti dlje. Lahko bi pa delal kje pri nas in firmi prinašal dobiček, sam pa od tega nebi čisto nič imel, razen takšne plače, da bi si ravno potne stroške kril, pa vsak dan jedel samo mleko in kruh.
In pod nobenim pogojem se ne grem prodat kaki firmi za mizerno plačo. Raje sem potem na cesti, vlečem denar od socialne, pa še dva otroka bi mogel imeti, nekaj zemlje za vrt in njivo, pa bom čez mesec bolje prišel čez, kot pa da bi kje pri nas delal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot praviš:
Citat:
Zato pa je pri nas taka brezposelnost,

Citat:
In pod nobenim pogojem se ne grem prodat kaki firmi za mizerno plačo. Raje sem potem na cesti, vlečem denar od socialne, pa še dva otroka bi mogel imeti, nekaj zemlje za vrt in njivo, pa bom čez mesec bolje prišel čez, kot pa da bi kje pri nas delal.

smirk-1.gif

Jaz osebno grem tudi poklic menjat, če v gradbeništvu ne bi več našel posla, pa tudi če je nižja plača kot sedaj.
Da se pa cele dneve samo vozim, pa ne hvala. Jaz ne živim zato, da delam, ampak delam zato, da lahko živim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
jaz bi se vozil, kajn problem, ampak ne po teh cestah kjer je na vsakem km X možnosti da te kdo pobaše. Ne hvala..niti v lj se vsak dan nebi vozil in tega nočem niti za moje bližnje. Je bolje nekaj denarja manj, pa si ŽIV in zdrav.

tipu ki naredi 380 km v eno stra? al neki.
bonk.gif
spet čutim BS sindrom ali pa nekaj čudnega v glavi?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
to men sploh ni jasn, kako se lahko ti voziš 380km na dan v eno smer ?!?!?! torej vsak dan slabih 800km. To pomeni, da si namanj 6 ur na cesti, torej 6x5 = 30 na teden * 4 = 120 ur na mesec * 6€neto/uro= 720€ če gre vse gladko brez nesreč in slabega vremena. torej daš za nafto za cca. 15kkm vsaj 1400€. v enem letih zmortizeraš avto vreden 15k€.

torej porabiš 15k€ za bencin pa še najmanj 8500€ zgubiš v urah, če je ura samo 6€neto. na leto seveda.
seveda v to ni šteto, da si dnevno vsaj 14ur od doma, verjetnost, da se ti zgodi nesreča ali fašeš kazen je veliko večja, da si uničen ko prideš domov, da avto rabi na leto vsaj en velik servis in vsaj tri manjše, itd...

men so vsekakor ne gre skupi, da bi se splačalo. je pa res, da nimaš časa zapravljat med tednom, prav tako se ti za vikend ne da vozit nekam na izlet in si pač doma in spet ne zapraviš. ali pač.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj je rekel, da se vozi v Nemčijo, torej je to nekje razdalja Ljubljana-München, to je nekje 4 ure v eno stran (če se kolikortoliko držiš avstrijskih omejitev). Torej 9 ur delo, 8 ur vožnja, od dneva ostane 7 ur za spanje.
Nak, tole o vsakodnevni vožnji v Nemčijo je nakladanje.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Dober je, ni kej. Edin, če to svojo pot izkorist še za kako dostavo, pa tud s tem služi. Jst se zastonj vsak dan ne bi vozil take relacije.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ne vem, kaj enim ni jasno. Sedem ur se ponavadi vozim, pa 5 ur sem v server roomu. Ostalo lahko naredim od doma. Mene stroški nič ne brigajo, razen hrane in kazni. Časa res vržem veliko proč, ampak imam vsaj mir in neko svobodo, ko lahko kot ITjevc razmišljam z svojo glavo. In ko bom zadeve porihtal, bom lahko skor vse naredil od doma.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In ko boš to dokončal in bi lahko žel sadove (delo od doma) boš predrag in bodo najeli Pakija ali Indijca da bosta to počela iz svojega doma za polovico tvoje plače. That's reality.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
@sad, 380 km. Malo veliko, če nimaš živcev za volanom
smile-1.gif
. Če bo sreča, bom od januarja prevozil kakih 130 km manj.

50€ na dan zažgeš za bencin?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
In ko boš to dokončal in bi lahko žel sadove (delo od doma) boš predrag in bodo najeli Pakija ali Indijca da bosta to počela iz svojega doma za polovico tvoje plače. That's reality.

Če bo kdo najel Pakija ali Indijca, bom to jaz
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
če te prav razumem, 7 ur na dan se voziš?? vsak dan?? omfg...ga ni dnara da dam to skozi vsak dan

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
vsaj pri meni ga ni denarja za to, res ne! zato ker sem enostavno preveč živčen na cesti po določenem času, sploh v kompaniji z sojanezi, ki so mentalno retardirani od prvega do zadnjega. Saj veš, levi pas konstanta z 120, 200 pa direkt v rit, z 70 na prehitevalnega direkt meni pred nos, iz vključevalnega na voznega z 40, stardec kontra, pijandura tipa maček na samomorilskem pohodu,..., skratka, slovenska klasika, da se mi zmeša po hitrem postopku. Po tujini je sicer malo boljše vozit, samo vseeno, ni to to. Postanem živčen ob kaki situaciji, naredim pizdarjo, RIP. Mi ni vredno