Za koliko denrja več bi menjali službo?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
Nekje ste zasidrani, vse je ok, razen plače. Pride mimo prilika za menjavo službe. Se pravi spet vse na novo, nesigurnost, neznano okolje, kolektiv pod vprašajem... koliko mora bit tisti znesek oz. % več da sprejmete? Se pravi pod pogojem da v sedanji službi res vse štima, ker če ne, te tak speljejo že za 50 eur

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Odvisno kakšna oseba si, kako in koliko se prilagodiš.... jaz nevem če bi menjal za 400 eur večjo plačo. Zaenkrat, enkrat bom pa verjetno sam zamenjal saj nemoreš celo življenje isto službo imeti
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Motiv za menjavo službe ni več plača. Lahko tudi za manj, če so druge zadeve bistveno boljše.

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
+ 25 % če v stari službi res vse štima, razen plače, kot si napisal.
Seveda pa je malo tudi odvisno kako dolgo si delal v starem kolektivu. Dlje kot delaš težje je spremeniti okolje.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Minimalno 25% plus oz. pod manj se niti ne grem pogovarjat... Nočem izpast ošabn, sam mi cca 10% letno zraste plača tako da res ne vidim smisla se pogajat in posledično menjat za manj..

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Moj novi sodelavec je šel iz privat sektorja k nam v javni sektor, da bo imel bolj miren šiht. Tam je imel 1000€ neto tukaj pa 1000€ bruto
frown-1.gif
(pač na razgovoru so mu povedali bruto znesek) sedaj pa jok.

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.532
113
Bo pa dobra šola za drugič. Btw., pogodbe pa ni prebral preden jo je podpisal?

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
Minimalno 25% plus oz. pod manj se niti ne grem pogovarjat... Nočem izpast ošabn, sam mi cca 10% letno zraste plača tako da res ne vidim smisla se pogajat in posledično menjat za manj..

To se ti pogliha z inflacijo
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Bo pa dobra šola za drugič. Btw., pogodbe pa ni prebral preden jo je podpisal?

No saj je tudi nas vprašal pa smo mu rekli, da imamo 1000€ neto samo kaj, ko so ga dali v začetni plačni razred (star je 38 let) pa še ponoči, nedelje, prazniki ne bo smel delati dokler ne opravi določenega izpita na katerega se lahko prijavi šele čez pol leta.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Drugače pa ni vse v denarju. Kaj ti pomaga, če so odnosi v novi službi na psu, delaš bistveno več, po možnosti še takšno delo ki ti ne ugaja. Raje manjša plača, pa da vsaj malo uživaš v delu in da so odnosi na firmi spodobni. Več denarja ne odtehta nervoze in podobnih nevšečnosti.
grims-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Citat:
Uporabnik jansatovaurska pravi:
Pod 3000 neto ne grem nikoli na šiht !

in koliko takih šihtov imas v Sloveniji, in koliko od teh jih lahko menjas brez konkurenčne prepovedi?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nekje ste zasidrani, vse je ok, razen plače. Pride mimo prilika za menjavo službe. Se pravi spet vse na novo, nesigurnost, neznano okolje, kolektiv pod vprašajem... koliko mora bit tisti znesek oz. % več da sprejmete? Se pravi pod pogojem da v sedanji službi res vse štima, ker če ne, te tak speljejo že za 50 eur

Imel sem job kjer sem imel super sodelavce, dobrega sefa, res ogromno dela ampak tudi doooooobro placo. Ponudili so mi 140% vec pri konkurenci, pa nisem sel. Naslednje leto sem vzel sluzbo v tujini, kjer je placa nominalno trikrat vecja, v kupni moci pa verjetno manjsa kot bi jo imel pri tej konkureci. Ker sem sel v tujino, me gledajo v stari sluzbi kot prijatelja in so mi vrata vedno odprta nazaj.
P