Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Malo daljši čas + fleš (zaželeno v second curtain načinu, ker tako slike izgledajo bolj "naravne")

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
malo daljši čas, fleš ponavadi na drugo zaveso in pa fotoaparat enostavno zasučeš
smile-1.gif
... sej veš, da kar fleš osvetli ostane ostro ostalo pa je vseeno zaspinano ker je dovolj dolgi čas in zajame dovolj ambientne svetlobe

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Zelo dobro ujeta fotka, ostrina je fajn ujeta na rakovo glavo in pa kompozicijsko mi je tudi všeč ta neka diagonala. Moje mnenje je edino, da je malo pretemna, bi si želel svetlejšo in s tem posledično več kontrasta.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Se strinjam. Vsekakor lep posnetek. Mogoče bi si želel še malce več globinske ostrine.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
Precej težko je pri makru dobiti večjo globinsko ostrino. Tale je morala biti zaprta vsaj na f/11. Če pretiravaš pri blendi, se pa začne difrakcija poznat.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Res je pretemna ja.. zgleda je moj lcd doma čisto presvetel.
Blenda je bila pa na f/14.

Hvala vam za komentarje
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
Na lcdju mojega notesnika je slika popolnoma ok, morda bi jo lahko za kakšnega pol EV dvignila, to je pa vse. Sicer mi je všeč kompozicija, barve in ostrina je ravno tam, kjer mora biti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
WB bi lahko vsaj malo popravil, ker zdaj vse preveč na rdeče vleče.
Pa mogoče bi lahko bile malo bolj svetle (sploh zadnja).

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Mislim da je bila osvetlitev kar precej rdeča bi mi pa prav prišel kak nasvet glede WB-ja

Mogoče še kakšni komentarji glede te fotke?
598498-DSC_0387.JPG

Priponke

• 598498-DSC_0387.JPG
    598498-DSC_0387.JPG
    82,6 KB · Ogledi: 126
Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če nisi slikal v RAW, potem nimaš kaj preveč možnosti za odstranjevanje rdeče barve (razen da se s hue igraš, samo to ni to).
Recimo pri zadnji sliki bi majica lahko bila bela (predvidevam da je takšna v originalu). Ampak potem ne bo viden efekt stropnih luči, tak da pač narediš neko vmesno varianto (zdaj res preveč na rdeče vleče).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
So barve z razlogom tako nenasičene? Če ja, potem bi bilo boljše, če bi si izbral eno barvo in bi bila cela fotka v tem stilu, ala sepia ali bw. Sicer bi pa lahko naredil isto, potem pa morda povečal zasičenje rdečega kanala, da bi majice od ekipe prišle do izraza. Samo ideja, morda bo izgledalo trapasto.

Sicer pa všečna kompozicija, edina dof bi lahko bil malo ožji, da bi bil fuzbaler bolj ločen od ozadja.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Fukus je slab ker sem biu že v fazi umikanja oz pospravlanja fotiča ker tale je šel diagonalno proti meni
grin1.gif
Glede tele dvorane pa raje nebi zgublal besed, ena luč bela ena rumena pa še to ni dovol močno...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz pa sem se ta vikend boril s snegom, podkorensko strmino, pa še kaj bi se lahko našlo.
smile-1.gif

za začetek eksplozija zabave:

pokalvitrancfotojuremako.jpg

je precej zanimivo prometnega ministra videti v takšni pozi.
grin1.gif

Dan D so spotoma predstavili novo plato

aja, Manfred Moelgg vas vse lepo pozdravlja ...
grin1.gif

no, to je bilo več ali manj na ravnem, naslednji dan so se stvari postavile precej bolj pokonci ...
tongue-1.gif

zmagovalec slaloma ...

... in veleslaloma

pa še Vajdič, ki je, za moje pojme, dosegel lep rezultat.
smile-1.gif

sej, reportaža pa upam, da bo jutri objavljena, javim, ko bo.
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.