Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hvala ... čeprav, zdaj ko jih gledam, se mi zdijo nekam blede ...
tongue-1.gif
v mapi na kompu so pa lepših barv. je možno, da shrani.si mal popači?

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
wacko: ce fotko resizaš tako, da je večja stranica velika 604px, potem jih fb ne resize-a sam in pusti fotko čist na miru
wink-1.gif

Dizzy: Fotka od ministra je ful dobra! Ma kar iskrico v očeh s kitaro v roki
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
hvala ... čeprav, zdaj ko jih gledam, se mi zdijo nekam blede ...
tongue-1.gif
v mapi na kompu so pa lepših barv. je možno, da shrani.si mal popači?

Shrani.si kolko vem nič ne spreminja slike, ampak jo kar direkt naloži.
Fora je lahko v barvnem profilu - torej če si v fotošopu šel save as in JPEG. Če nisi imel sRGB (pa še neke cifre zraven) profila izbranega, so v browserjih bolj blede barve, če pa sliko downloadaš pa spet odpreš v fotošopu (ali katerem drugem pregledovalniku slik, ki zna razbrat profil) pa je slika spet bolj živa. In točno to je pri tvojih slikah (sem jo odprl v fotošopu in primerjal s sliko v firefoxu)

Torej - izberi pravilni barvni profil (že pozabil kje točno se spremeni), ali pa uporabi opcijo save for web (ampak tu žal izgubiš EXIF).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
a, okej, razumem - ker večino teh fotk dam potem naprej, se velikokrat naredi, da gredo tudi v tisk, za te potrebe pa je seveda boljša Adobe RGB, kot smo nedavno ugotovili.

skratka, bom vedel za drugič, bom pač za blog in internetne objave pretvoril v sRGB, da bodo barve kot morajo biti. je pa res, da so fotke z rokotmeta normalnih barv ...
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Za blog uporabljaj "save for web" pa je problem rešen (in menda ne boš rabil spreminjat barvnega profila)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
lepga tička si naredil
smile-1.gif

glede na to, da gre za kit objektiv je kar lep bokeh in ostrina, moram reči.
smile-1.gif

@Phillips: mah, bom že kaj poštudiral, hvala za napotke.
wink-1.gif

evo, zdaj sem na blog fliknil dve reportažici s Kranjske oz. Vitranca, če vas zanima, ste seveda več kot vabljeni (ne samo k gledanju fotk, ampak tudi branju
grin1.gif
)

lp, Dizzy

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Sem čakal na reportažo na blogu, da sem lahko več fotk vido. Tak nimam kaj komentirat edino mogoče malo barve, so mi neke blede fotke (verjetno zaradi ugotovitev zgoraj). Na progi si mel dereze, ali si smučal, al si kar tak brez vsega šel gor?
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dereze, ne upam s smučam, ker sem, priznam, bolj švoh smučar. sej mam zato tak musklfiber, plus, da ko sem šel dol proti progi, so se mi sredi strmine odpele (štrik se je strgal) in sem že mislil, da je to to, da grem lahko na sedežnico in nazaj dol ...
tongue-1.gif

slab začetek, dober konec?
grin1.gif

je blo pa res, vredno vsakega napora.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
zgleda da sem jo s fotošopom prveč zj... so bile v originalu dosti boljše barve... bom še zvečer original naložil. Meni tudi nekaj ni štimalo samo potrdilo sem rabo
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.