Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Picholina22

Zelenc'
1. mar 2011
2
0
1
36
Slovenija
www.facebook.com
pozdravček! am prosila bi če bi si kdo vzel kakšno minutko da komentira tole slikco
http://www.facebook.com/photo....933&theater

nimam še svojga bloga,tko da trenutno imam samo skupino na fb.
vsi komentarji bodo dobrodošli.
delana pa je bla v sicer dost slabih pogojih,
mela sem eno lučko iz nočne omarice na omari na levi strani proti tlom,
18-55 objektiv, f/6,3 čas pa mislim da 1/60
ozadje je v originalu modra stena, slika pa je bila dana v BW in dodatno zasenčena s pomočjo picasse ker PS-a še ne obvladam.
smile-1.gif

tudi komentarji ostalih slik v galeriji so dobrodošli, komur se bo dalo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mene zmoti predvsem to, da je celoten obraz preveč zasenčen ... če bi se vsaj polovica obraza videla. načeloma pa kar okej, akt fotografija ena najtežjih zvrsti fotografije.

itak se skozi improvizacijo največ naučimo, tudi sam sem svoj prvi akt naredil s čisto improvizacijo ... nisem pa ravno kompetenten za komentiranje aktov, lahko samo pač podam svoje videnje, kaj mene zmoti, morda da še kdo drug kak komentar ...

Picholina22

Zelenc'
1. mar 2011
2
0
1
36
Slovenija
www.facebook.com
hvala dizzy za odgovor.
obraz je namerno zasenčen do te mere, original fotka je drugače precej svetla in se tudi obraz lepo vidi,senčenje je do te mere ker mi je bil nekako namen preusmeriti poudarek na mišice, ne na goloto, pa malce tudi zaradi objave.
smile-1.gif

je pa celotna zadeva z aktom ratala čisto po nesreči, in sem šele med pregledovanjem slik na računalniku ugotovila da v bistvu niti niso tako slabe in sva se po pogovoru s fantom in njegovem pregledu slik odločla da so celo vredne objave
smile-1.gif

imam pa namen poskusit še enkrat z malo drugačno osvetlitvijo in sceno. če imaš kakšen nasvet se toplo priporočam ker sem še bolj nova v fotografiji, dslr-a imam komaj od novega leta, prej je bilo pa bolj za hobi igračkanje z navadnim canonom a 590is, pa se je tudi ta odlično izkazal pri marsikaterih ujetih trenutkih.
Mi je pa že uspelo predelat nekaj knjig o fotografiji od novega leta do sedaj. Trenutno pa čakam na knjigo o kompoziciji.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A to mas TS al si fotosopal?

Jaz sem tudi nasel eno staro, bla se neobdelana. Posnel z Minolto 7D
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Fotografija, ki jo je objavil disco in tale spodaj (samo dokumentarna) imata nekaj skupnega.
Kaj?

uganka.jpg

LP

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tako je, gr69, lokacija je ista, le da je na mojem posnetku možno ograjo mostička le zaslutiti po nekoliko drugačni vodi med drevesi.
Fotografija je nastala lanskega 19 septembra, v Kostanjevici na Krki in to ob 12 h.
Popoldan in do večera je bila voda še za slab meter višja.
Tudi kot posnetka je nekoliko drugačen, disco je stal na travniku, jaz pa na cesti, kakšen dober meter višje.

Nazadnje urejeno:

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16

Zanima me:

Ali se vam na splošno zdi slika vredu ?
Se preveč opazi da je bila zleplena iz dveh slik? kako bi to zamaskiral?
Zgornja slika je bila posneta poševno in mogoče zaradi tega pilon (stolp) vleče v desno, se da to popravit?
probal sem predhodno poravnat sliko ampak potem so problemi pri združevanju slik, uporabljam CanonPhotoStitch

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če sem prav razumel vprašanje, imaš že posneti dve fotografiji, ki bi ju rad čim bolj neopazno združil. Tvoj sedanji izdelek niti ni tako slab, čeprav je spoj opazen.
Ravnanje posnetka je možno s programi, ki imajo opcijo za korigiranje strani pogleda, perspektive in podobno.
Dela bi bilo veliko, vendar je popravilo in kasnejša nevidna sestava mogoča. Izravnavo barve neba bi lahko na primer rešil z kloniranjem in brisanjem prehoda.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
če fotografijo predhodno poravnam mi nenatačno združi ali pa sploh noče združit fotografije
@ynos, @killakhan
fotografija je imala cuden način nastajanja. Najprej sem kar tako (kao ljudje na mostu) naredil spodnjo in se potem spomnil da bi bilo fajn ce bi bil viden pilon do vrha ..itd
in zato ni enakih nastavitev... pa tudi z landscape bi bilo boljše, ker je previsoka glede na širino
ampak vseeno se ne moren odločit če mi je vsec ali ne ... zato sprašujem

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Probej dat obe fotke v ptgui, še najboljše naredi. Drugače pa lahko tole perspektivo malo popraviš. Spodaj je popravljena fotka, sicer zelo na hitro, ampak samo da vidiš, če ti to ustreza. Kloniranje in fill je avtomatski, tko da ignorirajte
smile-1.gif

5509441940_59f8dd507d_b.jpg

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.