Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16

Da še jaz kako objavim. Ena malo starejša... Zdaj jih bo več, ko bo lepo vreme, pa se mi bo dalo malo v naravo it
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
Če govoriš o aparatu, ki ga imaš v predstavitvi, E-420, mu nič ne manjka. Za tazaresen makro si boš moral omisliti še primeren objektiv in zunanji fleš, če imaš višek denarja, pa morda celo ring-fleš. Body sam je več kot dovolj dober za take sorte fotografijo. Moje fotke so narejene z že skoraj prastarim Olympusom E-1.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fotoaparat mi čisto ustreza. Počasi bom nabavljal ostalo dodatno opremo, predvsem objektiv(e) in fleše. V planu sem imel nabavit Olympusovega 40-150mm, vendar sem se premislil in za začetek nabavil cenejšo Sigmo 55-200 (še čakam nanjo), potem pa počasi naprej. Prav hudo profesionalno se s fotografijo ne mislim ukvarjat (vsaj zaenkrat), recimo da sem amater, na poti da postane dober amater
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
Škoda, da si se odločil za Sigmo. Bolje bi bilo, da bi si preko bolhe nabavil rabljen Olympus 40-150 f/3,5-4,5. To je stara serija, ki se ne dela več, je nekoliko večji objektiv, ampak obtično zelo spodoben, s kovinskim bajonetom. Na bolhi bi ga dobil za največ 150€. Novi so bili svojčas 250€, sam se dal za svojega celo manj kot 100€. Je pa precej boljši od Sigme in nekoliko boljši od novega 40-150.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Ringflashi sploh niso tako zelo dragi - če ne kupiš original. Jaz sem svojega kupila preko neke poljske stacune za 80e (postnina je bila pa 10e - UPS). Enakega, le z drugo nalepko imajo pri Beseničarju za 140. Jaz sem zelo zadovoljna, je pa res da ne vem kaj da od sebe Canonov ring flash.

Lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
Olympus ima dva modela ring-flešev, noben ne pride pod 500€. Se pa nisem nič igral s fleši drugih znamk. Zaenkrat se da dovolj dobro zadevo nadomestiti z dobrim eksternim flešem, pri čemer precej pomaga velika delovna razdalja. Ko sem se igral z makrom in 35 mm objektivom, je bilo to precej večji problem kot zdaj pri 105 milimetrih.

Napiši malo več, katerega imaš ti in kakšen GN ima, pa pri kakšnih časih deluje. Če dela samo na X-syncu, za fotkanje iz roke verjetno ne bo najbolj uporaben.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Ringflash Delta, vodilno število: 14, X-syn in E-TTL dedicated, slikaš pa lahko do 1/700s. Jaz sem do zdaj vse slikala iz roke in je super.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
Evo še moj prispevek z današnje tekme, po dolgem času spet ena objava
smile-1.gif

Maribor : Nafta

Pixi dobre slike še posebej Tavares mi je še všeč ko je v takšnem zagonu v zraku
cheer.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če ne bo drugega, sem tam. veš da. ker bo pestro, bo akcija, plus, da se našim full gre za to, da bi šli naprej in bo po moje zanimiva tekma.

upam, da mi fotič zdrži, ker ga mam v zadnjem mesecu tretjič na servisu. pa mi mal plane podira, ker počasi odpoveduje vse, najprej sprožilec (prov gumb), potem AF (pa še vedno ne dela čist tko kot bi moral), v četrtek mi je pa še zaklop šel ...

sem mislil nabavit eno 300 mm, pa če bo šlo tko naprej, bo zgleda predčasno nabavit mašino novo ... :p

bom videl, kako je s fotkami od včeraj, sem fotkal nekaj res zanimivega, pa moram malo preverit, da ni preveč hard, mogoče kej objavim. bi lahko šlo pod rubriko "Pester delovnik reportažnega fotografa"
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
300 2.8 al 300 4? Upam, da ti zdrži aparat ne oz. ti ga uspešno popravijo. Veš mogoče kolko je cena menjave zaklopa?
Me mika da bi za reprezentančno teko si sposodo neko 300 2.8 ampak še bom vido
smile-1.gif

Ko/če boš mel fotke pa čakamo da ti komentiramo
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, sej tokrat ne bodo ne vem kako estetske in lepe ... sej boste vidl ...
wink-1.gif

zaklop naj bi me prišel nekje cca. 200 do 300€, samo sem dal že za AF 200€, za sprožilec je bil pa še v garanciji.

hotel sem nabavit 300 mm f/2,8, rabljeno, dobro ohranjeno, ker je bila full dobra cena (sej bi povedal, pa ne smem, da mi je kdo ne spelje
wink-1.gif

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Druga je zelo lepa, jaz bi jo le malo porezala.

Tole je pa moja do danes.. škoda da ni malo bolj ostra - jo je hrošček tako hitro maširal da ni šlo
grin1.gif

"Leva, desna, leva,..."
hroscekfb.jpg

Lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.