Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Ko smo glih pri makru... Katero opremo (predleče, flash, objektiv) predlagate za moj bodi d40x? Namreč imam v bližini en hud naravni park Jovsi kjer si pomoje lahko ceu dan pa imaš še vedno kaj ko še nisi videl....

Hvala

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
še nekaj čist frišnih
smile-1.gif
...

3348832785_7d065756c3.jpg

3348832715_ddb7a830b7.jpg

3349661224_83c9dd1eb9.jpg

3348832675_33c4bdc2fe.jpg

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
osebno bi se je lotil tako, da bi v PS-ju odprl Levelse in srednje tone pomaknil prot desni, kar precej ... ne vem, po občutku, potem bi čisto desni slider pomaknil nekje na 230, čisto levega mogoče na 10, 15. zdaj to z glave tolčem, lahko se pa tudi s curvsi to naredi.

glede na to, da je fotka že malo obdelana, mogoče bi prišla še bolj zanimiva ven potem.
smile-1.gif

sicer ni čist to to, ampak nekaj podobnega, recimo.

http://www.slo-foto.net/portfolio/DizzyReed/galerija/38366

(mater, sem 10 minut samo iskal to fotko ...
grin1.gif
)

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Hvala za komentar
smile-1.gif

Pri tretji sliki sem imel ISO na 1250 samo sem ful sharpat mogu, ker mi je ta čebela glih vn iz focusa odletela, pa sem pol rešval kar se je sploh dalo. No pa že v osnovi sem imel čuden pristop, tako da me čudi, da je sploh ta kolkr tolk ratala... sem namreč naštimal na manual focus nekaj centi od panja (v luftu) potem pa na 6fps pa mal na srečo, če bo prletela kakšna v focus
grin1.gif

Pa še silhueta po tvojem predlogu... samo sem to izvedel kar s kontrasti in posvetlitvijo. Ko bom imel čas, bom še v PS probal izvest...

img2387-copy.jpg

p.s.: super uporabljena tehnika "silhuete" na kitaristu
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Hvala za komentar
smile-1.gif

Pri tretji sliki sem imel ISO na 1250 samo sem ful sharpat mogu, ker mi je ta čebela glih vn iz focusa odletela, pa sem pol rešval kar se je sploh dalo. No pa že v osnovi sem imel čuden pristop, tako da me čudi, da je sploh ta kolkr tolk ratala... sem namreč naštimal na manual focus nekaj centi od panja (v luftu) potem pa na 6fps pa mal na srečo, če bo prletela kakšna v focus
grin1.gif

Pa še silhueta po tvojem predlogu... samo sem to izvedel kar s kontrasti in posvetlitvijo. Ko bom imel čas, bom še v PS probal izvest...

img2387-copy.jpg

wink-1.gif

točno to sem imel v mislih, zdaj pa naj še drugi povedo svoje mnenje, men je fotka naravnost bomba!!
smile-1.gif

p.s.: hvala.
smile-1.gif

EDIT: kar se čebelic tiče, mislim, da drugače sploh ne bi moral tega ustvarit, oz. drugače kot s tvojim pristopom, verjetno ne gre, oz. si ne predstavljam, da bi kako drugače to naredil. AI servo bi moral meti precej dobro lovilno sposobnost, da bi na piko lovil to čebelco.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Hvala za komentar
smile-1.gif

grin1.gif

img2387-copy.jpg

wink-1.gif

točno to sem imel v mislih, zdaj pa naj še drugi povedo svoje mnenje, men je fotka naravnost bomba!!
smile-1.gif

Problem pri levels ali curves je, da ob premočni uporabi pride do posterizacije. Wacku pa je posterizacija uspela z večanjem kontrasta. Poleg tega se mi zdi obdelava do te mere, da je silhueta povsem temna/črna, v tem primeru povsem neposrečena. Preprosto izgleda, kot da je nekdo iz slike s škarjami izrezal dva zvončka.

Še moja obdelava slike.
608128-33.jpg

Priponke

• 608128-33.jpg
    608128-33.jpg
    70,2 KB · Ogledi: 135

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne vem, men je pa tvoja recimo presvetla - zame je silhueta to, da vidiš kaj je, ampak vseeno da je full zatemnjeno. ne vem, tudi moj kitarist, za moje pojme, je še presvetel pri obrazu ... recimo ...

ampak zato smo tu, da predebatiramo vse to, pa da se kaj naučimo, jelde?
smile-1.gif

nič, pičim spat, jutri je dolg dan pred mano, potem pa naporen vikend, upam, da bom mel čas še kaj potipkat.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Lepe fotke... škoda, k jst nisem še mel SLR-ja, ko sem bil v Pragi za novo leto. Tam res hmal ne zmanjka motivov
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.889
630
113
Niti ne... Osvetljujem z eno svetilko pod kotom 45 stopinj zato, da so sence močnejše in dobim bolj 3D efekt. Z drugo svetilko pa bolj od daleč osvetljujem celoto. Spodaj je pa itak svetlobni pult, tako da senc zunaj predmeta ni.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.