Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
verjemi - dol ga odmontiraj.
wink-1.gif

drugače čisto všečno, glede na to, da imate spodaj ograjo ...
crazy1.gif

škoda edino, da pri prvih dveh nisi mogel pustiti malce več prostora - da pride cela kitara in da pride cel band v kader.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Mja, s fiksnim je malo težje kadrirat, ker lahko samo še bolj nazaj stopiš - potem pa že imaš tisto ograjo na sliki
crazy1.gif

Na prvi se malo vidi v zgornjem desnem kotu, če bi pa še dlje stopil pa bi se še spodaj levo vidla.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Meni pa ne.
grin1.gif
Sicer mi je Mile naklonil komad Zemljotres, kar je tudi neke. Bom dala par fotk.

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
img9320.jpg
[/URL][/img]

img9203.jpg
[/URL][/img]

img9235.jpg
[/URL][/img]

img9215.jpg
[/URL][/img]

img9186.jpg
[/URL][/img]

img9168.jpg
[/URL][/img]

Fajn je blo fotkat malo opet po dolgem času ...razen BFM, sicer mi je en kolega skritiziral fotke v nulo, ampak ni važno.
Kul je blo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
iskreno:

s Kitiæa so ti res dost bolše ratale, kot na BFM-jih, edina stvar, ki me malce moti na teh fotkah, je WB, k je za moje pojme mal preveč topel ... drugače pa dobre fotkice, tele so mi všeč.

@Phillips: she knows why she has them ...
wink-1.gif

p.s.: Tinekr, zadnja mi je skoz bolša.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

115256

Pripravnik
24. okt 2007
478
2
18
da kr tle uprašam da ne odpiram nove teme: a se da s takim fotoaparatom: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dsct1.asp doseč take slike k so npr. v diskaču k so od luči dolge črte al pa od premikanja avtomobilov na cesti dolge barve črte. vem da ma neki v zvezi z trajanjem kolk je zaslonka odprta ampak jest take funkcije v fotoaparatu ne najdem nikjer pod manual, al moram katero drugo funkcijo izbrat. upam da ste razumel moje vprašanje in kaj hočem. lp

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Hvala lepa
smile-1.gif
Sn pa mela tokrat en razklopotan sposojen zoom, je pa blo boljše zaradi zooma.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
težka bo ... problem fotkanja v diskaču ni tok v tem, da ne bi zmogel naredit take fotke, problem je v tem, da ti mali kompakti v takih pogojih slabo oz. zelo počasi ostrijo. plus, da fotič, kot je v linku nima manual nastavitve, katera je recimo nujna za takšno fotkanje. lahko ti rata naredit podobno fotko, se boš pa veliko bolj namatral.

@Tinekr: kakšen razklopotan zoom?
smile-1.gif

bemti maškare ...
redface-1.gif

115256

Pripravnik
24. okt 2007
478
2
18
ok tnx za odgovor. a mi lahko še tole prosim odgovoriš ker sm čist amater glede tega: v fotoaparatu sem najdu pod opcijo Rec Mode: normal,speed burst,framing burst, exp brktg, multi burst. in če izberem multi burst lahko pol nastavim 3 nastavitve intervala: 1/7.5, 1/15, 1/30. to je vrjetno na kok cajta se naredi nova fotka. ampak ko grem gledat potem na fotoaparatu sliko je samo ena slika pri kateri lahko opazujem več korakov. zdj me pa zanima kaj je sploh fora te funkcije ?

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Da malo prekinem koncertne objave. Včeraj se je v Mariboru začela drugi del sezone prve lige in seveda nisem manjkal. Prav užitek je blo zopet sedet ob igrušču in uničevat zaklop
smile-1.gif
. Fotke pa si ogledate na blogu

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Barve so druge verjetno zato ker sem na aparatu nastavo barve na Adobe RGB, ker sem mel nastavljeno na sRGB (nevem zakaj, sem mislo da sem že prej mel adobe).
Ne nisem delal s 300-ko (nažalost
smile-1.gif
).
Se mi zdi da so fotke boljše kot iz prvega dela sezone, in upam da bodo takše iz vsake tekme
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Ja sRGB nima tako velikega barvnega prostora, toliko tonov, ... je v bistvu skrčena verzija. Ko gledam včerajšnje fotke, ki so na Adobe RGB se mi zdijo boljše barve kot prej ko sem mel na sRGB. Raw fajlov pa še nisem sprobal, ko pa jih bom pa poročam
smile-1.gif
.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.