Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
uf, tolk za filing, da skoraj nočemo videti ostalih
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
ksz...

Na Severini pa je bila včeraj nenormalna gužva
crazy1.gif

Škoda da nas za ograjo niso pustli več kot prve 3 pesmi. Sicer pa boljše to, kot pa nič
grin1.gif

@piXi: tebi je ratalo kaj ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Moreš računat da je bila včeraj sobota + valentinovo je bilo.
Čez teden lahko pričakuješ manjšo gužvo (folk je po službah, deca pa v šoli
grin1.gif
)

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Nene, sma se narobe razumela. Meni se ne da it zaradi tega, ker se da fotkat samo 3 komade. Ne vem kaj naj si začnem tam.
Bom pa šla ju3 na Big foot mamo, če bom mela baterijo (obe bateriji za 20D sta mi crknili), pa na Mileta Kitiæa bom šla.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Meni jih je tudi ene par ratalo, bom dal potem gor, ko grem čez vse. Tnx da si povedal, da je treba flaš pojačat pri bouncanju
smile-1.gif

Sicer potem ko sem severino slikal, sem moral spet nazaj na 0 naret, ker je blo drugače vse prežgano.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ojej ... fantje in dekleta, 3. komadi so standard za fotkanje koncertov. če v tem času, ne morete naredit tistih deset šotov, ki jih potrebujete ... ne vem, sem vajen 3 komadov in ritma fotkanja v tem času.

kaj porečete na to, ko kdaj delam v Cankarju in imam 1 komad časa za pofotkat ... to je peezdarija.

drugač pa te fotke, katere so gor, so čist luškane, uni detajlčki so mi všeč.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Razen na prvi sliki sem povsod bouncal fleš od stropa, tako da kolko je manjkalo svetlobe, jo je fleš dodal
grin1.gif

Ker kolko sem gledal svetlomer, je cel čas jamral da je pretemno.

Nastavljeno pa sem imel na 1/200s, F2.2 (enih par je tudi na F1.8), ISO pa je bil na 1600 (več pa žal ne gre).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
aaaaaaaa, 1/200, to je luksuz!! jaz, če dosežem čase nekje 1/125, 1/160, na blendi 2,8, sem vesel, s tem, da fleš ni dovoljen. dejansko, edina koncerta, kjer sem fleš dal gor, pa še to nekje na čist minimum bliska nastavljen, je bilo v Orto baru in v MMC Celje, samo tam je bilo pa reees temno.

skratka - fore je dovolj, fleša pa, to vam polagam na srce, probite čim manj uporabljat, zakaj - ker ko boste dobili direktivo tri komade, brez fleša, boste zgubljeni.

kot sem bil zgubljen na Janu Plestenjaku, ko smo lahko fotkali cel koncert, sem pa večino fotk vseeno naredil v prvih treh komadih.
redface-1.gif

pa priznam, da delam popolnoma vse v RAW-u.

kar se tiče fotk - vse so čisto solidne, za prvič dejansko odlične, Phillipsove pa so sploh ... zelo dobre. ostrina na mestu (damn, res so ostre!!
smile-1.gif
). tudi ujeti trenutki so zelo všečni, sploh tista pokončna, ko je ona lepo ostra, roka pa lepo blurana, ko je obrnjena naprej. na kar bi vas še opozoril je to, da pazite na mikrofone, oz. stojale mikrofonov. velikokrat se je že naredilo, da sem naredil prima fotko pa jo je potem kvaril stojal od mikrofona, ali položaj mikrofona samega pred obrazom pevke/pevca.

moj nasvet - če je stojalo "nepreklicno" v napoto - poskusite ga izkoristiti sebi v prid.
wink-1.gif

113771.jpg

če imate kaj prostora, ga izkoristite celega, ne stat samo na enem mestu ...
wink-1.gif

če mate še kakšno vprašanje, pa kar na plan z njem. če prej ne, odgovorim jutri.
smile-1.gif

fantje - dobr ste naredil, za privč več kot odlično!!
aplauz.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@phillips 1/200 pri 1600 pa 2.2 blenda je pa čist vredi osvetlitev, vsaj za moje pojme
smile-1.gif
in to pri rokometu kjer si z 1/400 skor mrtev

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Zakaj že? za rokomet pa ni nobene sile...še odbojko se da delat s tem časom, sploh pa je tabor kar svetla dvorana v primerjavi s kako planino v kranju al pa bog ne daj kako telovadnico, kjer zmaga una v zagrebu pri džamiji...k se od vsake luči vidi snop svetlobe, pa vsaka luč ima drugo barvo svelobe, ISO 1600, 1/250, blenda 1.8 pa je vsaj za 2 EV podosvetljeno...

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
nevem če glih govorima o enaki dvorani tabor, ampak mariborska je za moje pojme porazno osvetljena. na zadnje ko sem tam fotkal rokomet in to neki šolsko ligo je bilo kar nekaj igrlacev "razmazanih" pri času 1/400 sploh pa če od strani fotkaš

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ja mariborski tabor...izberi trenutek, panaj, 1/400 bi moralo biti dovolj no tudi brez tega, mogoče ti nikon body (pre)počasi ostri v slabi svetlobi, recimo d300 je počasen fuL :D

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
ja 1/400 pri iso 6400 in blendi 2.8 je za mene zelo slabo osvetljena dvorana. Nevem kaj bi delal tam če bi mel iso do 1600. Glede ostrenja d300 pa nevem zakaj se tolkokrat omeni da je ful počasn ker jaz nisem tega mnenja pa dosti delam v slabi svetlobi. Dosti fotkam downhill kjer je vedno tema (gozd) in mi že d40x zelo dobro ostri pa je vstopni model

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.