aaaaaaaa, 1/200, to je luksuz!! jaz, če dosežem čase nekje 1/125, 1/160, na blendi 2,8, sem vesel, s tem, da fleš ni dovoljen. dejansko, edina koncerta, kjer sem fleš dal gor, pa še to nekje na čist minimum bliska nastavljen, je bilo v Orto baru in v MMC Celje, samo tam je bilo pa reees temno.
skratka - fore je dovolj, fleša pa, to vam polagam na srce, probite čim manj uporabljat, zakaj - ker ko boste dobili direktivo tri komade, brez fleša, boste zgubljeni.
kot sem bil zgubljen na Janu Plestenjaku, ko smo lahko fotkali cel koncert, sem pa večino fotk vseeno naredil v prvih treh komadih.
pa priznam, da delam popolnoma vse v RAW-u.
kar se tiče fotk - vse so čisto solidne, za prvič dejansko odlične, Phillipsove pa so sploh ... zelo dobre. ostrina na mestu (damn, res so ostre!!
). tudi ujeti trenutki so zelo všečni, sploh tista pokončna, ko je ona lepo ostra, roka pa lepo blurana, ko je obrnjena naprej. na kar bi vas še opozoril je to, da pazite na mikrofone, oz. stojale mikrofonov. velikokrat se je že naredilo, da sem naredil prima fotko pa jo je potem kvaril stojal od mikrofona, ali položaj mikrofona samega pred obrazom pevke/pevca.
moj nasvet - če je stojalo "nepreklicno" v napoto - poskusite ga izkoristiti sebi v prid.
če imate kaj prostora, ga izkoristite celega, ne stat samo na enem mestu ...
če mate še kakšno vprašanje, pa kar na plan z njem. če prej ne, odgovorim jutri.
fantje - dobr ste naredil, za privč več kot odlično!!