Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Glej, v tvojem primeru bi bilo najbolje, če bi za vekomaj odložila fotkiča in si našla kako drugo okupacijo...

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja ok,a mpak to so osebna mnenja, ni razloga, da ne bi potrebnic fotkali pri ISO 6400, se vsaj ne vidijo gube...
tongue-1.gif

Se čisto strinjam z tabo. Jaz sem podal osebno mnenje
smile-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Glej, v tvojem primeru bi bilo najbolje, če bi za vekomaj odložila fotkiča in si našla kako drugo okupacijo...
Jesos jesos, še vedno si taki bogpomagaj
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Povej mi malo, ko se boš kake delavnice udeležil. Jaz sem kar malo ven padla zdaj, ko fotkam še samo za job. Tupatam še pofotkam kako kolegico bolj tak za veselje...

Zdaj v nedeljo bo ena delavnica verjetno pri Račkih ribnikih (razen če najdejo boljšo lokacijo). Tak da če imaš čas... lahko vprašam če je še kaj fraj (da ne bo prevelika gužva). Mislim da Huggy_Bear tudi pride na to delavnico.

EDIT: sem ga vprašal pa je rekel da še je plac za eno (ker je ravno en odpovedal)
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
EXIF na zadnji fotki pravi tole:
Camera Make: Canon
Camera Model: Canon EOS 40D
Image Date: 2008:08:21 23:15:09
Flash Used: No
Focal Length: 200.0mm
CCD Width: NaNmm
Exposure Time: 0.017 s (1/60)
Aperture: f/3.2
ISO equiv: 1600
White Balance: Auto
Metering Mode: Matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Manual

smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, je blo kr jebica, ampak so sprejemljive ratale ... skratka, časi so bli po večini 1/60, sem naredil par fotk tudi pri 1/20 v prvem dejanju je bila svetloba celo taka, da mi je uspelo priti do 1/125.

se full vidi, da sem se matral ko pri norcih? nisem mel stojala s sabo ... oz. sploh nisem mislil, da ga bi lahko nucal ...
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ISO 3200 je precej šumast, saj nekaj fotk je narejenih na ISO 3200, ampak se začuda ni poznalo na časih. potem bi moral vsako fotko posebaj v PS odpirat pa skozi Ninjo spuščat, sem ter tja kakšno, se pa da.

da bi pa v RAW-u delal sem se pa prepozno spomnil ...
tongue-1.gif

prav ste ugotovili - na 200 mm je precej soft, se pa full pozna, če zaprem na 3,2, plus da prav tako ni neke velike razlike v času bilo.

uf, če bi mel 200 f/2,0 al pa celo 300 mm f/2,8 bi blo idealno.

@Stieber: Sigma 300 mm je zelo dobra, skoraj tako kot Canon - jo ima šef za speedway in je full zadovoljen. mogoče ma samo srečo.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Se vidi ja, da si se precej hebal...... Pri tako slabi svetlobnih pogojih si precej omejen...... Tudi s stojalom oz. monopodom ne bi kaj dosti naredil, ker igralci se premikajo in pri 1/60s postanejo zamegljeni, kar se vidi pri zadnjih dveh fotkah......

V takih svetlobnih pogojih me prav zanima kake fotke bi Nikon D700 naredil, ker zelo hvalijo nikonov full frame senzor, da dela fotke pri visokem ISO z zelo malo šuma.. Recimo tale iz foto bloga Marko Pirc

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ta zadnji dve sta dejansko od vseh še najbolj normalni ...
grin1.gif

glede D700 - videl tudi šum pri nastavitvi HI-low, nekaj takega, kar denimo ustreza nekje 12500 ISO, al kako že - kot pri Canonu 350D, na 1600 ISO. nisem mogel verjet ... da ne govorim o ISO-tu na 25000, al koliko je že - menda se ne pozna na tisku čisto nič, seveda pri tisku nekje do 15 x 10 cm. sicer tega še nisem videl, ampak ... skoraj verjamem ...
redface-1.gif

je pa veliko odvisnega tudi od lečovja. ko se kaj zezam, pa dam vseeno kit gor, pa ISO 1600, je šuma neprimerno več kot z L-om.

samo upam, da Canon da ven letos nekaj uporabnega na način 5D ... če ne bo še heba ...
tongue-1.gif

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
V soboto in nedeljo se je v Hajdošah pri Ptuju odvijal Scooter Fest, slike najdete tukaj. Komentarji zaželjeni ...
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
ksz...

@Huggy_Bear: tebi so kaj ratale včerajšnje slike ? Jaz mam večina tako: pol obraza prežganega, pol čisto v temi
grin1.gif

Zdaj pa sem že nekje na polovici slik, pa sem celo ugotovil kaj je blo krivo (glej sliko). Hint: marela

(ta je do zdaj še edina lepo osvetljena)

Jebiga, za drugič bomo vedli
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.