Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
aha to pa nisem vedo...sem kar kopiral link iz flickr-a
hvala za nasvet
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Zdaj sem šel pogledat kako je narejeno... on izmed vseh slik poišče tisto z največjo širino (v tvojem primeru zadnja), in če je širša od 790px, potem naredi link na originalno sliko, samo sliko pa raztegne na 700px po širini
rolleyes-1.gif

Bo treba popraviti da jemlje vsako sliko posebej, ne pa glede na največjo
smile-1.gif

Do takrat pa pač uporabljaj IMG. Najlažja metoda je s find/replace
tongue-1.gif

stilo

Fizikalc
19. jul 2007
599
133
43
Najboljše informacije ti poda histogram. Na prvi sliki imaš npr. lev (temni) del histograma v clippingu, kar pomeni da so vse sence vrednosti 0,0,0 v rgb-j. To lahko včasih izpade grdo pri tisku ker ni v sliki nobenih detajlov več. Za slikce za na internet pa pomoje ni tako važno.

Drgač pa super slikce, mogoče še mal pazit kje se kakšna rokca pa nogca odreže :) .

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36

Slikano z enim starejšim Olympusom, brez stojala (na okenski polici, podloženo s pokrovčkom
smile-1.gif

P.s.: se oproščam vsem, ki mate dejansko pojma nekaj o fotografiji, da s takim amaterizmom uletim
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Še ena, tokrat s precej krajšo osvetlitvijo

dsc2025-copy.jpg

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
To sliko si pa verjetno precej cropal, ne ? Pa zaslonko lahko mogoče tudi malo bolj zapreš. Kolko berem okrog bi se naj luna slikala pri F16, samo meni se zdi to malo preveč (se že malo pozna da ostrina pade), recimo F8-F10 je pomoje čist dovolj.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Normalno da je crop, takega hudega objektiva si najbrž nikoli ne bom mogel privoščiti
rolleyes-1.gif
. Sem se igral z raznoraznimi nastavitvami, ampak glede na to, da je bil osvetljen samo del lune, sem pristal pri največ kar objektiv zmore - 6.3 @ 300 mm

tole

je original

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Objektiva verjetno res ne, teleskop pa mogoče že kdaj
wink-1.gif

So se mi že začele cediti sline
tongue-1.gif
... bom pošteno razmislil tudi o tej možnosti, ampak najprej bi se želel prepričati da je ta stvar uporabna še za kaj drugega, ne samo za fotografiranje lune

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
evo še dve moji,nekaj se mi je moj S5 bunil in sta za silo ratali samo tidve,mislim da mi hoče povedati,da na si zaboga že nabavim DSLR z primernim topom in naj ga neham mučiti
bonk.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Objektiva verjetno res ne, teleskop pa mogoče že kdaj
wink-1.gif

So se mi že začele cediti sline
tongue-1.gif
... bom pošteno razmislil tudi o tej možnosti, ampak najprej bi se želel prepričati da je ta stvar uporabna še za kaj drugega, ne samo za fotografiranje lune

Ta poceni teleskop ima žal zaslonko kar F13, tako da je "malo" pretemen za vsakdnevno slikanje. Za luno/sonce pa je čist dovolj dober.
So pa tudi teleskopi, ki pa imajo večjo zaslonko - ampak so tudi dražji.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
Prežgan obraz? hmmm, meni se ne zdi nikjer prežgan. Je res da je precej svetel ampak prežgan ni nikjer
smile-1.gif
(vsaj ne na mojem monitorju). No kakorkoli, tukaj je par fotk ob vodi oz. na pomolu, čeprav sem se jaz bol držal okolice. Prve 3 fotke so narejene ob poznem soncu in odbojniku, zato je bol rumenkast/oranžen odtenek, ker je tudi svetloba bila takšna.
Druga fotka ni prežgana, ah kje........

Dobro fotkaš
aplauz.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.