Z otrokom na morje, kjer ni gneče, blizu obale

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Cestitke ynosu za razumno odlocitev in da se ne prikljuci miljonski credi slovenskih ovcic ki rinejo k hrvatom in placujejo ze rahlo smesne cene za apartmaje in storitve.
Sem bil z malim otrokom letalo varjanta in avto varjanta. Letalo si ko gospod, ce pa se prikljucis hrvaskemu sardelica partyju na tistih 3 plazah kaj so primerne za male otroke, pa si ko cigan.

In ne boste verjeli, ampak septembrskega vremena po evropi ne mores sodit samo po porecu in umagu

Letos je enostavno predrago, ponudba pa nikakva.

Kaj naj zdaj odprem temo, kam z otrokom z letalom?
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Zanimivo da ti to letos opazas. Jaz to opazam ze skoraj zadnje desetletje.
Po mojih izkusnjah ti je vsa evropa in mediteran dosegljiva z malim otrokom in letalom. Moj je z 4 meseci bil prvic na letalu brez najmanjsega problema, ker leti so vsepovsod kratki. Jaz ce bi se zdaj odlocal kam it, bi sel v barcelono. Poceni leti iz trevisa z ryanair, hotel kak trofis, plaza pa zakon za male otroke in sredi julija niti priblizno tako polna kot hrvaske. Velik plus je ker je mesto zraven, javni prevoz izpiljen v nulo.in barcelona je fenomenalno mesto, ne more ti bit 5 min tecno

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Cestitke ynosu za razumno odlocitev in da se ne prikljuci miljonski credi slovenskih ovcic ki rinejo k hrvatom in placujejo ze rahlo smesne cene za apartmaje in storitve.
Sem bil z malim otrokom letalo varjanta in avto varjanta. Letalo si ko gospod, ce pa se prikljucis hrvaskemu sardelica partyju na tistih 3 plazah kaj so primerne za male otroke, pa si ko cigan.

In ne boste verjeli, ampak septembrskega vremena po evropi ne mores sodit samo po porecu in umagu

Še večji gospod si, ko imaš svoj avto in se odpelješ, če ti kaj ne paše al pa deci ne prija.

Dokler je deca "premajhna" je Grčija nesmisel, nima nihče nič od tega, da bi pa tam kraljeval na bazenu hotela pa je tudi malo smešno, ker pol je vseeno kam greš, glavno da majo bazen in da je toplo.

Septembra v Grčiji so temperature tudi krepko preko 30, na Hrvaške pa je klima bolj mila, vse na dosegu roke itd.

Na letalo moraš vlačit prltjago, čakaš na transfer, velikokrat so v Grčiji tudi zamude, tam vožnja v smrdljivih avtobusih do hotela, ki tudi lahko traja...

Drugo pa je kam folk hodi na Hrvaško, sem videl v sezoni te sardelne destinacije. Potem smo raje doma.

Apartmajev po otokih ali v bližini njih na zelo razvejani obali je nebroj in ni vrag, da ne najdeš mirnega placa.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah ko so enkrat otroci šolobvezni ti september hitro pade v vodo. Kot drugo ko so otroci malce starejši (v bistvu že od drugega leta dalje) se plačuje polno ceno avionske karte. Potem pa kar naenkrat ni več tako zelo ugodno. Pa še do kakšnih Benetk pridet in podobno. Skratka ni vse kar tako..uff je pa avion kar mnogo cenejš. Ni čisto tako ane. Pa sem sam sicer tudi pristaš daljših destinacij. S tamalo smo bili celo na 13 urnem dolgem poletu v eno smer. Ampak v kakšni Grčiji, Turčiji sredi sezone z otrokom nimaš kaj poeti. Poleg tega odpadejo vsi ti veliki hotelski kompleksi, ker jaz si ne predstavljam, da mi otoka ob devetih zvečer zaspita jaz bom pa kaj na kvadratenm metru balkončka z ženo debatiral?
smile-1.gif

Skratka mi se kot 4 članska družina še malce "lovimo" in iščemo najbolj smiselno varjanto za naše zahteve. Za letošnje leto imamo že splanirano, kakšna Bacelona, kot si omenil pa tudi ni slaba izbiral. Kakšna Grčija, Turčija, Tunizija pa vem da me ne vidijo..sem bil že na vseh teh destinacija večkrat pa imam dovolj tega..sploh ker bom zelo kmalu vezan na poletno sezono (torej julij-avgust).

Aja pa še to...Hrvaška ni samo Poreč in Umag. Tam tudi mene ne vidijo. Na juženm delu Dalmacije imaš pa ogromno zanimivih destinacij in nikjer ni sardel, vsaj ene trikrat v zadnjih letih sem se tam okoli smukal pa sem bil vedno pozitivno presenečen, čeprav sem bil tudi sam zelo "stereotipen" do Hrvaške destinacije.

Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Grčija je čisto v redu tudi v sezoni za otroke. Rentaš poceni avto in se lahko zapelješ v kakšen samoten zalivček kjer imaš mir. Itak jih je po celi grčiji milijon.
Drugače pa otroci potovanje z letalom lažje prenesejo kot odrasli. Imajo več prostora, dojenčka daš spati na dve servisni mizici ali na tla.
S hčerkico smo šli prvič na dopust s tremi meseci in še v jesen s šestimi meseci v turčijo, pa nobenih težav. Paziti samo na direktno sonce, pa je.
Letos so stare 3 in 6, pa gremo prvič kampirati z avtomobilom do grčije. Všeč mi je, da otrok po že omenjenih zalivih ne more pasti čez kake skale direktno v globoko vodo, pa da se lahko igra v plitvinah.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
ksz

cheer.gif
Prav zanimivo je tole branje!
Dejstvo pa je eno samo ynos : kak tip človeka si, take počitnice si izberi!
Sedaj so te vsi tukaj zmedli s tem "kaj je njim OK"... sedaj pa potuhtaj, kaj je TEBI OK!! TI greš na dopust in tvoja boljša polovica
roza.gif

1. Če si tip človeka, ki ima rad vse na dosegu roke (avto...) in mu je do ležanja 7/24 teh 7 dni?
Potem z avtom na Hrvaško.
Če se malo potrudiš in če nimaš najzahtevnejših kriterijev, potem se kamot da kaj najt.

Recimo današnja ponudba: za konec junija je 208eur za 2 za 2 nočitvi. Če torej vzameš 8 nočitev (kar je 1 dan več kot klasična tedenska ponudba) pride za vas vse tri all inclusive hotel s 4* na Korčuli 832 eur !!!
Kaj za vraga češ še lepšega?
http://1nadan.si/ponudba/Potov...&nlSlotId=1

2. če si tip človeka, ki ti je do tega, da si v času dopusta še kaj ogledaš (ne samo ležiš na plaži), vzameš recimo varianto o Barceloni!
Lepe plaže...lepo mesto...
Ampak tukaj je pač vključeno to, da moraš hoditi po letališčih, malo kje počakati kako urco na letalo, na transfer...itd.

3. Imaš pa še tretjo varianto: mobilne hišice. Če ti je vseeno koliko počitnice stanejo, če bi rad bil par metrov stran od morja, sam kuhal... Potem je to prava izbira. Vendar so precenjene. A določenim ljudem vseeno ni težko dati tega denarja, ker pač je to njihov slog.

Sedaj pa samo ti veš, kaj bi TI POČEL NA DOPUSTU.
Naj te 100 različnih mnenj tukaj ne zavede...

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Kaj manja človeku v življenju da hodi na slovensko obalo? Poguma? Razgledanosti? Denarja?

Ok greš na Slo. obalo, ne greš pa "na morje"... sorry.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, jaz si morje predstavljam, da vzameš tudi masko in malo pošnorklaš.

Za to je pogoj, da je voda čista (tega v slo ni, v kvarnerju se začne...) ter tip obale.

Poleg tega je na slo. morju gužva, nore cene itd...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Lahko greš pa 5. ali 12. junija v Turčijo s Kompasom (v sodelovanju s SPAR Plus), 7 dni, all-inclusive, letalo z Brnika, za 399€ na osebo. Če je otrok mlajši od 2 let imate verjetno zanj zastonj, drugače pa je Kompasov standardni pavšal za otroka 239€. V najboljšem primeru imaš za manj kot 800€ dopust za vse tri, all inclusive.

http://www.spar-partnerji.si/ponudba/turcija-antalya-108

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Kaj manja človeku v življenju da hodi na slovensko obalo? Poguma? Razgledanosti? Denarja?

Ok greš na Slo. obalo, ne greš pa "na morje"... sorry.

On se nebi vozil 5 ur na hvaško morje, verjetno tudi nebi rinil v grčijo.
Kot ste napisali otroku bo fajn kjerkoli bo, in to je že pol dopusta da bosta imela oči pa mami mir. saj to je smisel dopusta da se odahneš in napolniš baterije.
Zato je strunjan idealen, pon- petek ni gneče si v dobri uri doli in v lj če je potrebno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Umiram od smeha ko berem take poste. To je pa klasicni ljubljanski pogled na svet. Vse mora bit blizu centra sveta (lj), se morje max 1 uro stran. Res se sprasujem kako severni evropejci prezivijo, ko v hordah rinejo na mediteran

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Zato je strunjan idealen, pon- petek ni gneče si v dobri uri doli in v lj če je potrebno.

Sklepam, da tukaj ciljaš predvsem na zdravnike. Pri stanju v našem zdravstvu se je za vprašat, če ni boljše biti kje daleč stran in izkoristiti boljše urejeno zdravstvo kje drugje.

Za vse ostalo - komplicirate za posr*t.
hysterical-1.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:

Sklepam, da tukaj ciljaš predvsem na zdravnike. Pri stanju v našem zdravstvu se je za vprašat, če ni boljše biti kje daleč stran in izkoristiti boljše urejeno zdravstvo kje drugje.

hysterical-1.gif

http://www.terme-krka.si/si/strunjan/zdravje/
confused-1.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Umiram od smeha ko berem take poste. To je pa klasicni ljubljanski pogled na svet. Vse mora bit blizu centra sveta (lj), se morje max 1 uro stran. Res se sprasujem kako severni evropejci prezivijo, ko v hordah rinejo na mediteran

To niso moje zahteve ampak predlog če se nekdo noče vozit 5 ur, ker ima po svoje prav. če greš na dopust se spočij ne pa dol dirkat da ujameš trajekt .

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:

hysterical-1.gif

http://www.terme-krka.si/si/strunjan/zdravje/
confused-1.gif

OK, zaradi kakšnega konkretnega primera je potem taka prednost, da si le eno uro od Ljubljane? Razen tega, da se voziš "samo" eno uro...

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Ja veš da moraš bit na dohvatu ruke izolske bolnice, če se kej zgod, no
smile-1.gif

Ko smo čli pred leti prvič v dalmacijo se mi vsi "največ enourstran.dopustniki" zmajeval z glavo, rotil da grem predaleč, da tam zna vode zmanjkat, pa ne ve kaj še vse. Skor sm se v hlače, ko smo prečkali tunel Sv. Rok
hysterical-1.gif

Dandanes gremo lahko mirno na vikend paket v Šibenik. Dopust mora bit nekaj novega, daleč, drugače, izziv, karkoli, samo rutina ne.

Kokr eni komplicirajo (z enim otrokom) naj se najprej raj z mamo posvetujejo kam naj grejo. Še bolš če jo vzamejo s sabo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Eni res tolk komplicirajo okol vseh stvari povezanih z njihovimi otroci, da je bolno. A se sploh zavedajo, kaj to vzgajajo?
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Izjava moje znanke vceraj, ki dalje kot do juzne dalmacije v zivljenju se ni prisla: nekaj razmijamo da bi naslednje leto sli kam z letalom, ker bo mali ze dovolj star za letenje - 6 let
smile-1.gif
jokal sem od smeha

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ima kdo kakšno idejo kam iti z otrokom na morje, nekam kjer v sezoni ni pretirane gužve, oz. najbolje če je sploh ni. Da je apartma dobesedno zraven obale. Se tudi vozim kako uro dlje če je treba pa plačam več.

Pa da je otrokom prijazna plaža.

Rad bi imel letos mir na počitnicah.

Evo, zdaj smo na Pagu.
Prvo sem pomislil, da je to top šit destinacija, ultra gužva itd.

Vasica Smokvica.

Ekstremen mir, plaža ogromna, lepa peščena, par ljudi...

Ponoči mir, da ni res, par hiše je samo.

Za deco raj na morju, zaliv je zaščiten pred burjo.

Druga zgodba, ko greš do Novalje ali Paga,no Pga mesto je lepo, ni tako hude gužve, Novalja pa katastrofa.

Gneča, kamp v bližini, nobenega miru.

V tej vasici so tudi modernejši apartmani, je pa res mir in neverjetno, da je na Pagu kaj takega možno, plus plaža, ki je lepa, je tudi nekaj sence, popoldne naravna senca po peti uri.

Do plaže od tega apartmaja je okoli 200m, skratka easy. Plaža ima celo koše, ki jih praznijo.