Windows Phone 10

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Pa še tisti pomoje ne ve, kaj je rekel. Meni ne dela, nastavitve pa tud nikjer ni, da bi vklopil... Tako, da skoraj 100% ne dela. Imam pa vse na Slovenijo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Dva sta javila, da jima dela... milos621 in titov ...
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Pa še tisti pomoje ne ve, kaj je rekel. Meni ne dela, nastavitve pa tud nikjer ni, da bi vklopil... Tako, da skoraj 100% ne dela. Imam pa vse na Slovenijo...

Nastavitev tudi ni, ce je nastavljeno na US ... samo pri navigiranju se pac oglasi se govorno vodenje ... Da se pa v vsakem primeru dati na MUTE ... takrat, ko dela... in tudi takrat, ko ne dela ... Jaz mislim, da je to slampasto napisan softver... ker nic ne javi, ce ne najde glasovne datoteke, ki naj bi jo predvajal ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Zakaj pa bi "jo moral"?

Pač je ni, če si v nepodprti regiji.

Kaj imaš pod speech in pod izbiro glasu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa bi "jo moral"?

Pač je ni, če si v nepodprti regiji.

Kaj imaš pod speech in pod izbiro glasu?

Zakaj je potem na voljo zvocnik za izklop glasu, ce itak ni glasu v nepodprtem jeziku? Logicno bi bilo, da ce itak ni glasu, je tudi kontrola za to nepotrebna... ker samo bega ...

wp_ss_20160411_0014-20160411-201306.jpg
wp_ss_20160411_0015-20160411-201326.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Mogoče pa bi ti špilala kaka muzika, ki jo lahko tudi utišaš, ne vem
wink-1.gif

Torej kaj je pod speech?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Tam imaš opcijo, spremeni privzeti glas za aplikacije, poskusi to spremeni v španščino...če bo potem to delovalo v maps?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tam imaš opcijo, spremeni privzeti glas za aplikacije, poskusi to spremeni v španščino...če bo potem to delovalo v maps?

Kje je to? Ce mislis tole iz mojih screenshotov... to je samo za spreminjanje govorca (moski, zenska,...) ... Ne vem pa, kje to ima sploh vpiv... ker se ne da probat nic... Sem prej, ko sem imel na anglescini in ko je deloval govor, to spremenil v "Davida" ... pa je se vedno Cortana govorila z zenskim glasom... prav tako je Cortana imela tudi zenski glas ... Nevem... mogoce je treba se rebootat... ceprav napisalo ni nic...
smile-1.gif

wp_ss_20160411_0019-20160411-202351.jpg

Nad to nastavitvijo pise, da je to za pretvarjanje besedila v govor... Torej je to pomoje za tam, kjer ti bere recimo sporocila ...

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zakaj je potem na voljo zvocnik za izklop glasu, ce itak ni glasu v nepodprtem jeziku? Logicno bi bilo, da ce itak ni glasu, je tudi kontrola za to nepotrebna... ker samo bega ...

Gumb je za izklop zvoka, ne pa glasu. Je razlika
wink-1.gif
. Zvok ima tudi za opozarjanje na prekoračeno hitrost, pa še kaj...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Gumb je za izklop zvoka, ne pa glasu. Je razlika
wink-1.gif
. Zvok ima tudi za opozarjanje na prekoračeno hitrost, pa še kaj...

V angleski razlicici je ta gumb MUTE in ce je na OFF se ne slisi govornih navodil ...

Sem pa obupal... Ocitno je nekaterim to vsec, da je vse malo zblojeno... in da pol zadev ne dela... ce imas nastavljeno slovenscino... Najbolje je, ce odstranijo se izbiro slovenskega jezika... pa bodo nekateri se najbolj veseli
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Eni to že dolgo vejo (vemo), android je že od začetka ok in z vsako verzijo napreduje. Problem je samo v tem, da je veliko različnih proizvajalcev in s tem tudi veliko polizdelkov in ni vedno najbolje tisto, kar se najbolj sveti, reklamira, etc.

WP je bil dobro zasnovan, samo se je izgubil sam v sebi, MS res predolgo paca vse skupaj, glede na to, da so začeli malo za Googlom. Prav občudujem uporabnike, koliko so pripravljeni potrpeti in te debate o navigaciji in slo vodenju, ipd. so že prav smešne, glede na to da se piše leto 2016. Ko sem si ob izidu 920-ke le to nabavil, ker sem resnično verjel, da je MS na pravi poti, sem prav kmalu spoznal, da to ni to in koliko so softversko za Androidom (hardware ni bil vprašljiv), da sem jo po mesecu prodal in šel nazaj na "crappy" A.

WPT78

Majstr
6. maj 2015
1.103
-868
83
10586.218
Here is the changelog:

- Reliability, performance and stability improvements.
- Support for Visual Voicemail on Dual SIM phones.
- Improvements for Bluetooth connectivity, including the reliability of connecting to and staying connected with Bluetooth devices.
- Fix for a problem that caused audio playback to get occasionally interrupted in Groove Music and other music apps when phone display was turned off.
- Improvements for Microsoft Edge browser, including support for configuring a prompt before a file download occurs, support for background downloads, and a fix for a problem where opening a link from an another app wouldn’t load the web page.
- Reliability improvements for Cortana reading text messages aloud and usability improvements for Quiet Hours feature.
- Improvements for Store reliability, including a fix for a problem that prevented some apps from being updated and installed.
- Fix for a problem that occasionally caused some apps to show blank tiles after upgrading from Windows Phone 8.1.
Improvements for PC connectivity via USB on some phones that were upgraded from Windows Phone 8.1.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Here in zemljevidi dela slovensko vodenje. Vse je na SLO jezik. Zadnja posodobitev na .218.

Dela pa sedaj s svetlobno hitrostjo napram .164

Telefon je L640

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Tole bi res lahko dodali v maps, marsikdo bi verjetno raje imel jezik v eng, vodenje pa v slo.

Je pa res, da za teh nekaj 100 slovenskih uporabnikov...škoda cajta za microsoft?