Windows Phone 10

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
To fali
smile-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Deluje, sistemski jezik angleški + vključena Cortana.
Seveda vodenje v angleščini.

LP

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
dela tudi slovensko vodenje

Je to trditev ali vprasanje?

Sem imel sedaj nastavljen Slovenski jezik, pa ne duh ne sluha o kaksnem glasvnem vodenju... Sem tudi sedaj prestavil na English (US) pa tudi ni videti, da bi se dalo kje nastaviti glasovno vodenje...

Edino ce to deluje mogoce sele med dejansko uporabo... Trenutno sedim za racunalnikom
smile-1.gif
... Bom probal potem, ko bom kam sel ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem sedaj pogruntal... Anglesko glasovno vodenje je na voljo, ce so regionalne nastavitve nastavljene na US in ce je nastavljen jezik anglescina ... Torej morajo ocitno biti izpolnjeni enaki pogoji kot za to, da je aktivna Cortana ...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Res je,
in v tem primeru deluje glasovno vodenje v angleščini.
Ni pa nikjer dodatne možnosti za kakršne koli nastavitve glasovnega vodenja.
Takoj, ko nista izpolnjena zgoraj navedena pogoja, teta utihne.

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Saj piše v changelogu da deluje speech kot je nastavljen v sistemu, zato nima aplikacija posebej za nastavljat.

Kar je slabo za nas, ker vprašanje če bo sploh kadarkoli speech na voljo za slovenijo.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Kakšne nastavitve ?

LP

Kot so že ugotovili. Sem imel nastavitve za Cortano a je nisem uporabljal. Ko sem prešel nazaj na vse nastavitve za SLO mi je v soboto navigacija delalal v Slovenščini.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Kakšne nastavitve ?

LP

Kot so že ugotovili. Sem imel nastavitve za Cortano a je nisem uporabljal. Ko sem prešel nazaj na vse nastavitve za SLO mi je v soboto navigacija delalal v Slovenščini.

Je delala pa ne dela vec?

Mogoce sama navigacija ze (meniji in besedila)... Govorni ukazi oz. glasovno vodenjepa dvomim, da je delovalo v slovenscini ... Ker kot kaze uporablja isti engine kot Cortana, katera pa ne zna slovensko... niti ni na vidiku, da bi se to v kratkem naucila
smile-1.gif
... ce bodo tako nadaljevali ...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Še vedno dela, Slo glasovno vodenje je že od začetka menda, je pa bedno, ker moraš imeti jezik telefona v Slovenščini in ne moreš uporabljati Cortane potem.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, zato pa pošlji pripombo na feedback app, da omogočijo čimprej spremembo jezika glasovne navigacije v Maps.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Še vedno dela, Slo glasovno vodenje je že od začetka menda, je pa bedno, ker moraš imeti jezik telefona v Slovenščini in ne moreš uporabljati Cortane potem.

In s kaksnimi nastavitvami to potem dela... Sedajle se spet ze eno uro "hebem" s tem... pa mi sicer Cortana sedaj deluje tudi ce imam Slovensi jezik... V apliakciji Maps oz. Zemljevidi pa je sedaj tisina... Dokler sem imel jezik telefona nastavljen na anglescino je delovalo oboje... tako Cortana kot tudi glasovno vodenje ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mat pravi:
Kaj po novem Cortana dela če imaš lokacijo in jezik Slovenija?

Regijo sem imel na USA... lokalne nastavitve in jezik pa sem dal na SLO... pa je Cortana delala... ne pa tudi aplikacija Zemljevidi ... Ta je pa ostala tiha... Dokler sem imel jezi na anglescini je delovalo tudi glasovno vodenje ... zato me zanima, kako imate drugi nastavljeno, da vam dela slovensko vodenje...

Ali pa je to spet ena Microsoftova traparija, da dela samo na dolocenih telefonih ...
frown-1.gif

Zdaj sem Lumio spet formatiral... ker je zacela bluziti... in se slike niso shranjevale... prav tako ne screenshoti... pa slike, ki so ze bile na kartici se ni dalo odpreti niti izbrisati (kao nimam pravic za ogled ... ) ... Bolj ko se ukvarjam s tem telefonom, manj mi je vsec ...
frown-1.gif
...