KSZ ...
Sem ravnokar s pomocjo Windows Device Recovery Tool-a downgrade-al svojo Lumio 950 na "production build" 10586.13080 ... Pri Lumii 950 tega koraka, da je treba najprej iti na verzijo 81 ni... ker je prva verzija na tem telefonu 10... in na 950-ko verzije 8.x sploh ni mozno namestiti (vsaj ne po normalni poti... mozno da je kaksne neuraden nacin... nisem iskal, ker me to niti ne zanima
) ...
Lumia sedaj veliko lepse deluje... Meniji so vsaj po prvi oceni sedaj vsi v slovenscini, ce imam izbran ta jezik (prej je bilo v nastavitvah malo mesano.. nekaj v slovenscini, nekaj v anglescini...) ...poleg tega sedaj deluje Cortana (seveda ce imam regijo nastavljeno na US, jezik pa je lahko SLO)... Deluje tudi slovensko glasovno vodenje v aplikaciji Zemljevidi ...
Skratka trenutno je ocitno bolje, da se ne uproablja beta verzij, ker se niso dovolj stabilne... Vsaj ne tiste pri "Fast ring" ... kar sem jaz imel prej nastavljeno ...
EDIT:
Cortana je delovala le kratkek cas... sem jo lahko spraseval par zadev... sicer v anglescini... Ko sem jo drugic zagnal, pa sem dobil tole:
... in potem ko sem kliknil na gumb "Zapri", Cortana ni vec delovala... Sele ko prestavim spet na anglescino, deluje... ampak samo prvi zagon ...
... Kar dokazuje sicer, da bi zadeva lahko delovala tudi pri izbranem jeziku, ki ni podprt... samo ocitno sele kasneje preveri in ugotovi, da jezik ni pravi ...