Windows Phone 10

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi ko zaženem "sporočila", torej sms, se napiše nalagam.
Album fotografije tudi nalaga.

Skratka glede brzine in touchscreena je šlo na občutno slabše pri L925.

Razlog je pri meni seveda, nepotrpežljiv.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz tudi loading več ne vidim od zadnjih nekaj verzij...

Kaj pa takega počneš, jest, da vidimo če bi nam tudi zaloadalo
smile-1.gif

Sploh se nic nisem nalozil gor... Samo Skype sem zagnal tukaj konretno, kosem to slikal... Potem sem ugasnil aparat in ponovno zagnal... in sele potem je zagnalo... Tudi pri drugih zadevah (Word, Edge,...) se to obcasno dogaja... Iz iOS-a sem navajen, da se zadeve prakticno takoj odprejo...

Tudi Hello (beta) vcasih deluje odlicno... Vcasih pa je treba kar parkrat priblizat da se odklene... Tako da to sem sedaj spet izklopil zaenkrat...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zgleda da delajo dvoje w10, ene za take kot jaz, snecer, jest, .... ostali pa dobiste hitrejso verzijo. Vem o cem govori snecer. Meni se dogaja isto. Po zadnji nadgradnji in brez hard reseta, so se kaksne stvari poslabsale. Npr: save-nja fotke ko slikas lahko traja in traja, na pamet 10 sekund, ko potegnem po ekranu gor za odklep, 2, 3 sekunde preden odpre ikone, ce se zaslon zaklene v app-u, traja se dlje ali resuming....
Moja izkusnja je, da po hard reset deluje spodobno s casom se poslabsa, pa brez nadgradnje, le ta ponavadi poslabsa.
Da pa 950 iz skatle deluje slabo...grozno.

Jaz mislim, da je bolj to razlog, da smo eni pac probali ze veliko razlicnih naprav... In vemo, kako morajo zadeve delovati...
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
btw, obstaja kak program, ki omogoča "snemanje" zaslona...da malo pokažem, kaj zmore wp10, ker očitno ne dela vsem tekoče...

edino če z drugim telefonom posnamem ekran, ampak to je fajn češko
smile-1.gif

Zakaj pa kak program, a ni tako, da na kratko stišneš on/off gumb in izbereš take record screen ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
btw, obstaja kak program, ki omogoča "snemanje" zaslona...da malo pokažem, kaj zmore wp10, ker očitno ne dela vsem tekoče...

edino če z drugim telefonom posnamem ekran, ampak to je fajn češko
smile-1.gif

Zakaj pa kak program, a ni tako, da na kratko stišneš on/off gumb in izbereš take record screen ?

Ce na kratko stisnem ON/OFF gumb, se ekran zaklene
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Hm, ko tole berem, sem samo vesel, da ostajam na osmici. Ocitno ne bom nadgrajeval tudi ko bo ze uradni release zunaj, temvec bom najprej pocakal na izkusnje.
Je pa to res fail in sramota za MS, da si to privoscijo na flagshipu in uradni verziji. A posodobljeno imas vse? Ker ko sem jaz restoral zadevo je trajalo skoraj en dan in nekaj restartov, da je bil telefon spet "poln". Drugace pa hard reset, ce bo pomagalo, ceprav je to ze smesno.

Se eno vprasanje: recimo, da dobim 925-ko z namesceno insider preview verzijo 10-ke. Jo lahko povrnem nazaj na uradni release 8-ke. Nimam pa nobenih backup-ov, itd.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Še enkrat sem sprobal delovanje telefona (lumia 920). Zagnal sem okol 30 aplikacij, Microsoftove in druge. Iskal sem 'tateške za sistem'. Med njimi sem tudi preklapljal. Samo enkrat sem za manj kot pol sekunde videl zaslon nalagam, ko sem zagnal skype video. Drugače nikoli. Sliko je shranilo v manj kot sekundi. Pravzaprav sem ponovno bil presenečen nad hitrostjo in tekočim delovanjem. Pozitivno. Seveda ni hitreje kot je delalo na 8ici, je pa nekje tam tam, v vsakem primeru pa tekoče. Pa imam vklopljen glance, pa tudi dva ta velika tilea v širino. Tako, da je sistem verjetno bolj obremenjen kot pri večini od vas. Po zadnji nadgradnji nisem delal hard reseta, drugače pa redno. Celo tako dobro mi dela, da resno razmišljam, če bi si sploh nabavil 950. Res bo vse boljše, samo ni glih zastonj.

Za vaše težave sta pomoje lahko dva razloga. Ali imate kako aplikacijo, ki zavira sistem, ali pa ne znate česar nastavit. Dober razlog je zakaj tega sistema ŠE ni na vseh telefonih, sigurno pa ni ta da se Microsoft česa boji.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Vse je relativno, za tiste, ki so vajeni hitrosti in tekočega delovanja, je sekunda neskončno dolga, za druge je pač to zelo kratek čas
smile-1.gif

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
To je res. Zato pa nimam androida in Samsunga S5, ker ko narediš sliko s flashem, rabi tri sekunde da sploh slika po pritisku. To je večnost, ne pa da rabi manj kot sekundo da jo shrani.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Se eno vprasanje: recimo, da dobim 925-ko z namesceno insider preview verzijo 10-ke. Jo lahko povrnem nazaj na uradni release 8-ke. Nimam pa nobenih backup-ov, itd.

Samo ga priklopiš na računalnik pa z Windows device recovery tool resetiraš. Če imaš pa backup na kakem drugem telefonu ga lahko tudi preneseš na novega. Samo se vpišeš z microsoftovim računom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Vse je relativno, za tiste, ki so vajeni hitrosti in tekočega delovanja, je sekunda neskončno dolga, za druge je pač to zelo kratek čas
smile-1.gif

No, ampak Jest je prilimal zaslonsko sliko kjer kaže "loading..", to je več kot 1sec, tako da kaj takega tudi tisti, ki mu je 1sec malo, opazi.

Ne vem zakaj enim dela WP10 tako slabo, drugim pa spet hitro. Mogoče imajo eni SD kartico, pa to bremza?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
To je res. Zato pa nimam androida in Samsunga S5, ker ko narediš sliko s flashem, rabi tri sekunde da sploh slika po pritisku. To je večnost, ne pa da rabi manj kot sekundo da jo shrani.

Zakaj večina tistih, ki želi kritizirati Android vedno omeni Samsung ? A je BZ Samsung benchmark za kvaliteto ?

Ker fotkiča ne uporabljam skoraj nič, max 10 slik letno, sem sedaj sprobal tole s flashom in rezultat je ... če sekundo meriš z besedo enaindvajset je slikanje s flashom končano pri "ena". Ni tako slabo za tako grozni Android
smile-1.gif

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik srv pravi:Zakaj večina tistih, ki želi kritizirati Android vedno omeni Samsung ? A je BZ Samsung benchmark za kvaliteto ?

Ker fotkiča ne uporabljam skoraj nič, max 10 slik letno, sem sedaj sprobal tole s flashom in rezultat je ... če sekundo meriš z besedo enaindvajset je slikanje s flashom končano pri "ena". Ni tako slabo za tako grozni Android
smile-1.gif

Za druge ne vem. Jaz sem omenil točno to znamko in točno ta telefon zato, ker ne bluzim nekaj na pamet kot veliko oseb na tem forumu. Ta telefon in ta problem ima moja. In ko slika skoraj znorim ko čakam kot tele da konča. Brez flasha dela normalno. Poznaš morda rešitev tega problema? Meni se ne da in se ne želim ukvarjat z androidi. Pa se žal moram včasih.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Kaj pa je problem loadinga? Zakaj pa bi bilo kaj boljš, če bi v takem trenutku pisalo kaj drugega ali pa ne vem recimo pelo božično melodijo?

Pa ne mi rečt, da na iOSu odpre aplikacijo v trenutku, ker jo ne. Na Hangndroidu ravno tako ne, oziroma tam se ma sploh načakaš. Slučajno vem, ker uporabljam vse troje.