Windows Phone 10

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Ti ob prilki posnamem, ce se mi bo dal. Da bos verjel
smile-1.gif

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik srv pravi:Nimam Samsunga in ti ne morem nič pametnega svetovati
redface-1.gif
Pa se to dogaja tako na avto kot na ročnih nastavitvah? Povprašaj v temo, kjer je govora o S5.

Aja. Sem mislil da si z istim telefonom probal in sem zato vprašal hehe. Si ga je kupla, zdaj pa se naj zajebava z njim. Jaz se nebom. Sprobal sem samo tolko da sem ugotovil da dela to samo s flashem, pa da SD kartica ne vpliva na zamik. Že to je preveč truda. Se bom pač bedasto smejal pet sekund za vsako sliko
uf-1.gif

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Opravil test, namenoma. Testiral eno za drugo 25 aplikacij. Obremenil sistem. Odprl aplikacijo, sel direktno na start screen, pocakal kaksno sekundo, odprl novo aplikacijo. Skratka nisem jih zapiral, torej so delale v ozadju. Od 25 sem pri 3 aplikacijah zasledil Loading... Screen. Ki je bil viden max 0,5 - 1 sekunde.

Pol je moja 920 boljša, ko je mela 1 nalaganje od 30 hehe... Sem pa še enkrat naredil test s fotoaparatom. Naredil sliko in takoj stisnil da mi jo pokaže. Čakal sem manj kot sekundo da mi jo pokaže. Je pa res, da je slika pol manjša na 920 kot na 1520 in jo mora še prej zapisat nekam. Če je to morda SD še tolko dlje traja...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik goran1111 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Se eno vprasanje: recimo, da dobim 925-ko z namesceno insider preview verzijo 10-ke. Jo lahko povrnem nazaj na uradni release 8-ke. Nimam pa nobenih backup-ov, itd.

Samo ga priklopiš na računalnik pa z Windows device recovery tool resetiraš.
In se naloži original 8-ka?

Sem se pa danes imel čas cca. 5 minut ukvarjati z Lumio 950XL (demo model v trgovini). Dvakrat sem moral počakati za delček (zagotovo ni bilo pol sekunde, temveč konkretno manj, ampak če si pozoren to zaznaš) sekunde (črn ekran), da se je odprla aplikacija, vse ostalo je šlo direkt v aplikacijo. Recimo Skype je bilo, da sem moral ob zagonu delček sekunde gledati črn ekran (brez pisanja odpiram, itd...), potem je takoj zagrabila modra barva od Skype-a. Vseh pet minut je telefon delal brez najmanjšega zatikanja, itd.
Potem sem se še malo poigral s 640XL, ki pa je kar nekajkrat ''šteknila'', ko se okno ali karkoli že ustavi za delček sekunde (to se recimo meni na 925-ki občasno dogaja). Ne vem pa niti ali je bila gor 10-ka ali 8-ka.

Ta nekonsistentnost delovanja op. sistema bo očitno precejšnja rak rana in vsekakor ni vredno Windows Phone-a. Omnia 7 mi je 4 leta delal popolnoma neproblematično in cel čas identično. Že 925-ka z WP8 je polom proti njemu (glede zanesljivosti), očitno bo 10-ka šla po tej plati še bolj v smeri Androida
evil.gif
.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Naloži se zadnja verzija 8.1. Na 640 pa je morala biti osmica gor glede na to da desetke še ni za njo. Za 950 je pa tudi vprašanje katera verzija W10ke je gor. Za originalno so bile že tri nadgradnje...

Te demo verzije imajo v Telekomih? Bi si jo tud rad ogledal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
V telekomu imajo 950, vsaj v MB, sem danes vrgel oko.

Dimenzije so skoraj takšne kot moj 930 z ovitkom, le tanjši je.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Jop.

S tem da pazi...očitno so izklopili napajanje in je tako bil popolnoma prazen, telefon, polnjenje pa ni delovalo. Ampak mene ni zanimal OS, samo fizične dimenzije
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tele posodobitve so pa druga stvar, ki me moti
smile-1.gif
... Vceraj sem z muko gor spravil 10.0.10586.29 ... Prej sem imel 10.0.10586.0 pa je ob preverjanju vedno javljalo, da je moja naprava posodobljena ... Potem sem probaval vse zivo (spreminjanje jezika, regije,... ) na koncu je pomagal hard reset. Po tem je sele javilo, da je na voljo nova verzija ...

skitched-20151220-091109.jpg

Ce pa sedajle preverim, dobim tole:
skitched-20151220-091151.jpg

Ampak se ne sekiram prav prevec... se enkrat ne grem dela hard reseta zaradi tega... Vse bolj imam obcutek, da sem dobil aparat iz ponedeljkove proizvodnje
smile-1.gif
... Ko sem hotel poslati tale screenshot na OneDrive mi nekako ni uspelo ... Ko sem hotel izbrati folder je izbralo kar enega nad njim... v drugem poskusu enega pod njim... kot da je nekaj narobe s touchscreenom... Prav tako nisem mogel izbrati spodaj kljukice za potrditev ...

wp_ss_20151220_0003-20151220-092138.jpg

Sedaj, ko sem hotel to posneti... pa je vse delovalo OK
rolleyes-1.gif
...

Nekako imam obcutek, da s tem telefonom ne bom ravno srecen ...
frown-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Jaz bi rekel, da je vse to softwersko, ker imam podobne izkusnje. V 8.1 je vse delalo. Bos moral prodat kaksnemu verniku wp-ja 950ko. In hkrati spoznat se eno tezavo wp.ja. Da se tezko znebis aparata. ☺

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne moreš vrniti in dobiti vračilo kupnine?

Je to resitev? Edino mogoce za to, da ne bom "smetil" tukaj
grims-1.gif
... Ce je to narobe, da napisem svoje realne izkusnje.

Dosedaj sem imel z WP oz. WM vec ali manj kar dobre izkusnje ... Sicer je se vedno nekaj zadev, ki me motijo in jih se niso odpravili (ali pa jih sploh nikoli ne bodo, ker si je nekdo pac tako zamislil - ena imzed najbolj motecih zadev je, da ko me nekdo klice, da ni na zaslonu enega gumba za odgovor... ampak je potrebno najprej odklenit zaslon in sele nato izbrati gumb "Odgovori ... ). Se vedno upam, da je to res samo posledica hroscev v softveru ... in da se bodo zadeve postimale ...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Včeraj sem spravil L930 z WP10.0.10586.29 v popolno delovanje.

Prej ni delovalo precej aplikacij in npr. indikacija došlega sporočila, ...

Postopek :
- backup
- Hard reset
- odstranitev vseh programov prednaloženih aplikacij, ki so se dale odstraniti,
- Hard reset
- Restore backup
- Soft reset
- Update vseh aplikacij
- Soft reset
- Update vseh aplikacij
- Soft reset

Sedaj deluje vse brezhibno, tudi prej nedelujoče aplikacije :
- Here Drive,
- Here Maps,
- TeamViewer,
- DMSS,
- Skype,
- hkratna povezava več naprav na dostopno točko,
- ...
V trenutku odpre pošto (gmail outlook.com in exchange), deluje inhikacija posamenih sporočil (sms, mms in e-pošte), tudi fotoaparat ali kamera sta na voljo v trenutku.

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
No, ampak očitno imaš porodne težave, meni vse, kar ti napišeš deluje b.p., ali je to problem defektnega modela, ali SWja, je pa drugo vprašanje.

Ampak nima smisla imeti takšen telefon za primarnega in se ga pač losaš.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, ampak očitno imaš porodne težave, meni vse, kar ti napišeš deluje b.p., ali je to problem defektnega modela, ali SWja, je pa drugo vprašanje.

Ampak nima smisla imeti takšen telefon za primarnega in se ga pač losaš.

Zaenkrat itak niti pomislil nisem, da bi imel Lumio kot primarni telefon
smile-1.gif
... Rad pa zadeve sam sprobam, da si lahko ustvarim lastno mnenje...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Jah narava bugov je taka, da se tiste, ki so prisotni pri vseh najde in popravi hitro. Taki, ki se pojavljaji samo v določenih izjemnih kombinacija pa ostanejo še nekaj časa. Bad luck se temu reče, oziroma da bod vsi, tudi te bolj redki bugi popravljeni bo verjetno treba na redstone počakat.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tele posodobitve so pa druga stvar, ki me moti
smile-1.gif
... Vceraj sem z muko gor spravil 10.0.10586.29 ... Prej sem imel 10.0.10586.0 pa je ob preverjanju vedno javljalo, da je moja naprava posodobljena ... Potem sem probaval vse zivo (spreminjanje jezika, regije,... ) na koncu je pomagal hard reset. Po tem je sele javilo, da je na voljo nova verzija ...

Probaj dat gor še insider preview. Morda dobiš tako 10.0.10586.36. Izšla je že uradno za tvoj telefon. Al pa še počakaj kak dan in bo na voljo.