Windows 8.1

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.589
1.256
113
Evo... jaz sem se danes odločil da naredim upgrade iz windows 8 na windows 7
bonk.gif

da ne morejo poritat enih grafičnih gonilnikov... to je za popizdit. potem pa mi nič ne dela prav. ne jebeni SolidWorks, ne DraftSight itd itd.... marš!

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ja, Norton Internet Security. Sicer ne vem al' so kaj v žlahti z MS da dela tudi po nadgraditvi
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Me prav zanima kakšen bo nadaljnji razvoj Windowsov, kakšen bo 9. Sem dal 8.1 gor pred kakima dvema mesecema, uporabljal en teden, dobil živčni zlom in dal nazaj gor 7.

Nikakor nisem uspel usposobit Asus-ov FanXpert, ko sem htel igrat pasjanso, sem moral najprej doktorirat in jo prenest iz neta, potem pa ugotovil, da drugače kot fullscreen je ne moreš laufat. Ena jëbena pasjansa, pa še to zaserjejo... 'Start' menu je itak neuporaben, treba dat kakega drugega. Pa še par stvari, ki se jih ne spomnim zdaj na pamet, skratka polom, ni vredno obstoja na svetu.

Upam, da bodo do leta 2020, ko ukinejo podporo za 7, že uspeli kaj poštenega skupaj spacat,če ne bo treba še na kak Linux it
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz...
Nije žvaka za seljaka ali kako že pravijo...
Enaki komentarji so bili ob izdaji Win7, pa grožnje da boste ostali na XP (fala k. da se ukinja in poslavlja dokončno)...
Starejši ljudje so bolj ortodoksni in se teže prilagajajo spremembam. Čez kakšnega pol leta se bo začelo dogajati, da bodo prišli ven prenosniki in desktopi ki ne bodo imeli več podpore za Win7. Samo še 8 in 8.1
Osebno se z Metro vmesnikom ne obremenjujem preveč, imaš "search" in ta najde kar iščem... Če rabim Word 2013 pač vpišem Word v iskanje... je hitreje kot klikanje po nekih nadomestkih Win7 start menuja ali iskanju med vsemi sličicami...
V taskbaru imam pripete najpogosteje uporabljene aplikacije, na desktopu pa z Fences organizirane ostale ikone. Imel že na XP, Win7 in me tudi sama 8 in 8.1 ne motita kaj je na začetku... Imam pa res na OVB še nekaj XPjev (v bistvu zgodovina z VPN klienti, da ne pacam glavne namestitve z njimi), pa eno WIN7, pa server 2008 R2... Ker kakšni vendorji še niso dojeli da obstaja Win7 in IE 10 (9)...
Če si pa ne znaš organizirati delovnega okolja, potem pa ni Mikrošit kriv za to...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
ksz...
Nije žvaka za seljaka ali kako že pravijo...
Enaki komentarji so bili ob izdaji Win7, pa grožnje da boste ostali na XP (fala k. da se ukinja in poslavlja dokončno)...
Starejši ljudje so bolj ortodoksni in se teže prilagajajo spremembam. Čez kakšnega pol leta se bo začelo dogajati, da bodo prišli ven prenosniki in desktopi ki ne bodo imeli več podpore za Win7. Samo še 8 in 8.1
Osebno se z Metro vmesnikom ne obremenjujem preveč, imaš "search" in ta najde kar iščem... Če rabim Word 2013 pač vpišem Word v iskanje... je hitreje kot klikanje po nekih nadomestkih Win7 start menuja ali iskanju med vsemi sličicami...
V taskbaru imam pripete najpogosteje uporabljene aplikacije, na desktopu pa z Fences organizirane ostale ikone. Imel že na XP, Win7 in me tudi sama 8 in 8.1 ne motita kaj je na začetku... Imam pa res na OVB še nekaj XPjev (v bistvu zgodovina z VPN klienti, da ne pacam glavne namestitve z njimi), pa eno WIN7, pa server 2008 R2... Ker kakšni vendorji še niso dojeli da obstaja Win7 in IE 10 (9)...
Če si pa ne znaš organizirati delovnega okolja, potem pa ni Mikrošit kriv za to...

Z zaprtimi okami z mišem kliknem na word na desktopu, ker točno vem kje je, enako tudi za ostale programe, ne rabim searcha, lepo imam na namizju.

Metro je sprememba, vendar na slabše in to je bistvo. Nimam težav z novimi sistemi, ker vedno hitro menjam, vendar če so nesposobni narediti normalen vmesnik in če vsiljujejo neke svoje fore, sem lahko upravičeno kritičen.

Sicer se pa tega tudi sami zelo dobro zavedajo, Metro je polomija.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Saj to je to, cel kup programov in sprememb nastavitev je potrebnih, da napraviš sistem uporaben.

Win 7 je bil dosti bolje prejet kot Win 8, saj se na koncu koncev od XP po vmesniku ne razlikuje kaj dosti. V Startu sta Search in Run združena v eno, v kotu je 'ikona' za pomanjšanje vseh programov, prej si imel ikono v hitrem zagonu. Explorer pa tudi s par kliki spremeniš če želiš v takšnega, kot je bil v XP. Nadzorno ploščo s enim klikom spremeniš v 'classic'...

Pri Win 8 so pa hteli odkrivat toplo vodo, verjetno zato, da bi lahko upravičili nakup novega sistema. Komu pa manjka kaj na 7? Noben nima potrebe po novejšem sistemu, to je pa Microsoft ravno motilo.

Žvaka za seljaka gor ali dol, dejstvo je, da je nov vmesnik velik mimosun in kdor ga je izdelal, je ali sadist ali pa natepava Ballmerjevo ženo, da so mu pustili to dat ven. Ker že to, da izdelaš vmesnik, ki je prilagojen touchscreenom (koliko PC-jev ga pa ima? 0,1%?) in je praktično nemogoče tapnit čisto v kot, da se ti odprejo možnosti je fail stoletja
bonk.gif

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne rabiš MS računa. Ima 8.1 Enterprise, vezan na domenski račun in samo vpraša če želim povezati ta račun z domenskim ali ne.
Enterprise je čisto druga zadeva kot naše Pro verzije. Sem celo soboto klikal na update v storu in nato ugotovil, da je Enterprise tako poseben, da je nadgradnja možna le preko ISO datoteke.
Kaj temu MSju ni jasno res ne vem. Sem v zadnjih dneh nadgrajeval tri sisteme - Ubuntu na 13.10, OSX na 10.9 in tele winse in so mi Winsi požrli največ časa.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

Je še komu po nadgradnji crknil dostop do secure strani z uporabo certifikatov v IE? Meni ne dela več dostop do dveh bank in do edavkov.

Edino pri eni banki (diba) dobim jasno sporočilo o napaki, da moj brksalnik ni podprt, zraven pa spisek podprtih verzij. IE 11 seveda manjka. Drugje pa "page cannot be displayed" ali "niste izbrali certifikata".

Začasno sem cert uvozil v FF in tisto špila b.p.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Preveril in so v IE težave.
Prek IE gre z NLB certifikatom na banko na DURS ne.

Bo treba tole spedenat. Kmalu bo treba oddati napoved DDV. V FF so nonstop neke težave s podpisovanjem zato za davčno rabim IE.
Z FF se nemoteno logiram tako na banko kot na DURS. Seveda mi na dursu spet piše da ni komponente za podpis. Včasih se namesti normalno včasih ne in sem že pred časom obupal in od vsega na netu le za DURS uporabljam IE

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne rabiš MS računa. Ima 8.1 Enterprise, vezan na domenski račun in samo vpraša če želim povezati ta račun z domenskim ali ne.
Enterprise je čisto druga zadeva kot naše Pro verzije. Sem celo soboto klikal na update v storu in nato ugotovil, da je Enterprise tako poseben, da je nadgradnja možna le preko ISO datoteke.
Kaj temu MSju ni jasno res ne vem. Sem v zadnjih dneh nadgrajeval tri sisteme - Ubuntu na 13.10, OSX na 10.9 in tele winse in so mi Winsi požrli največ časa.

Ja, cist druga zadeva je....
bonk.gif
Grem stavt, da vecina tudi ne uporablja funkcionalnosti ki so v pro in jih v obicni ni( client hyper v, domain join, boot from vhd, gp, bitlocker in efs)...

Iapetus

Pripravnik
23. okt 2013
70
0
6
Oddaljena....
Tudi meni po inšttalaciji na 8.1 noče več povezati na spletno banko. imam pa uvožen certifikat v virtualni mašini - Win XP in IE6. Ko želim zagnati IE6, mi javi napako da je izklopljen mrežni kabel.

Ali ima kdo kakšno idejo, kako se da to zadevo rešiti,.?

hvala in LP!

I

Izbrisan uporabnik #488

V bistvu sem "zgrožen", ko tu berem, da folk uporablja še vedno IE...

Chrome...in delajo certifikati normalno v win 8.1

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Chrome uporablja isti certificate store (sistemski) kot ie, tako da je problem drugje...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno aplikacija ne podpira IE11. No to je še v redu, ko hočeš na EMC Power Link še za IE9 jamrajo da ni podprt...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imam na prenosniku 8.1
Do NLB KLIKa lepo dostopam preko IE11 in tudi Chrome. Do DURSa samo preko Chrome. Tako da si lepo naloži Chromo in mora delat (kot je rekel R0KY, seveda če jo banka podpira). Spletne banke, ki uporabljajo Halcomov program delujejo. Sparkasse bi tudi morala. DBS tudi (saj so jo naprogramirali sami v Oraclu).
Če pa že tiščiš virtualca in XP pa namesti nanj IE8 in bo delalo vse, garant.