Windows 8.1

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še glede mrežnega kabla... Sicer ne vem kateri izdelek uporabljaš za virtualko, recimo Oracle Virtual Box v zadnji verziji dela dobro. Verjetno boš moral pa kaj okoli networkinga urediti.

Iapetus

Pripravnik
23. okt 2013
70
0
6
Oddaljena....
Hvala za odgovore; uporabljam VMware Player 5,0 in mi je do upgrada na Win 8.1 delal BP; Virtualko uporabljam izključno za spletno banko (Del. Hranilnica + Sigen-CA dig. potrdilo); gor je inštaliran Avira antivirus, kar je zame vrh glave... Napiše mi "Network cable unplugged" . PRiznam da sem nevešč bolj strokovnih zadev....

LP

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prvo poglej, če obstaja novejša verzija playerja. Potem pa v nastavitvah virtualke poglej kako imaš definirano mrežo oz. mrežno kartico... Ali je nastavljena na bridged ali na NAT?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce ima kable unpluged je upgrejd spremenu imena karticam na fizicni masini... Nared repair namestitve al pa upgrejd...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, vidite, meni je pa Win7 delal tako, da sem samo mislil komp zabrisati skozi okno. in sem se Win8 izogibal prav zaradi vseh stvari, ki jih navajate tudi vi. ta, un, tretji problem. pa imam kar sposoben komp, bi lahko rekel.

sem naredil clean install Win8, ker je bilo se zadnje, kar mi preostane, preden zabrisem komp v smeti in grem nabavit pac novega, in od prvega zagona Win8 je komp zazivel, ko noc in dan. ja, potrebno je malce prvajanja, ampak zdaj mi je metro super uporaben, dejansko stvari precej hitreje najdem, search dela dobro, pomembne programe imam pinane v opravilni vrstici, ostale pa imam med glavnimi v Metroju.

tudi Libraries so korak naprej od prejsnih sistemov, imam prav lepo organizirane, kot sem jih npr. imel prej 3 leta na Mac OS.

sicer grem vseeno nazaj na Mac OS, predvsem zaradi baterije, majhnosti, hitrosti in zgradbe (pa tudi tega, da LR tam zna izkoristiti vse zmoznosti hyperthreada) in ker nekateri programi, ki so bazicno narejeni za Mac OS enostavno delujejo bolj uporabni na tem sistemu, kot v Winsih. bom pa definitivno pogresal eno stvar. Metro.
wink-1.gif

in ja, zdaj bom lahko ta komp vsaj senkal sestri naprej, prej, z Win7 niti tega ni bil vreden ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
no, jaz na 8.1 (se) nisem sel, niti nimam namena, ker mi "navadna" osmica odlicno sluzi ...

torej se en razlog vec, da ne grem na 8.1 ...

Jaz sem predvčerajšnjim upgradal na 8.1. oz. sistem se je sam upgradal...dejansko nobenih težav, komplikacij in ne vem kaj vse, kar tu berem.
Uporabniška izkušnja je po dosedanjih izkušnjah praktično ista. Start ikona je prisotna, ne spremeni pa delovanja. Že prej si s pomikom mipke v spodnji levi kot dobil prikaz desktopa.
No, pa ikone so sedaj bolj barvite.
Appe lahko sedaj združujep v skupine in jo poimenuješ. To se mi zdi ql!

Meni je ql, razen mogoče to, da sedaj izgleda vse malo bolj "otročje"...

I

Izbrisan uporabnik #488

ksz

Unreal mi ni delal na directx, je blo razmazano, danes pa isto tudi google earth.

Sem se odločil posodobiti grafično, že dolgo nisem in zdaj spet dela v nulo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mislim da prime od win8, probaj pa nam boš povedal.
Saj druge kode ni

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
A ma še kdo stalne težave z internetno povezljivostjo na WIN 8.1? Kar naenkrat nobena stran ni dosegljiva, ne glede na to, v katerem browserju jo odpiram. Pomagata samo restart ali pa menjava povezave (LAN => WIFI ali obratno). V WIN 8 je bilo vse ok. Poln K* imam tega Microsofta
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
ksz

Ta teden sem testiral en mini računalnik z Intelovim Atom D2500 procesorjem in 4GB RAM. Najprej sem nalozil Win7 in Office 2013. Pri nalaganju kompleksnih preglednic in dokumentov se je videla procesorska podhranjenost. Potem sem naložil Win 8.1 in Office 2013. Sistem se mi je zdel nekajkrat hitrejši. Preglednice in dokumenti so se nalagali kot šus. Po moje je koda v Win 8.1 precej bolj optimizirana in je sistem primeren za starejše računalnike.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
No, saj če ciljajo na po-defoltu-podhranjene tablice, so morali marsikaj optimizirati.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Win 8.1 RT je čisto drug OS (za delo na ARM procesorjih) ki so dejansko podhranjeni. V bistvu dokaj podobna zgodba kot WP 8 (ki pa teče precej bolje na slabši strojni opremi kot pa primerljiv Android). Win 8.1 PRO tablice so pa z i386 procesesorsko arhitekturo in proci v tablicah so i3 in novejši z vsaj 4 GB RAMa in SSDjem. Kar pa niti pod slučajno ni podhranjeno.