evo, vidite, meni je pa Win7 delal tako, da sem samo mislil komp zabrisati skozi okno. in sem se Win8 izogibal prav zaradi vseh stvari, ki jih navajate tudi vi. ta, un, tretji problem. pa imam kar sposoben komp, bi lahko rekel.
sem naredil clean install Win8, ker je bilo se zadnje, kar mi preostane, preden zabrisem komp v smeti in grem nabavit pac novega, in od prvega zagona Win8 je komp zazivel, ko noc in dan. ja, potrebno je malce prvajanja, ampak zdaj mi je metro super uporaben, dejansko stvari precej hitreje najdem, search dela dobro, pomembne programe imam pinane v opravilni vrstici, ostale pa imam med glavnimi v Metroju.
tudi Libraries so korak naprej od prejsnih sistemov, imam prav lepo organizirane, kot sem jih npr. imel prej 3 leta na Mac OS.
sicer grem vseeno nazaj na Mac OS, predvsem zaradi baterije, majhnosti, hitrosti in zgradbe (pa tudi tega, da LR tam zna izkoristiti vse zmoznosti hyperthreada) in ker nekateri programi, ki so bazicno narejeni za Mac OS enostavno delujejo bolj uporabni na tem sistemu, kot v Winsih. bom pa definitivno pogresal eno stvar. Metro.
in ja, zdaj bom lahko ta komp vsaj senkal sestri naprej, prej, z Win7 niti tega ni bil vreden ...