Windows 8.1

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
v "run" napišeš control userpasswords2 in tam pol odkljukaš, da zahteva geslo....

mene pa zanima zakaj vedno, ko postavljam windowse, tisti račun ni admin? in pol karkoli delam zmer teži, da bi rabil od admina potrditev...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
v "run" napišeš control userpasswords2 in tam pol odkljukaš, da zahteva geslo....

mene pa zanima zakaj vedno, ko postavljam windowse, tisti račun ni admin? in pol karkoli delam zmer teži, da bi rabil od admina potrditev...

Zaradi varnosti so ti računi samo napol admin. Čisti admin je samo račun administrator, ki je po defaultu izključen.

I

Izbrisan uporabnik #488

ksz

Ostudna zadeva se mi je zadnjič zgodila na win 8.1

Vem, da imam izklopljeno samodejno posodabljanje. Nekako se je vrag sam vklopil (ok, no...)

Ampak, nastavil sem si neko delo, da je uploadalo 48ur, pa mimogrede slučajno pogledam na PC...

In vidim idiotski napis, odšteva minute do samodejnega zagona.

Pa kliknem "kasneje al kaj je blo".

Ja glej ga zlomka, čez čas spet napis in brez možnosti "kasneje".

Če ne bi bil poleg, bi se winsi sami od sebe restartirali, moj queue pa bi šel nekam...

Polizdelek.

Mimogrede sem videl, da mi je spet dodal "trgovino".

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V nadzorni plošči pod storitve nastavi Onemogoči za update in ti ga ne bo več samodejno vklopilo
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem mislil, da razume, ko kliknem "nikoli" pa očitno ne
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nop, ne razume, tudi XP-ji tega ne razumejo
smile-1.gif

Včasih kak program samodejno aktivira update, če pa daš pod storitvami na Onemogoči pa imaš mir za vse večne čase in ga programi ne morejo aktivirat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Če se ne motim....je microsoft skenslal podporo z obični windows 8 in se morajo vsi sistemi posodobit na update 1 verzijo.

Mogoče je bilo to.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nope, 8.1 imam že od začetka, pa tu pa tam naredim kakšen selektivni update.

I

Izbrisan uporabnik #488

Možno, ne bom trdil
smile-1.gif
skratka precej nenavaden pojav...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
in kako ga vključim, da bo moj račun admin?

Če imaš na desktopu ikono This PC, jo desno klikni in izberi Manage. Med System Tools izberi Local users and groups. Med Userji boš našel disablanega Administratorja. Nanj desno klikni, Izberi Properties in odstrani kljukico pri Account disabled. Prej mu še določi password. In če se boš potem v računalnik prijavljal kot administrator, boš imel vsa pooblastila.
Aja, ikono This PC dobiš, če na desktopu desno klikneš, izberes Personalize in levo zgoraj Change desktop icons. Nato odkljukaj Computer.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Instliral sem windows 8.1 in ko sem na internetu ima probleme z vspostavitvijo povezave. Tako da moram kliknit še nekrat na povezavo pol se mi pa prikaže stran pa naj bo kera koli stran že. Tako da napiše na zavihku firefoxa 'napaka pri nalaganju strani' in pa strežnika ni mogoče najti.Sem mel že enkrat instaliran windows 8.1 pa je blo isto,. Ko pa naložim win 8 pa mi dela normalno, mogoče kdo ve kakšna napaka naj bi bila. Tud ko se hočem konektat na Alter je isto pa tud z IE je isto. Internetni ponudnik pa je Amis če ima morda to kaj veze s tem, saj pravim čim imam pa instaliran windows 8 pa mi dela povezava brez problema. Ker drugače je vspostavljena internetna povezava sam iskalnik ne najde povezave.
Hvala in lp

Nazadnje urejeno:

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Hvala sedaj deluje. Me pa zanima kaj ga matra da ne najde sam in je blo potrebno spremenit DNS, dočim na windows 8 gre brez problemov to skoz.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Po nadgradnji iz 8 na 8.1 mi v desktopu ne dela internet, na začetni plošči pa deluje. Kako rešiti ta problem?