Bom kar tukaj zastavil kar nekaj vprašanj
Torej pred 2 dnevi sem kupil prenosnik Samsung serije 7, na kateremu sem že dobil nameščen Windows 8 + vse tiste brezvezne dodatne programe, ki ti zavzamejo samo prostor.
Windows je lepo deloval, dokler ga nisem nadgradil na 8.1. Po uspešni nadgradnji iz 8 na 8.1, sem tudi posodobil vse te dodatne programe, ki so prišli zraven (HQ audio, HQ grafika, allshare itd....).
Od takrat pa cel pc deluje občutno počasneje (aplikacije potrebujejo več časa, da se zaženejo + miška se na trenutke obnaša čudno + wifi omrežje se občasno prekine...).
Odločil sem se, da bom naredil clean namestitev Windowsa 8.1. Ravno sem iz pašnika pobral dol sl_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4048380.iso.
Mislim, da bo to prava različica za moj ključ, saj ne vsebuje nobenih dodatnih oznak zraven, kot so recimo Enterprise ali PRO, saj imam licenco samo za navaden Windows 8 oziroma 8.1.
Torej nikjer nimam zapisane moje serijske številke za aktivacijo Windowsa, zato sem si pomagal z raznimi programčki in pridobil moj 25 mestni ključ (program je prebral ključ iz BIOS-a in sedaj sem si ta ključ zapisal).
1. Ali to pomeni, da si sedaj lahko namestim clean Windows 8.1 in ga aktiviram s svojim ključem?
2. Ali lahko izbrišem recovery particijo, ki jo bom videl tam, ko bom izbiral particije za namestitev Windowsa?
3. Kje bom potem dobil vse gonilnike za mojo grafično in zvočno kartico, za usb itd...?
4. V kolikor mi Windows 8.1 ne bo ustrezal (vsaj tako zgleda že po 2 dneh uporabe) me zanima, ali lahko namestim Windows 7 Ultimate gor?
Gre pa za model Samsung Ativ Book 730u3e-s03de.
Hvala