Windows 8.1

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Ni švoh
zmaga.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
In kaj je razlika od klasične opravilne vrstice, razen tega, da je bolj pop-up izgleda?

Če ti je to všeč, potem super.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Bom kar tukaj zastavil kar nekaj vprašanj
smile-1.gif

Torej pred 2 dnevi sem kupil prenosnik Samsung serije 7, na kateremu sem že dobil nameščen Windows 8 + vse tiste brezvezne dodatne programe, ki ti zavzamejo samo prostor.

Windows je lepo deloval, dokler ga nisem nadgradil na 8.1. Po uspešni nadgradnji iz 8 na 8.1, sem tudi posodobil vse te dodatne programe, ki so prišli zraven (HQ audio, HQ grafika, allshare itd....).

Od takrat pa cel pc deluje občutno počasneje (aplikacije potrebujejo več časa, da se zaženejo + miška se na trenutke obnaša čudno + wifi omrežje se občasno prekine...).

Odločil sem se, da bom naredil clean namestitev Windowsa 8.1. Ravno sem iz pašnika pobral dol sl_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4048380.iso.

Mislim, da bo to prava različica za moj ključ, saj ne vsebuje nobenih dodatnih oznak zraven, kot so recimo Enterprise ali PRO, saj imam licenco samo za navaden Windows 8 oziroma 8.1.

Torej nikjer nimam zapisane moje serijske številke za aktivacijo Windowsa, zato sem si pomagal z raznimi programčki in pridobil moj 25 mestni ključ (program je prebral ključ iz BIOS-a in sedaj sem si ta ključ zapisal).

1. Ali to pomeni, da si sedaj lahko namestim clean Windows 8.1 in ga aktiviram s svojim ključem?

2. Ali lahko izbrišem recovery particijo, ki jo bom videl tam, ko bom izbiral particije za namestitev Windowsa?

3. Kje bom potem dobil vse gonilnike za mojo grafično in zvočno kartico, za usb itd...?

4. V kolikor mi Windows 8.1 ne bo ustrezal (vsaj tako zgleda že po 2 dneh uporabe) me zanima, ali lahko namestim Windows 7 Ultimate gor?

Gre pa za model Samsung Ativ Book 730u3e-s03de.

Hvala
smile-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Po mojih sicer amaterskih izkušnjah nova namestitev sistema ni potrebna praktično nikoli. Vse se da porihtat in optimmirat brez nje. Sicer imaš nov PC in si z njo ne podereš konfiguracije aplikacij in podatkov.

dvomim da je težava v namestitivi Win 8.1 upgrade 1
zadeva je po mojih občutkih le hitrejša od 8.0 in opazno hitrejša od WIN 7

glede na opis težav imaš verjetno težave z gonilniki, poglej na poizvajalčevo stran, če je kaj novega!
si pognal vsaj iskanje posodobitev sistema WIN po zadnji namestitvi nadgradnje? WIN so včasih malo čudni in marsikdaj še kaj najdejo in se "poštukajo"

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A tvoj prenosnik ima šoferje za sedmico? A boš svinjal z aktivatorjem?
evil.gif

Ne vem še
evil.gif

Sicer pa imam RAJE Windows 7 aktiviram z aktivatorjem, kot pa licenčne Windows 8.1, kateri bi me/me bo ob živce spravljal
grin1.gif

Vse je posodobljeno - tako Windows 8.1 kot vse te aplikacije od Samsunga.

No nekaterih aplikacij od Samsunga mi ne pusti posodobit, vrže nek error ven, ampak jih itak ne uporabljam in mi grejo na živce (tudi, če jih zbrišem bom vedel, da so ostanki nekje v pc
tongue-1.gif
).

Mene samo zanima, ali lahko namestim clean Win 8.1 in uporabim svoj ključ za aktivacijo - da bi še naprej imel legalne Windowse
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma lahko. Sicer pa če so bili predinštalirani imaš kodo zanje v UEFI BIOSu. Torej samo namestiš. In poizkusi dobiti clean medij ne pa fartis zadev... Če rabiš, imam tak medij (Win 8.1 x64 multiple versions) snet iz uradne MS knjižnjice. Več na ZS.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz.... kdo ve, kako nemški spellcheker vgradim v word 2013?

Seveda črna verzija....

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem uredil
smile-1.gif

Iz fartisa lepo namesti in iz biosa samodejno vpise serijsko. Meni ni bilo treba nic naredit
smile-1.gif

Tudi driverje iz samdung strani vse dobi. Hvala vsem!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A Slovenski/Angleški? Language pack namestiš samo s to opcijo.

Vse je šlo z original strani, sem mislil da bo kompliciralo.
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Desno spodaj, potegni gor..Settings > change PC settings > Accounts >Sign in options in tam nekje se mi zdi da se spremeni