Windows 8.1

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Microsoft Windows Pro 8.1 DSP, 32-bitni, slovenski (FQC-06959) 137€
Microsoft Windows Pro 8.1 DSP, 64-bitni, angleški (FQC-06949) 135€
Microsoft Windows Pro 8.1 DSP, 32-bitni, angleški (FQC-06949) 135€

Če ne bi imel free verzije 8.1 je ne bi dal gor. Še vedno sem mnenja da je ponesrečena

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem original 8.1 pro oem verzijo kupil na bolhi za 50€.
Vse je bilo zapakirano tako kot je treba, sem šel še v bližnjo računalniško štacuno vprašat in so rekli da je ok. Sicer sem pa probal odpreti in je toliko sealov bilo, da ziher še nikoli ni bilo odprto.
Znajti se je treba.
Lahko tudi kupiš serijsko številko od nekoga. Ponavadi lahko daš na več kompov in ker imamo ponavadi samo en računalnik, drugo kodo proda.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Pa si dobil zraven račun? Ker če ni računa, je to za BSA nelegalna zadeva. Torej imaš legalne vindovse za 50 EUR samo za svojo dušo - beri ne rabiš hekov.
pozdrav.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Kaj bi pa bilo nelegalno? Če je koda še nikoli uporabljena? misliš da je tuje jezične DVD-je kradel?
Nelegalno pomeni, da imaš crack ali bootloader ali pa kakšen kms aktivator.
Torej čisto legalno kopijo imam naloženo. ČE mi crkne, na novo naložim preko DVD-ja s kodo. Prednost, da kupim v trgovini z računom? Je ni.
Če je kaj nelegalno bi bilo to, da je lastnino firme nekdo naprej preprodajal in ne Microsofta kradel.
Sej cel point je to, da ne rabiš hekov ali kakšnih aktivatorjev, da lahko vse buge odstranjuješ s sprotnimi updati. Pa še teži ti ne skozi, da ga aktiviraš.

Poleg tega OEM verzijo lahko kupiš tudi v trgovinah, ...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Legalnost winsow dokazujes samo in le z racuni... Sicer pa te za domaco uporabo nikol ne bodo prsli obiskat in povprasat po racunu...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, lahko je drago kupil NFR verzijo, katero dobiš (če imaš srečo) na kakšnem dogodku...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Precej verjetno... Se spomnim k so na kr parih eventih talal 2007 office ultimate in jih je folk prodaju po 300 eurov plus...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No ja, tole kar je v temlje posto not je bl tko tko. Eula je tist kar je pomembno:
· Not for Resale Software. If the SOFTWARE PRODUCT is labeled “Not For Resale” or “NFR,” then, notwithstanding other sections of this EULA, your use of the SOFTWARE PRODUCT is limited to use for demonstration, test, or evaluation purposes and you may not resell, or otherwise transfer for value, the SOFTWARE PRODUCT.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Legalnost winsow dokazujes samo in le z racuni... Sicer pa te za domaco uporabo nikol ne bodo prsli obiskat in povprasat po racunu...
Pa tudi če bi prišli k meni domov, pogledajo če so licencirani in to je to. Ti bi z računom potem samo pogojeval to, da če se kaj zgodi in ne zazna kot original, da je res original kupljeno in te ne je.bejo več.
Torej po tvojem mnenju:
Model kupi računalnik, zraven recimo dobi OEM CD za inštalirati, ker je glih bil v akciji. Ta isti model se odloči, da tega pač on ne rabi, ker bo itak linuxe gor laufal in se odloči legalno kupljeno robo prodati naprej po nižji ceni. In potem jaz "budala", ker sem to kupil imam ne legitimne windowse? A dej nehaj.
Torej so original in niso ukradeni in inšpekcija ti čisto nič ne more.
Poleg tega, tega nisem kupil, ker bi se bal inšpekcija ali česar koli.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
OEM/DSP ne smeš ločeno prodajat. So pogoji nakupa. Če nimaš pojma o licenciranju, potem ne bodi pameten. Kaj nekdo počne/prodaja na Bolhi/eBayu je eno kaj je pa legalno in v skladu z licenčnimi pravili pa drugo. In tukaj se zadeva zaključi.
BTW, z takim nakupom si licenčen (po pravilih) glih toliko kolikor si licenčen z ukradenim/ključem/aktivatorjem/crackom. The end.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pojdi kupit OEM operacijski sistem z miško, pa da te vidim junaka.
Operacijski sistem se lahko proda samo z nakupom novega računalnika. Včasih je zadostoval disk, miš, sedaj ne.
Da se ne boš preveč trudil, OS ima svoja pravila.