Windows 8.1

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
hysterical-1.gif

Pa glih 8.1 je zopet spodobna verzija... Poznam veliko poslovnega okolja, kjer bodo 8 izpustili in nadgradili na 8.1... 8 je fail kot Vista

Aha, in kakšne so ključne razlike med 8 in 8.1?
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Točno to je bil moj point. 8 je dejansko boljša od 8.1, ker v funkcionalnosti itak ni bistvenih razlik. Tudi z driverji imajo nekateri ogromne težave.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z drajverji imajo problem stare škatle. In jet again, meni na Lenovo T500 deluje vsa strojna oprema z nativnimi gonilniki. Pa je prenosnik iz leta 2009. Uradno pa Lenovo ne podpira na tej seriji nit WIN 8.
Programi delujejo vsi, je pa 8.1 bolj prijazna do uporabnika.
Sicer pa vsak berač svojo malho hvali, tako da je post OT popolnoma brez veze. KEr enostavno ne drži.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
To, da na 8.0 nisi mogel dveh aplikacij odpreti hkrati čez pol ekrana je 8.0 naredilo na desktopu, sploh na mojem 27" prava muka.

Metro IE je tudi ratal šele z verzijo 11(Win8.1) uporaben, ker se da zavihke narediti male, skozi vidne, in predvsem neskončno jih imaš lahko. Saj bi uporabljal Chrome, sam imam tudi tablet in pride prav IE sihronizacija tabov, Chrome pa ne dela dobro na Touch tablicah.

Raznoraznih malenkosti, ki so izboljšane je pa tudi na tone, pa kmalu bo veliko Metro aplikacij spisanih z podporo novemu 8.1 APIju in ne bodo na 8.0 delale, tak da 8.1 je ene vrste Service Pack, obvezen updajte.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Nova verzina chrome dela solidno na tablicah, celomv desktop mode-u dela swipe levo desno, nazaj naprej.

Ampak mi je vseeno IE bolj všeč. Ni mi jasno, kan ljudi moti na win 8.1, sploh na tablicah je super!

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Imate vsi originalne Windowse 8.1 ? Katera verzija je najbolj ugodna oz. najbolj uporabna za navadnega zemljana ? Trenutno imam original Windows 7. Se splača iti na Win 8.1 ali naj raje počakam na Win 9 ?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Win 8.1 je zakon ... Po ponovni instalaciji windowsa, se povežeš v svoj račun hotmail, pa imaš še vedno vse shranjeno notri vse tako, kot si mel pred namestitvijo ... priljubljeni v IE, nastavitve v začetnem zaslonu, moji dokumenti ostanejo nespremenjeni itd ... prav zakon ... dosti manj dela je sedaj. Edino kaj me pri Win 8.1 jezi, da je flash player v IE totalno v kurcu ... Vse šteka v tri krasne, Youtube zašteka včasih že po parih minutah itd ... težave pa se ne da rešiti, kolkor sem cele tuje forume okoli obračal ...

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nova verzina chrome dela solidno na tablicah, celomv desktop mode-u dela swipe levo desno, nazaj naprej.

Ampak mi je vseeno IE bolj všeč. Ni mi jasno, kan ljudi moti na win 8.1, sploh na tablicah je super!

Dokler pri Chromu ne dela pinch-to-zoom v Win8 je za tablice neuporaben. Ne vem zakaj je to tak problem narediti, če dela na iOS in Android napravah. IE mi pa ne potegne, sploh ker imam zrihtane favorites v Chromu in se mi vse sinhronizira.
Win 8.1 in njegov metro pa je na desktop compih popolni mimosun - zelo nepregleden in neroden.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Imate vsi originalne Windowse 8.1 ? Katera verzija je najbolj ugodna oz. najbolj uporabna za navadnega zemljana ? Trenutno imam original Windows 7. Se splača iti na Win 8.1 ali naj raje počakam na Win 9 ?

Priporočam da uporabljaš še naprej Win7. Win8/Win8.1 je (spet) zgrešena zadeva od microsofta. Se vidi že po tržnem deležu, kjer ima po več kot enem letu od izida 12(!) let stari XP še vedno 1/4 delež, Win7 pa skoraj polovico. Win8 je uporaben samo na tablicah.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kaj pa jaz vem ... v IE11 gledam youtube, ne preko aplikacije. Kaj pa uporablja pa ti ne znam povedati, ker sem tu v temi.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tu si nastavi:
https://www.youtube.com/html5

Mirko, Win8 je super, da je uporaben zgolj na tablicah je čista neumnost. Je samo optimizirana verzija W7 z dodanim metro vmesnikom - startscreenom, ki se ga lahko povsem enostavno izogneš. Sicer ne vem zakaj bi se ga, ker določeni metro appi so super. Tudi navigacija z miško po metroju je čisto enostavna.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Torej imam kar solidno konfiguracijo. i5 - 8gb rama. Po fresh instalaciji (mdsnaa - dreamspark po novem) to dela občutno počasneje od win 8. Prav tako se mi skype for desktop sesuje in še par drugi programov ne dela ok na win 8.1
Vsi goniliniki so od in s tem sicer nimam težav.
Drugo so pa potem programi, ki so v win 8 delali ok. Ne vem kaj so w win8.1 optimizirali ampak če je clean install in ni nobenih programov še gor, mi žre več resourcov kot pa win 8.

Ali je na dreamsparku fail verzija =) ali pa je toliko slabše narejeno.

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Zdravo!

Imam eno vprašanje, in sicer: Ali je kakorkoli mogoče odstraniti METRO sistem iz Win 8?

Hvala in lep pozdrav,
Succ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ali je možno odstraniti namizje iz WIN7?
Ne, to je sestavni del Winsow. Lahko pa ga zaobideš.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Zdravo!

Imam eno vprašanje, in sicer: Ali je kakorkoli mogoče odstraniti METRO sistem iz Win 8?

Hvala in lep pozdrav,
Succ...

Da te ob prižigu računalnika direkt vrže na namizje znaš nastavit ne? Desni klik na opravilno vrstico...lastnosti...krmarjenje...