Windows 8.1

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Meni je na Ative 7 zhebal Intel grafiko in nastavitev svetlosti več ne dela. Plus na nekaterih programih so megleni fonti. Samsungov SW Update (ki skrbi za aktualne gonilnike) pa pravi No internet connection. Mamicu jim....

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Men je na pol zbrisal antivirusni in pa še par drugih programov. ovrh tega pa vrže stare (win8) windowse v mapo windows.old pa še ena mapa je katera je pa skrita. Tako da to ni to kar sem pričakoval.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem prejle nadgradil... slo je vse BP ... edina stvar, kjer sem opazil, da je ni, je Dropbox ... ostalo vse deluje ...
grims-1.gif

Lejro

Zelenc'
23. jul 2007
15
0
1
Ljubljana
Meni ja pa izginil slovenian language pack. Piše da ni avaliable?? Win 8 pro in prej sem imel lepo na slovenščini.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Meni je šlo tudi vse bp, le pri DZS Slovarjih sem moral downloadti en feature ...

@Lejro, kolikor vem, pri Win 8 pro nisi mogel spreminjati jezikov, to je imela samo ultimate verzija. Če pa si LP naložil na črno, si ga boš moral pa še tokrat :)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Kakšne težave si imel s slovarji (Amebis:DZS)?

Sicer je meni Win 8.1 naredil kar nekaj nevšečnosti (ne deluje gonilnik za drugi monitor, stalno sitnari, da en program deluje v združlivostnem načinu (kar ni res), sistem deluje počasneje (nisem sicer meril, ampak občutek je tak -sploh takoj po prihodu v sistem), čeprav Metroja ne uporabljam, se mi zdijo grše tiste Tiles ...
Skratka - pričakovane težave
evil.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Imam dva slovarja, Francoskega na cd-jih in ASP32 in tu ni bilo nobenega problema, nemški slovar pa imam še na disketah in ASP, ki na žalost ni združljiv z ASP32 (vsaj meni ne rata spraviti nemškega slovarja na ASP32). Po updateu na 8.1 me je pri nemškem slovarju sistem opozoril, da manjka neki feature (nisem si zapisal in žal že pozabil kaj je pisalo) in ponudilo mi je, da ga inštaliram, šel sem na prvo žogo in pritisnil "yes", po inštalaciji tudi nemški slovar dela bp.

Že cel popoldan prčkam po compu in preverjam, če bo kje zaštekalo in na srečo še nič, upam, da bo tako tudi ostalo !

Lejro

Zelenc'
23. jul 2007
15
0
1
Ljubljana
@srv
pri Win 8 pro lahko normalno uporabljaš katerikoli jezik. Imam uradno verzijo. Sicer mi je pa uspelo tole urediti. Pod dodatnimi nastavitvami sem prestavil iz "slovenščine" na "uporabi seznam jezikov" in se je pojavil slo language pack. Sem potegnil dol in inštaliral. Zdaj je nekako vse poslovenjeno razen " Devices and printers" je ostalo v angleščini
smirk-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Al se sedaj splača nadgradit al ne? Kolk ti sedaj kaj pokvari? Sedaj imam že dodan gumb "start".

Start gumb je itak mala finta v levo, saj ni enak tistemu na Win7. V bistvu je enako kot pri 8, samo ni ti treba s kursorjem v levi spodnji kot. Leva tipka miške te vrže na začetni Metro zaslon, desna pa ponudi nekaj bližnjic, ampak to lahko dosežeš tudi z uporabo bližnjice na tipkovnici (win gumb + X).

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Lejro pravi:
@srv
pri Win 8 pro lahko normalno uporabljaš katerikoli jezik. Imam uradno verzijo. Sicer mi je pa uspelo tole urediti. Pod dodatnimi nastavitvami sem prestavil iz "slovenščine" na "uporabi seznam jezikov" in se je pojavil slo language pack. Sem potegnil dol in inštaliral. Zdaj je nekako vse poslovenjeno razen " Devices and printers" je ostalo v angleščini
smirk-1.gif

Hvala za info, tega pa nisem vedel
redface-1.gif
, ker določenih stvari nisem našel, sem šel zelo hitro nazaj na ANG.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Imam dva slovarja, Francoskega na cd-jih in ASP32 in tu ni bilo nobenega problema, nemški slovar pa imam še na disketah in ASP, ki na žalost ni združljiv z ASP32 (vsaj meni ne rata spraviti nemškega slovarja na ASP32). Po updateu na 8.1 me je pri nemškem slovarju sistem opozoril, da manjka neki feature (nisem si zapisal in žal že pozabil kaj je pisalo) in ponudilo mi je, da ga inštaliram, šel sem na prvo žogo in pritisnil "yes", po inštalaciji tudi nemški slovar dela bp.

Že cel popoldan prčkam po compu in preverjam, če bo kje zaštekalo in na srečo še nič, upam, da bo tako tudi ostalo !

ASP (16-bitni) res ni združljiv z ASP32 (32-bitni). Se ni treba matrat
evil.gif

Ker je tvoj stari slovarj (16-bitni) res že star, je možno, da sedaj manjka kakšna sistemska zadeva, ki jo potem M$ doinštalira.
write.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo sem upgrejdal na win 8.1, brezplačno je.

Edino pri Avastu teži, da ni združljiv, drugo je pa lepo pustil.

Sicer pa je inštalacija prava sramota, na koncu se prebijaš skozi neke vprašalnike in moraš vse izklopiti, kar želi poturiti, nakar sledi prijava z nekim Microsoftovim accountom, ki ga itak nimam, moraš ga naredit da gre skozi.

To bo spet kazen EUja.

Pa kaj serejo s takimi forami pri MSju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne rabiš MS računa. Ima 8.1 Enterprise, vezan na domenski račun in samo vpraša če želim povezati ta račun z domenskim ali ne.
Sicer sem ga povezal (kot tudi ostale inštalacije 8ke) in sedaj imam povsod enak desktop, aplikacije iz trgovine, priljubljene, shranjena gesla, temo, barvno shemo...
Meni se zdi prijazno.
EU se bo pa razpočila enkrat. Bo kakšen Apple ali MS zaradi teženja enostavno objavil da ne bo več prodajal izdelkov na trgu EU pa bo hitro EU pomirjen (predvsem birokrati v Bruslju) potem ko bodo uporabniki uporabniki svoje rekli...

Pa če sem zloben... MS že ve da je Avast poden, zato ti teži...
evil.gif
Uporabi kaj bolj resnega...

I

Izbrisan uporabnik #488

Utrujal je za MS račun pa sem naredil.

Sedaj pa mi pri vsakem zagonu želi da se vpišem s tem računom oz. geslo.

Moram to izklopit, ker hočem clean sistem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ta račun je isto kot npr. Google Play račun ali Apple ID (da naštejem samo oba najpogostejša). Brez njih tudi ne moreš ničesar naložiti na Android in Japko.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja ok, samo MS te prisili, da sedaj narediš njegovega, čeprav je upgrade in osmica tega ni rabila.

Gledam zdaj malo te winse, ista jajca kot osmica, še malo več neumnih nastavitev, forsira skydrive.

Ko kliknem desni gumb-star menu selecter pa error
smile-1.gif

screenshot1701.jpg

Ker mam očitno od prej dodaten program Start menu X.

Ta novi windows 8 vmesni je nekaj najslabšega in nepreglednega, kar sem sploh videl na pcjih.

Še v DOSu
smile-1.gif
je bolj pregledno.

Zmazek.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Meni je všeč. Sem ga pa nadgradil tako da sem ISO dol potegnil... Ga priklopil in nadgradil. Malo sem telovadil z ATI Radeon HD3650 gonilnikom in Catalyst Control Centrom.
Namesto Access Conections (nepodprt že na WIN8) pa sem uporabil Mobile Net Switch. Pa Fences sem moral nadgraditi na 2.1.1
Ostalo dela, glede na to da je že 5 let star prenosnik.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz nisem delal clean install.
Računalnik je star 4 leta, original je mel gor visto, upgrejdal sem na 7, kupil win8 upgrade in sedaj 8.1

Ker delam na namizju, klasik view, me nikakor ne prepriča novi gui, ki deluje izgleda kot da je delan za tablice.

Me pa precej moti, da moram sedja ob vsakem vklopu vpisati geslo.

Imam Geforce GT220 in dela ok, vse razen avasta. Sem dal novi avast gor in deluje.

Zakaj pa bi bil avast slab?

Če kdo hoče heknit in zna, antivirus ni nobena ovira. Da bi pa dajal gor nekaj, kar melje v ozadju in žre pa itak odpade.