Windows 8.1

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
meni osebno katastrofalen search (bing in njegova logika pac), cuden scaling okn (se da izklopit), in pa novi metro api ki jih itaq ne uporablam. se najbolsi now feature je boot to desktop... 8.1 bo pac se en flop, hvala bogu je mavericks za vogalom...

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Jaz imam slovenski windows 8 pro z media centrom, pa je vseeno v trgovini za dol potegnt ni potrebe nobene posebne nastavitve kot praviš na angleščino.Sem tud jaz začel dol vlečt pa praviš da naredi čisto instalacijo sem takoj prekinu pol.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
KSZ - tole pa res ni vredno tega, da dobiš nazaj start gumb.
bonk.gif

Kakšne pa so še kaj druge spremembe?

Nič tako konkretnega, da se ne bi dalo živeti brez. Klik.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Evo... Nameščen imam 8.1 Namizje, APIji itd so ostali enaki. Ne pobriše nič, tako kot je pred tem preview naredil...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Ne ni bilo potrebno ponovno nameščanje. Le office je naredil še enkrat tisti 30 sekundni setup, ampak brez potrebnega vstavljanja CD-ja... in na Cisco Annyconect bom verjetno moral spet registry ključ popravit.
Ostalo za enkrat dela.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Še moja izkušnja...

Kliknem Download v win storu. Traja en čas da dol potegne, že skoraj pozabim na vse skupaj. Naenkrat pa popup da je potreben restart in 15 min countdown do samodejnega restarta. Stisnem Close. Čez par minut spet, tokrat 5 min countdown. Spet Close. Naslednjič me več ni vprašalo - kar samodejni restart
rolleyes-1.gif
Vmes je 10 minut nekaj delalo (brez kakih dialogov ali interakcij), se parkrat rebootal. Na koncu mi pokaže license agreement. Malo ga preletim, klikam okrog in stisnem gumb za slabovidne (tiste high contrast in druge opcije). Računalnik zamrzne, po minuti se opcije končno prikažejo, skupaj z Error popupom. Sledi reboot, revert (spet brez interakcij) in zdaj sem spet nazaj v Windows 8 (torej brez sprememb).

Skratka, če nimate časa in backupa, vam ne priporočam da updejtate. Ker če stisneš Download v neki trgovini, se še ravno ne strinjaš da ti kar sam restarta in vse naredi, brez da te vmes še kaj vpraša - ajde, lahko licenco zavrneš in ti reverta, ampak ni to to.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Nič tako konkretnega, da se ne bi dalo živeti brez. Klik.

7. Improved multitasking

In Windows 8 it was only possible to use two Live Tile apps on screen at the same time - and with one taking up 75 per cent of the creen. Windows 8.1 allows users to open up to four apps on screen at the same time – and change the size of each window to suit your needs. Below, we have three apps open at the same time.

Kaj si ja nor! Tri aplikacije istočasno!

Kaj smo v osemdesetih al kaj???

tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem potegnil medij iz MSDNja in naredil upgrade iz 8. Vse mi je ostalo netaknjeno, gonilnike sem našel. Edino fingerprint logon nisem uspel usposobiti (Lenovo T500)

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Na namizju jih lahko imaš miljon....
No ja, nekaj tisoč procesov. Koliko jih dejansko lahko okno odpre (da so "na desktopu") pa je spet drugo vprašanje.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Mah, sam ne maram roaming profilov in sem potem spet vklopil lokalnega, ampak mi je po brisanju roaminga pobrisalo tudi nastavitve programov.... Načeloma nič takega, razen iz garmin training centra je šlo pa-pa...

Mi je pa vse ostalo, nič ni bilo potrebno dodatno namestit...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Še bolj sick je ko z ATI orodjem deinštaliraš (pobrišeš) gonilnik za grafiko. In potem ni več opisov servisov (can not load description. Error code 2).