Number26 banka končno na voljo v Sloveniji

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
ja narobe napisal... mislil sem na to, da če kupiš na Trade Republik XEON eft je ta obrestovan trenutno 3,7% letno.

Imam pa na n26/metal račun, ampak v januarju kolikor gledam pade na 2,5%. In to bi prestavil "nekam nekam". ker pri večjem znesku se že pozna 1% razlike + "izogib" davku na obresti
Če rabiš povabilo mi pošlji zasebno... Ne silim pa nobenega...

januarskih 6% za 10k€ si pa zamudil... (to je sicer 24€ dodatnih obresti na 3%)

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Če rabiš povabilo mi pošlji zasebno... Ne silim pa nobenega...

januarskih 6% za 10k€ si pa zamudil... (to je sicer 24€ dodatnih obresti na 3%)
Hvala, ampak TR že imam in napolnjeno do 50k. Imam pa še nekaj naj na n26 in ker gre na 2,5% bi prestavil.

Obstaja že kak "izvoz" iz TR za davčno napoved, kot je za IBKR ali pač ročno pišeš?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
Hvala, ampak TR že imam in napolnjeno do 50k. Imam pa še nekaj naj na n26 in ker gre na 2,5% bi prestavil.

Obstaja že kak "izvoz" iz TR za davčno napoved, kot je za IBKR ali pač ročno pišeš?
Nisem še zasledil TR pomoči pri davkih... Tudi mene zanima... Mam pa vse v excelu napisano... (ampak so samo dividende), nič prodaj ni bilo. Pa od Norvežanov bom moral (jaz in moja) davek nazaj zahtevat... Qurbe poberejo 25% in nič ne vprašajo... Pa niti ni tako malo za nazaj zahtevat...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ker Slo Banko pa imaš?
Iz slovenskih bank je slo vedno b.p.

Takisto iz tujih.

Pri n26 pa se je zapletlo.

Mozna laicna razlaga so sumniki, edino n26 jih pri imetniku racuna, in tudi sicer, ne podpira. Pri vseh ostalih, kot tudi pri TR, sem registriran s sumniki v imenu.

Dejanski razlog kaj in zakaj je slo narobe pa mi ni poznan.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113

Takisto iz tujih.

Mozna laicna razlaga so sumniki, edino n26 jih pri imetniku racuna, in tudi sicer, ne podpira. Pri vseh ostalih, kot tudi pri TR, sem registriran s sumniki v imenu.

Za tiste, ki imajo NLB.... Obvezno "IPX" v namen plačila, drugače TR vrne denar po 4-5 dneh...

Dokler tega nisem vedel, sem 2 x nakazal po 100€ in oboje dobil nazaj....
Potem sem to Inštrukcijo našel nekje na Reditu....

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.542
1.721
113
napisal si "če upaš". Ok, je res etf, pa vseeno. Je kak večji pomislek zadaj?

Na hitro gledam na Trade Republik je trenutno letno 3,7%. Pravilno gledam?
Zame več ne. Pač raje napišem, kot da me bo kdo potem po glavi :D Sem pa na TR.

DYOR

Preteklih (letnih) donosov pa na XEON ne glejte. Trenutno je 3% isto kot ECB.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
Nisem še zasledil TR pomoči pri davkih... Tudi mene zanima... Mam pa vse v excelu napisano... (ampak so samo dividende), nič prodaj ni bilo. Pa od Norvežanov bom moral (jaz in moja) davek nazaj zahtevat... Qurbe poberejo 25% in nič ne vprašajo... Pa niti ni tako malo za nazaj zahtevat...
a od dividend? men se zdi da je men tud revolut kr požrl nekaj...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
a od dividend? men se zdi da je men tud revolut kr požrl nekaj...
Ja eno dividendo pogrešam... Na strani Firme Petroleo Brasilero je vidna (izdaja ADR)... Nakazila na moj TR pa ni blo. Sicer Petroleo Brasilero ima letno tudi do 20 dividend...
Včasih celo 2 v enem dnevu. Ne morem pa na ADR strani preverit, ker ne deluje.

Davki so pa tudi smešni... Včasih vzamejo 15%, včasih tudi nič (ADR je USA izdaja delnic). Včasih dobiš kar vse nakazano, včasih pa random odbijejo neke %... Pa ne veš zakaj... Ker gre mogoče iz Brasilskih pesosov v USD po (nevem katerem tečaju)
TR potem korektno izda Obračun izplačila dividend, ki so sicer v USD...

1736893141119.png

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113

Takisto iz tujih.

Sam imam šumnike pri N26 in pri TR pa je šlo enosmerno že precej več kot 20k v 20+ transakcijah brez problema.

Tu gre mogoče za uporabo "klavzule o pranju denarja", ko lahko banka pri sumu na nezakonito transkacijo zadrži denar in ni dolžna pojasnjevat razlogov. ČE si moral pojasnjevat kakšen izvor denarja, je to najbrž to. Se pa tega tudi konvencionalne slovenske banke poslužujejo vedno več zadnje čase, ne samo fintech.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
Sam imam šumnike pri N26 in pri TR pa je šlo enosmerno že precej več kot 20k v 20+ transakcijah brez problema.

Tu gre mogoče za uporabo "klavzule o pranju denarja", ko lahko banka pri sumu na nezakonito transkacijo zadrži denar in ni dolžna pojasnjevat razlogov. ČE si moral pojasnjevat kakšen izvor denarja, je to najbrž to. Se pa tega tudi konvencionalne slovenske banke poslužujejo vedno več zadnje čase, ne samo fintech.
Jaz sem že dobil Vprašalnik od TR glede mojega statusa... Poklikal in v parih trenutkih je bila zadeva sproščena... Brez dodatnih podvprašanj...
Bilo pa je po spominu tole:
-letni prihodki ... nek razred poklikaš... (itak smo vsi bolj kot ne reveži za njihove razrede)
-status zaposlitve... študent, delavec, direktor...
-če si politik, član vlade ali vodstva politične stranke (za tole niti nisem 100% da je bilo vprašanje)

Več pa mislim, da niti ni bili vprašanj...

Skratka... Pri naših Bankah je full več vprašanj

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
BLABLABLA a si odbil kak odgovor oziroma kam in kaj si vprašal ?
Ja vedno dobil odgovor... tako na reklamacijo na dividende (samo prišel nikamor).

Kot na težave pri tem, ko sem hotel narediti account za svojega očeta...

Ko sem dal cifro, mi je sistem dal sms, nisem pa mogel priti noter (ker je sms priletel na moj star telefon, z novo cifro , kjer je bil že instaliran TR...). Oče pač nima Smart fona.
Potem mi je sistem vedno javljal, da je ta cifra že izkoriščena.. in nisem nič dobil
Preko sistema za recovery pa nisem prejel SMS-sa, da bi lahko naredil recovery accounta

So mi 2x odgovorili, drugič zgleda en iz mesa in krvi...

Nisem pa še imel časa, da ponovno poizkusim...
Drugače bom pa moral nov email za očeta odpret in novo BOB cifro vzet...

Žal me cajt preveč baše. oče pa tudi ni vedno blizu, ko ga rabiš za identifikacijo....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Tu gre mogoče za uporabo "klavzule o pranju denarja",
Ne da bi vedel. N26 je transakcijo izvedel in z njihovega vidika je denar prispel.
TR o transakciji ni vedel nicesar, oni denarja da niso dobili in ni bil zadrzan iz kakrsnegakoli razloga ze.
Ni bilo ne samodejnega vracila po X dnevih, ne zahteve po pojasnjevanju izvora denarja. Nicesar skratka, samo evri so izginili.