windows 7 - mnenja

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Saj to je point. Od WM 6.5 naprej ti ni treba na mm pritiskat, ker je OS prilagojen prstom, kar je veliko bolj priročno in normalnol. Ne android, ne iOS

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Marketing...

Here are answers from Canon's Chuck Westfall in his "Tech Tips" column:

Nov 2006:

http://www.digitaljournalist.org/issue0611/westfall.html

"At this point, it is reasonably clear that the absence of Eye Controlled Focus (ECF) in EOS digital SLRs is a marketing decision. There is no point in ruling out the possibility that ECF may be introduced in future EOS models, but I don't expect it to appear unless a sufficient level of market demand is perceived. So far, that has not happened, but your request has been forwarded to our Product Development Center."

Mar 2008:

http://www.digitaljournalist.org/issue0803/tech-tips.html

"I have stated numerous times on the Web and at least twice in Tech Tips that it is obvious by now that the omission of ECF in EOS Digital SLRs is a marketing decision, not a technical issue. We get user requests for ECF from time to time, but to be blunt, customer demand so far has been insufficient to justify adding this feature. I'll never say never, but don't hold your breath on this one. "

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne bereš vsega?
s prstmi v delčku sekunde približaš do željene velikosti brez naporov. S tem razlogom sem opustil palčko, saj je browsanje na ta način mnogo lažje in hitrejše.

fogot..motiš se o naslovu teme. Nekateri uporabniki smo se samo začeli usajati, ker smo začeli brati floskule, da so vse platforme razen WM6.5 neuporabne in namenjene igračkanju. Torej z objektivnim širnjenjem znanja skušamo dopovedati, da temu ni ravno tako. Saj se človek vendarle vsak dan rad kaj novega nauči, ali pač? Motiti se je človeško.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
@darjan kaj ti ni jasno?

Povečaš zaslon (2 prsta na ekran, razširiš), klikneš na ikono in nazaj pomanjšaš, nobene potrebe po stylusu ali nohtu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ne vem, dopuščam možnost, da deluje ok, a bi moral poskusiti. Potem bi dejansko moral vsak toliko časa zoomirati v programu in odzumirati, kar bi znalo opravilo podaljšati, kar pa ni ravno njen namen?

Pa zoom dela po defaultu v vseh programih, ki laufajo na W7, ali mora tudi sam program omogočati?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sem bil tudi sam skeptičen ampak sem hitro spoznal, da je staylus neuporaben saj se hitro zgodi, da moraš klikati s staylusom k zmešan na milimeter velike ikone, med tem ko si s to potezo res hiter in natančen. In kot rečeno. Ko sem sprobal sem zelo hitro zamenjal za multitouch (iz n900 na galaxy s, no doma imam še oba ampak ne vidim več potrebe po n900 pa čeprav gre za popolnoma druge platforme)
Zumiranje s prsti pa deluje na vseh korakih brez problema.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Pri večini zadev ne rabiš niti "zoomirati". Kvečjemu kakšna GPS navigacija ali brskanje po spletu, ko na simple razširiš prsta in ti pozumira, če rabiš. Ti veliki zasloni 4,3 ti pa praktično omogočajo brskanje po spletu brez zoomiranja v landscape.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Govorim o VNC oz remote povezavi na desktop mašino. Tam potrebujem stylus, drugje pa ne.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
@darjan Npr logmein ima lepo rešeno zadevo tako, da je miška vedno v sredini in dejansko ne rabiš veliko zoomirati, saj enostavno klikneš tudi na zelo majhne ikone. Seveda pa je bolj zagotovo, če povečaš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
To zaradi tega, ker ga hočejo narediti zaprtega, java pa bi omogočala ulala možnosti ?