windows 7 - mnenja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
- meni je bolj važen PPI, kot pa fizična velikost zaslona.
- zakaj je dober refresh rate v praksi? saj ne gledamo filmov ali igramo igerc na telefonih
smile-1.gif
uporaba z rokavicami je kul, a ne vem kdaj bi dejansko bila uporabna, meni.
- kamera me ne zanima, to je telefon, ne fotič
smile-1.gif

- aha, res je, wireless charging je velik plus za nas lenobe!
- baterijo ima htc manjso, ampak ima manjsi zaslon, mogoče ima manjšo porabo pa se razlika tukaj izniči ?
- software me ne zanima, potrebujem specifični software, daleč od mainstreama
wink-1.gif

AFAIK nima 8X SD kartice?

Bom še že počakal par mesecev, da se bo dejansko potestiralo vse telefone in predvsem OS, potem pa se bo že nekaj nabavilo menda
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
- PPI ne bo razlike, itak da vzameš večji zaslon če ti je sprejemljiva dimenzija
- refresh rate pride prav....pomoje se bo videlo potem iz testov telefon ob telefonu...ne bo ghostinga pri scrollanju ipd.
- kamera je strojno vsaj 30% smartphone-a. Meni nek SLR prav nič ne pomeni, raje slikam z gnilim telefonom, katerega mam vedno v žepu. Slika se tud razne stvari, katere se ti ne da prepisat....serijska in model nekega jajca...škloc pa greš kamor potrebuješ. Hardware gumb za fotkič je meni tudi neka top shit lastnost na WP že od štarta. Govort, da kamerca ni važna na smartphone-u je....
stupid-1.gif

- software te zanima, če deluje odlično in nadomesti 50++€ nakupov po raznih marketih

Ja, 8X nima SD kartice my bad. Sicer pa nemorm pisat spiska primerjave zate....to se boš že ti sam odloču, men je vseen kaj kupiš.
wink-1.gif
OS pa mene nič ne skrbi...sem zelo zelo zadovoljen že z lumio 800 in trenutnim WP7.5.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Na tem linku se lepo vidi, da ima 8X večji PPI:

http://www.engadget.com/2012/09/19/windows-phone-8-fight/

No..jaz slikam sploh ne, ne razumem koncept slikanja, razen ko rabim za kakšne "podatke" ali pa arhiviranje česa, za kar pa je celo kamera na Sony X1 dovolj
wink-1.gif
tako da tole mene sploh ne prepriča....oz ni nek faktor pri nakupu

Ne ne, mene zanima, če sem kaj spregledal, da ne bom potem kupil bedarije, ne mislim nekoga prepričevat v svoje prav.

Mislil sem bolj kakšne buge OSja, glede na to, da WP8 telefoni niso imeli uporabnega sistema, in da se je splavitev WP8 prestavila za 3 tedne, imam nekako občutek, da dela m$ tole sedaj "na silo", kar pa zna voditi v napake.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja to ti pa noben ne ve povedat, če pa OS še ni zunaj.

Če bo tako kot pri WP7 bom zelo zadovoljen, ker bugov OSa sploh ni bilo. Zamik izida je pa lahko dobra ali pa slaba stvar.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Ok, ne me rajcat več
wink-1.gif

So še kakšne druge firme v igri, ali je to to, kar bo glede WP8 "letos" ? Če se ne motim sem pred časom zasledil, da bi naj še en proizvajalec nekaj naredil...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pri Nokii 920 lahko baje poleg rokavic uporabiš tudi palčko ala Samsung note!! Ima daleč najboljšo vidljivost na soncu!
Mislim pa da so na prvem uradnem ogledu 920ke blogerji ugotavljali, da naj bi bil zaslon še boljši kot HTC One X.

Glede baterije, naj nebi bila li-on ampak lithium polymer:
http://mynokiablog.com/2012/09/16/nokia-lumia-920-has-a-lithium-polymer-battery/

Pa še ena hitra primerjava:
http://mynokiablog.com/2012/09...al-re-branding/
Primerjava video kvalitete SGS3 vs. Lumia 920:
https://www.youtube.com/watch?v=czIrXlkNHOw&feature=player_embedded

Jurci

Pripravnik
26. mar 2009
129
2
18
Eno vprasanje. Ko dobim sms, mi v zgornjem kotu izpise posiljatelja in del sms-ja. Kako to izklopit, ce se sploh da? Je pa WP 7.5. Se opravicujem, ce je ze kje napisano.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
WTF?
hysterical-1.gif
Kaj te to moti?

Pritisneš gor predno zgine pa te vrže direktno na msg tudi iz lockscreena...to nimaš kaj sklapljat. Če te moti res kupi androida pa pripravi en custom rom zase.
tongue-1.gif

Jurci

Pripravnik
26. mar 2009
129
2
18
WTF?
hysterical-1.gif
Kaj me to moti, uporabi domisljijo.
Hvala za nasvet, ampak, ne sprasujem, kaj kupit. Ce ze omenjas android, ma to lepo urejeno, brez custom roma
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Tole pa je pravi iphone killer, samo ne vem če bi ga imel, zgleda da je kovinsko ohišje, to pa vsi vemo, kako je s trajnostjo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
?

Iphone killer je lahko samo naslednik iphona
grims-1.gif

Če je jeklo/alu pol je to neprimerljivo bolj obstojno na dolgi rok in poškodbe, kot plastika.Ja, bolj se pozna kaka praska, vdrtina , ampak je to to.Plastika pa poči, se odlomi, odpade/razpade.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.250
7.048
113
Jaz imam zdaj par let starega X1, ki ima kovinski pokvrovček. Zadeva je v hudo slabem stanju.

Pomoje je plastika, ki je pravilno dizajnirana, bolj obstojna, ker lahko absorbira udarce, padce....medtem ko kovina pač tega ne zmore.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne bo držalo...

Najbol večne so ravno plastične zadevšne. Si mel kdaj kako nokio z izmenjilivim sprednjim/zadnjim delom? Si kupil za 10€ originall, zamenjal spred/zad in je bil telefon kot nov še s folijo na lcdju.
grin1.gif

Sicer pa ni alu...

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Fan render ampak uber dober..ko bi le naredili taksnega :) (surface phone)

Nazadnje urejeno:

halls

Zelenc'
11. nov 2010
25
0
1
koroška
Majstri,pozdravljeni!

Eno,oziroma dve noobovski uprašanji:

- bo kdaj ta opreacijski sistem na volju tudi v slovenščini?
-se res ne da prek blue tooth povezave prenašat datotek na druge aparate?

Hvala za odgovore!

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
- v Slovenščini bo takoj z uradno predstavitvijo konec oktobra
- na WP8 naj bi bluetooth podpiral polno funkcionalnost, torej tudi prenos datotek. To sicer mislim, da še ni 100%.