windows 7 - mnenja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Z mislimi že, s kinetic tehnologijo pa ne, ker je neumna.

poglej touch tehnologijo na namiznih...ok...za kakšno kuhinjo je ok, kjer nekdo pač malo klika po novicah...za resnega CAD designera pa pade čisto v vodo?

isto je windows 7 phone, ali pa iphone ai andro...namenjeni so za rajo in ne za pro uporabnika.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz sem mnenja, da Windows Mobile nima NITI ENE prednosti pred novimi sistemi.

Tudi na novih sistemih se da naresti namensko aplikacijo za poslovno rabo. In tudi na novih sistemih lahko uporabiš stylus, če si mnenja, da s prstom nisi dovolj natančen (čeprav se da slednje rešiti z dobro implementacijo).

Bomo videli, kaj bo čas prinesel.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa si ti že sprobal sploh kaj drugega kot 6.5? pa to mislim prav sprobal, se pravi naložil tvoje blazno poslovne aplikacije gor in testiral vsakega posebej kaki dan recimo? my guess is: niti enega še v roki nisi držal, tak ko oni poslovnež pred tabo, kateremu tudi tista blazno poslovna aplikacija laufa samo na 6.5, s tem je obsojen na to skropucalo, ki je zato primorano v to da je najboljše, vse ostalo je posledično sranje

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Štef,
a si ti imel težko otroštvo ali si že od rojstva tak konj ?

Kaj se hudiča napihuješ s tvojimi pripombami.
Uporabljamo, kar pač uporabljamo in to čist en k... briga, kateri OS ima kdo naložen.
Če nekomu Android ni uporaben in to pove, a moraš takoj vskočiti in ga popljuvati ?
Eni uporabljamo WM6, na drugem aparatu pa WP7 in nas briga za Android.
Drugi uporabljate Android in vas briga za Wx.

Daj nam že mir s tvojimi pametovanji.

LP

PS: moral sem, ker ta pa je tečen.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
isto je windows 7 phone, ali pa iphone ai andro...namenjeni so za rajo in ne za pro uporabnika.

Daj me prosim razsvetli kaj zate pomeni pro uporaba?
To me resno zanima. Kajti že vrsto let je moje preživetje odvisno od mobilnega telefona in zanimivo, da mi kljub temu, da sem na platformah za rajo, kar dobro uspeva.
Pa kaj vi mislite, da če je nek interface grafično dodelan, da je pa dober samo za FB in igrice?
bonk.gif

Verjetno ste potem tudi mnenja, da je pravi OS od Gatsa samo XP, ker na WIN7, ki je bolj grafično dodelan, ne moreš nič pametnega počet a kako?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
štef ti je po mami skakal, težko otroštvo pa še ti očitno trenutno preživljaš, če te lahko ena pripomba tak iz tira vrže.
in pravzaprav se motiš. mene w7 še kako zanima, point pa je da ste smešni nostalgiki, ki zagovarjate 6.5, hkrati pa še probali niste kaj drugega.
drugače pa zanimivo kak si se takoj našel v mojem postu
aplauz.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tudi mene zanima W7, blazno.

Ampak potrebujem telefon ki ima: vsaj 800x480 resolucijo, stylus in prostor da se ga nekam pospravi, tipkovnico, copy paste mora obvezno delovati.

obstaja kaj takega?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Prvi, ki mi pade na pamet bi bil n900 - ima vse kar si naštel. Da ne omenjam, da ti gor lavfa komplet eazy debian, open office, Gimp, celo CD/DVD lahko direkt iz telefona zapečeš..

aja pa hvala za odgovor oz. te futuristične funkcije, ki jih zna samo WM6.5

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
stylus je zgodovinski relikt, tak da se počasi poslovi od njega, ker na novodobnih mašinah vse prav super funkcionira na prste

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Predlagam, da modi spremenijo naslov teme .

Bolj primeren naslov bi bil :

Prepričevanje uporabnikov o vsemogočnosti Androida.

LP

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ne zdaj takoj v jok in mamici pod kiklo. namen teme pa ni: "Prepričevanje uporabnikov o vsemogočnosti Androida", ampak "Prepričevanje nostalgikov da je wm6.5 daaaaaaaaaleč za časom"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
stylus je zgodovinski relikt, tak da se počasi poslovi od njega, ker na novodobnih mašinah vse prav super funkcionira na prste

Kako bom preko VNC kliknil na ikone na namizju, oz izbral kakšen element, čigar velikost bo na mobilni napravi kakšen mm ali še manj?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ampak potrebujem telefon ki ima: vsaj 800x480 resolucijo, stylus in prostor da se ga nekam pospravi, tipkovnico, copy paste mora obvezno delovati.

obstaja kaj takega?

Stylus? Zakaj za vraga bi ras sylus? Saj veš, da so zdaj moderni capacitive zasloni na dotik. Torej ne na pritisk, ampak dobesedno dotik oz. toploto.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Lej darjan... trenutno pač še ni tehnologije, ki bi omogočala boljšo kontrolo računalnika.

Je pa to trenutno daleč od idealnega.

Postavi se cca. 20 let v prihostnost. Si upaš trditi, da se ne bo dalo kurzorja upravljati s prstom (usmerjenim kazanjem... nobenim kriljenjem)? Enkrat (mogoče nas takrat ne bo več, ali pa bomo že prestari za učenje), se bo pa upravljalo samo z mislimi. Tehnologija gre naprej.

Povsem realna je tehnologija upravljanja miškinga kurzorja z očmi. Canon je to tehnologijo uporabljal v analognih SLR fotkičih:

Citat:
Through the tracking of eyeball movements, EOS cameras equipped with eye-controlled focusing (ECF) are able to choose the appropriate autofocus point based on where the user is looking in the viewfinder frame. ECF comes especially useful in sports photography where the subject may shift its position in the frame rapidly.
http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_eos#Eye-controlled_focusing

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako bom preko VNC kliknil na ikone na namizju, oz izbral kakšen element, čigar velikost bo na mobilni napravi kakšen mm ali še manj?
Se vidi, da dejansko še nisi imel opravka z VNC-jem na sodobnih napravah. Hint: multitouch. Uporabiš dva prsta in lahko delček namizja povečaš do te mere, da je ena ikona čez cel zaslon. S prstim in pametno implementacijo si lahko veliko bolj natančen kot s stylusom na starih sistemih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

obstaja kaj takega?

Stylus? Zakaj za vraga bi ras sylus? Saj veš, da so zdaj moderni capacitive zasloni na dotik. Torej ne na pritisk, ampak dobesedno dotik oz. toploto.

Beri gori...za natačnost, s prstom ne moreš kliknit na mm ali še manj, natančno? no.mogoče z nohtom, samo potem je enako če imaš stylus?