windows 7 - mnenja

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Meni ni noben apple, pa sony, pa logitech itd.. zameglil uma. Sprobal sem vse razen webOS, kar je na trgu in najbol mi, kot bi vi rekli , sede iOS.Zakaj, pa sem že napisal.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Sem o tem že nekaj pisal... čist na hitro.

1. Android je na veliko modelih telefonov z različno resolucijo zaslona. Posledično so različne verzije OS. In to traja, da so posodobitve na voljo uporabnikom. Poleg tega še Samsung, Motorola, HTC (firme, ki uporabljajo android) dobijo posodobitve ob različnih časih -> nekateri uporabniki so hitro deležni , nekateri čakajo pol leta ali še več.S posodobitvijo pa ne pridobiš le hitrejšega/stabilnejšega/bolj delujočega telefona, ampak tudi nove funkcije.

2. Z različnimi verzijami OS je možnost za bolj hroščat OS. O tem lahko največ prebereš-> problemi z androidom... Ni jih malo.

3. Vsaka firma ima svoj program, s katerim sinhroniziraš/prilagajaš telefon. Videl sem samo KIES od najnovejših androidov in je žalost proti itunsu.

Potem pa je tukaj še, navada je železna srajca in izkušnje. iOS na iphonu mi je v vseh pogledih (vizualno, kako deluje, podpora,itunes, samo 1 hardverski gumbek ) najbolše, kar obstaja za telefone in zato sem iOS uporabnik.

4. Sama izdelava androida nebo nikoli blizu iphonu, ker je android telefonov ogromno, apple pa izda samo 1 telefon na leto.Tudi vizualno so androidi daleč.

5. Servisna podpora je tut čist druga liga.Pri applu dobiš ob morebitni okvari povsem nov telefon v 3 ali več dneh.Kak je to pri androidih?

Vsakemu priporočam, da sproba različne telefone, povpraša frende, preleti kakšne teme na forumih in si pogleda youtube videje.
Ni tolko pomembn hardver , kot softver
wink-1.gif
Primer: Moj 3gs ima 600Mhz proc, bruderov GalaxyS ima 1Ghz proc. in 2x več rama + custom 2.2.1 lite froyo , pa je za malenkost hitrejši pri odpiranju kake večje spletne srani. Pri premikanju po menijih, odpiranju sms, mailov, odpiranju mp3 predvajalnika, lociranju na google maps, sta tu tu. Sigurno pa sem pri zgornjih točkah še kaj pozabo.

Androida rešuje le to, da je povsem dostopn, iphone pa žal pri nas uradno ne, v tujini pa odvisno ali pri večih operaterjih ali pa samo pri enem.Še tako ekskluzivo se lahko gre apple, pa iz tromesečja v tromesečje podira rekorde pri prodaji. Zakaj le?? Sej pa folk vidi, ni slep
smile-1.gif

1. Za posodobitve morajo poskrbet firme telefonov same.

2. Kvečemu prednost. Si lahko popoldona prilagodiš telefon lastnim potrebam. Kako že gre to pri applu? NE GRE

3. KIES je žalost, priznam! Zato ga ne uporabljam! Ga nerabim. Sinhronizacija kontaktov, mailov, koledarja poteka brez računalnika. Za shranjevanje slik, prenos muzike, filmov (to celo ni potrebno pretvarjat v mp4), ipd. ne rabim nobenega programa. Sam priklopim in se windows explorer sam vklopi. Na katerem koli računalniku. Kaj pa tvoj iPhone? Dela brezpogojno na kakršnemkoli računalniku?

4. To je stvar okusa. Nemore bit tvoje mnenje svetovni fact.

5. Spet stvar proizvajalca in ne Androida.

rolleyes-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
2. Zato pa vas jeb.e. Oni widget ne dela. Prenos podatkov še kar laufa...

Za slike in videje, samo priklopim iphona in že prenašam - windows explorer.

Ostalo pa nem komentiral, ker sem zaključo.Dosti offa- je blo.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Applu ni bil in nikoli ne bo cilj biti prvi po razširjenosti. Že sam primer je razvoj OS za računalnike, Microsoft je bil takoj na voljo za vse računalnike, Mac OS pa samo za Apple računalnike. In temu je primerna razširjenost, kar pa ne pomeni kvalitete softwara (Win v. OS X, Android v. iOS).

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
WP7 se mi je zdel kar obupen na videih, ampak, ko sem ga naložil na HD2 sem bil prijetno presenečen.

Vse je letelo zelo hitro (oba android in iOS sta kot polža proti temu) in brez napak. Tipkovnica je minimalistična, ampak se da lepo pisat. Sicer kaj dosti nisem mogel potestirati, ker market na HD2 ne deluje, ampak je v glavnem vse bilo zelo hitro in brez težav. Minimalističen vmesnik pa izgleda veliko bolje kot na videih.

Vendar sem po 2 dneh spet naložil Androida. Glavni razlog je to, da ogromno aplikacij in funkcij manjka, tako, da bo še treba počakati nekaj mesecev, da izide več aplikacij.

Najbolj me moti, da je vse skupaj dol zaklenjeno. Celo office dokumentov ne moraš nalagati direktno na aplikacijo, ampak si jih moraš poslati po mejlu.

Citat:

* No system-wide file manager - verjetno nikoli ne bo. Izgleda, da ta OS cilja na zaprtost, tako kot iOS.
* No Bluetooth file transfers - Enako kot zgoraj.
* No USB mass storage mode - enako kot zgoraj
* Limited third-party apps availability - enako kot zgoraj. Čeprav bi naj Microsoft delal na tem, da bi se dalo nalagati homebrew brez marketa.
* No Flash (nor Silverlight) support in the browser - baje planirano
* Too dependent on Zune software for file management and syncing - enako kot točka 1.
* New ringtones available only through the Marketplace - tale je pa res huda. A je tako težko dati gumb "set as ringtone" v music player?
* No multitasking - multitasking je deloval v prvih buildih, potem pa so ga izgleda izklopili. Tako, da morda imajo kakšne plane s tem.
* No copy/paste - prihaja v naslednji verziji.
* No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software) - kateri telefon pa podpira out of the box XviD?
* No internet tethering support - dvomim da bo tole prišlo. Če bo, pa boš moral doplačati operaterju za uporabo.
* No handwriting recognition support - handwriting s prstom??

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Najbolj enostavna sinhronizacija med WM6.x in WP7 je naslednja :

WM6.x sinhroniziraš s pomočjo Activesync z Outlookom,
v Outlooku urediš,
s pomočjo CompanionLink nastaviš polja za sinhronizacijo Outlooka in Googla,
sinhroniziraš z Googlom.

Na WP7 sem potem samo prijaviš na Google in v par trenutkih si zmagovalec.

Če dobro nastaviš polja, ti prenese vse, tudi rubrike, za katere večina niti ne ve, da obstajajo, kaj šele, da bi jih uporabljali.

Enako je s koledarjem in opravili.

LP

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Vsi pravijo kako hiter je Wp7, ja seveda če pa je večino samo tekst, grafike pa skoraj dobene. Kaj me pri Wp7 moti je, da se data povezave ne prekine po končanem prenosu. Te pa moraš vedno izklapljat data connection, pri ponovnem vklopu pa moraš gsm resetirat, da dela. Če pustiš povezavo vklopljeno ti baterija gre v par urah.

Homescreen bi lahko tudi bil boljši. Na primer bi se lahko tudi levo pomikal ne pa samo gor in dol. Da ne govorim, da si obsojen na kvadratke.

Update kateri bi naj popravil ringtone in copy/paste so spet prestavili (baje 8 Marec).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj bi izklapljal data povezavo?
confused-1.gif
Jaz imam sinhronizacijo MS Exchange 2 gmail računa, 1 facebook račun...brez data povezave ne delajo.

Tudi sam na izposojo uporabljam HD2 z win 7. Zadeva je zelo hitra in tekoča. dobro dela. Je pa oskubljen OS. Bo še trajalo, da pridejo aplikacije.

Najbolj me je presenetilo, da ne moreš poslati posnetega Video posnetka. WTF? :crayz1: Ne z MMS-om, ne gmailom, ne Exchangeom.

Dodatno pa ful zamerim HTC-ju ker se je spomnil dati nek nov USB kabel za polnit. Kaj bodo z vsako verzijo za 1 mm podaljšali USB vtič, da ti obstoječi domači polnilci, kabli in avto polnilci ne bodo delali?
bonk.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.002
113
kod Džej-Zija
HD2 uporablja microUSB. Glede tega je že zdavnaj Evropska komisija zahtevala poenotenje, kar se zdaj v praksi tudi dejansko dogaja, dogovorili so se za microUSB standard. Torej, po novem boš lahko HTCja polnil z Nokiinim polnilcem, če ti bo tako pasalo.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Da napišem malo boljše. Pri WM 6.5 ko si zagnal opero, weather update... Se je GSM povezal na internet in prenesel podatke, potem si ročno dal discconet povezavo ali pa je sam prekinil povezavo. Pri Wp7 pa ne moreš ročno prekinit povezavo, ko se enkrat poveže. Lahko le data connection v nastavitvah izklopiš (WiFi dela vseeno).
Ker če ne izklopiš ostane na omrežju in baterijo sprazne v par urah. Se mi je zgodilo da je bila baterija polna in sem šel na marketplace, zvečer pa se več ni vklopil, baterija prazna.
Če veš kako to popravit prosim napiši. Imam pa Omnio 7.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
HTC Desire že zdaj lahko polniš s polnilcem od Nokie E52, ravno tako se lahko uporablja isti podatkovni kabel.
LP!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tale no BT file transfer mi je malo...WTF..a to pomeni za neznane fajle ali za vse..tudi slik se ne more preko BT na PC nalozit??

Drugače pa..še vedno mi je najbolj uporaben old styl wm 6.5, pa klasicni start menu, torej tako kot so windowsi na namiznih. Neke pisane ikonice in veliko ko satan me samo moti.

Sploh si ne morem predstavljati, kako bi preko remote ali VNC klikal na milimeter natančno brez stylusa.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Čisto lepo gre tudi brez stylusa klikat majhne ikonce, celo pišeš lahko s prstom, kot s stylusom. Lahko pa si sam narediš stylus za kapacitivni zaslon, itak pa se bodo pojavili v prodaji.

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Že ja, kje pa ga boš hranil ?

Meni še s stylusom dela težave, ko se recimo dela preko remote in se mora kliknit precej natančno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
lepo videt da še obstajajo nostalgiki ki se navdušujejo nad 10 let staro tehnologijo
zmaga.gif