windows 7 - mnenja

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
HD2 uporablja microUSB. Glede tega je že zdavnaj Evropska komisija zahtevala poenotenje, kar se zdaj v praksi tudi dejansko dogaja, dogovorili so se za microUSB standard. Torej, po novem boš lahko HTCja polnil z Nokiinim polnilcem, če ti bo tako pasalo.

HTC hero je imel tudi nek Micro USB, samo ni bil čisto tak. Tale novi je malo bolj zapotegnjen in ozek priključek.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Nostalgiki uporabljamo preverjeno tehnologijo, ki nam omogoča dejansko uporabo in izkoriščanje sposobnosti aparata.
Za razliko od novodobnih mladcev, ki jim je bistveno to, da ima zadeva high specifikacije in lep pisan vmesnik.
No tudi nostalgiki bomo prešli na nove aparate, in sicer takoj, ko bodo imeli tudi uporabno vrednost oz. ko bo SW dovolj dodelan.
Do takrat pa se zanašamo na zastarelo, počasno, ( a vendar delujočo ! ) tehnologijo in uživamo v igračkanju z novo tehnologijo, ki vam, nekaterim, očitno povzroča neprespane noči in zafrustriranost.

LP

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če imaš kaki specifični kos SWja ti je oproščeno. Zafrustriranca pa imaš ti v gatah
smirk-1.gif
In nevem zakaj bi bila neka blazna razlika v uporabnosti? če sem leta 2003 delal z dlančnikom ki je še imel COMPAQ štempl na čelu, nevem zakaj bi še danes moral vztrajat na tem istem sranju? doma tudi uporabljaš win 95, ker je "uporaben"?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
hero ima mini usb, te nove igrače pa zdaj po novem standardu vse mikro usb

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@ steve

Ja, uporabljam namenski SW. Android ga ne bo nikoli prenesel, na WP je trenutno v testni fazi.
Glede na tvoje izjave, bi upal trditi, da je produkt zafrustriranca v mojih gatah starejši od tebe, tako, da se malo zadrži.
Uporabljam SW, ki je sposoben opraviti to, kar potrebujem. Za razliko od nekaterih, ki dobite mozolje, če tedensko nalagate zadnje verzije.

Sicer pa , vzemi aparate z OS WM, WP, Android in Symbian.
Primerjaj uporabnost.
Javi opažanja.

Pa pri uporabnosti ne mislim na klicanje, sms, mms, surfanje, fotografiranje, snemanje ...
To so sposobni kvalitetno opraviti vsi aparati .

LP

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Ja, uporabljam namenski SW. Android ga ne bo nikoli prenesel, na WP je trenutno v testni fazi.
Čisto tako iz firbca me zanima, kaj ta software počne. Ker si ne predstavljam softwarea, ki bi lahko tekel samo na WM6 in WP7.

Seveda pa dopuščam možnost, da se razvijalcu (zaradi lenobe ali pomanjkanja znanja) ne da zadeve portat na drugo platformo.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Program je spisan za direktno povezavo s terena.
Programski paket za WM in PC je bil razvit po željah naročnika. Bistvo je, da ni več po terenu potrebno vlačiti fotoaparata, laptopa in komunikacijske opreme, ker vse teče iz WM naprave. Prav tako ne ostajajo sledi na drugih napravah.
Primer : pošljem sliko, ki jo spremljajo podatki o lokaciji (podatek se vključi iz vgrajenega GPS), opis, še nekaj malenkosti, ki se vnesejo preko BT povezave, zadeva se preko strežnika integrira v pravi program na pravem PCju, kjer se samodejno procesira ....
Lahko tudi dostopam na isti PC v določeno bazo, od koder se podatki samodejno prenesejo na WM aparat, kjer se prikažejo v aplikaciji, po obdelavi se spet updatajo na PC. Vse skupaj je tudi kriptano. zadeva deliuje zaenkrat na WM in WinXP. Update, ki je v testiranju je na WP in Win7. Zakaj ne gre na Android ne vem, me tudi ne zanima.

LP

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Aha... po opisanem sodeč pač specialna aplikacija razvita po vaši meri. In zgleda tista razvijalska firma, pri kateri se je to delalo, nima (ali pa noče imeti) razvijalca za druge platforme (Android, iOS, ...). Glede na to, kar si napisal, ti lahko garantiram, da je možno narediti tako za iOS, kot tudi za android. Le tisto preko BT povezave ne razumem. Ampak to ni bistveno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Aha... po opisanem sodeč pač specialna aplikacija razvita po vaši meri. In zgleda tista razvijalska firma, pri kateri se je to delalo, nima (ali pa noče imeti) razvijalca za druge platforme (Android, iOS, ...). Glede na to, kar si napisal, ti lahko garantiram, da je možno narediti tako za iOS, kot tudi za android. Le tisto preko BT povezave ne razumem. Ampak to ni bistveno.

Se popolnoma strinjam. Iz tega pa nikakor ne razumem kako na podlagi specialno narejenega programa, ki je bil pač spisan 5 let nazaj, označujete "nove" platforme za neuporabne. Ni platforma neuporabna. Neuporaben je program na novi platformi, kar pa ne pomeni, da je torej platforma slaba oz. zanič
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Preko BT povezave se dodajo rezultati določenih meritev iz namenskega merilnika.

Nikjer nisem omenil da Android platforma ni uporabna. Če bi bila neuporabna, aparati, ki delujejo z njo, ne bi prodajali. Razvita aplikacija pač teče na WM in se bo prestavila na WP. To ni moja odločitev. Razvita je bila pred leti, vsakoletni updati so jo naredili še uporabnejšo. Androida ne poznam, niti ga nimam namena spoznati. Tako sem tudi napisal. In ker WM poznam v podrobnosti, bom znanje nadgradil z WP. Tisti trenutek, ko bom spoznal, da je Android platforma primerljiva z WP, se bom odločal, ali preiti nanjo ali ne. Govorim o mojih potrebah in sposobnostih platforme, da tem potrebam zadosti in ne o bolj ali manj všečnem vmesniku in podobnih, vsaj zame, nepomembnostih, ki so marsikomu najpomembnejši pri odločitvi.

LP

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Potem se pa kar začni učiti iz nule
smile-1.gif

Se popolnoma strinjam. Sem pa nasel prednost, ki jo imata wm in wp7 pred ios in androidom... Uporabljam izobrazevalno okolje (narejeno za windows, vendar uporabljam dostop preko telefona oz. tablice), ki je delno napisano v javi. Pri uporabi foruma se drsnik za scrolanje sporocil (kadar jih je vec v enem oknu) ne pokaze in do zadnjih sporocil prakticno ne morem. Na hd2 z wm6.5 (opera) in wp7 (ie) pa to funkcionira...

Lp,
Mpix

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
Jah, dodelat bo treba še nastavljivost, malce več specifičnih aplikacij, prava GPS navigacija, copy/paste, multitasking in pa bluetooth profile poštimat (sedaj je pri tem res žalost). Pol bo pa zadeva kar fajn. Zanimivo pa, da ne rabi hard reseta
shocked-1.gif
. Zadeva enostavno dela.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@doto

Če znaš spisat .cab, boš brez težav spisal tudi .xap
Če poznaš register na WM, ne boš imel prav nobenih težav na WP.
Če znaš skuhat ROM za WM, nimaš nobenih težav z WP.

Ne znaš ?

Sorry, ne moreva več debatirat.

LP

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ok priznam, .cab še nisem delal, ker mi hvala bogu ni bilo treba. Znam pa narediti .jar, .apk, .ipa in .xap

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
In ker WM poznam v podrobnosti, bom znanje nadgradil z WP. Tisti trenutek, ko bom spoznal, da je Android platforma primerljiva z WP, se bom odločal, ali preiti nanjo ali ne. Govorim o mojih potrebah in sposobnostih platforme, da tem potrebam zadosti in ne o bolj ali manj všečnem vmesniku in podobnih, vsaj zame, nepomembnostih, ki so marsikomu najpomembnejši pri odločitvi.

LP

ja končno! zakaj že sprve niso povedal da hvališ tisto zgodovinsko zadelo ki jo poznaš, tisto novo, napredno, o čemer nimaš blage veze in še videl nisi, pa grajaš?
čisto v stilu: moj yugo je težki zakon, ima 4 kolesa, pride vsepovsod, ima zmerno porabo, golf pa je sranje, ker ga ne morem z hamrom in pajserom popravit

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Povej mi, prosim, kje sem grajal Android platformo.
Ali pa nehaj.
Saj, če si imel težko otroštvo, lahko svoje frustracije tudi kje drugje sproščaš.

Kje za vraga si mene našel ?

LP