Win8

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
tut to sem probal, pa je isto sr......, ne gre in ne gre... skos isto...
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz bom danes naredil na parih compih upgrade na win8. Zanima me sledeče:

1. Kaj je bolje izbrati: a) nastavitve sistema win in osebne datoteke b) le osebne datoteke c) nič Oziroma kaj to točno pomeni?
2. Bo potrebno po namestitvi win8 iskati in nameščati kake gonilnike?
3. Kaj zbriše nadgradnja, če želiš "čito " nadgradnjo?
4. Še kaj pomembnega?

hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem izbral a) in mi je preneslo čisto vse, ostali so programi, ikone, tudi gonilnikov ni bilo potrebno nadgrajevat. Kot da bi kak service pack namestil.

Pri a) ti bo naredilo, to kar sem napisal, pri b) ti bo 'izbrisalo' programe (datoteke bodo pristale v mapi windowsold, vendar boš moral vse programe nameščat na novo), ostalih map se ne bo dotikal. Pri c) gre za čisto nadgradnjo, kjer ti sformatira sistemski disk in ostaneš brez vsega na njem.

Glede gonilnikov je možno, da boš moral kakšne poiskat, po moje je večja verjetnost starejši kot je računalnik.

I

Izbrisan uporabnik 3287

hvala ti. Mogoče še to: V kolikor je je v škatli en disk razdeljen na tri particije (v eni so winsi, na drugih pa razne bedarije), ti pri c izbiri pobriše samo tisto particijo z winsi?
Pri b izbiri: ti v tej novo nastali mapi programi ostanejo "celi", torej samo za ponovni instal?
Kaj pa je naj izbira, če nisi siguren ali imaš kakega trojanca ali kaj podobnega?

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri c) ti izbriše samo particijo s windowsi.
Pri b) ostanejo datoteke cele, ampak moraš programe namestit na novo, izgubljene pa bodo vse njihove nastavitve, kot da bi program prvič namestil na računalnik. Datoteke pač ostanejo zato, da če bi imel v mapi kakšnega programa shranjene projekte ipd. da jih nebi izgubil.

Pri trojancu je naj izbira zagotovo c)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
se opravičujem, če slučajno vprašanje že obtaja.
Če kupim sedaj win8. (Najrajš bi img dol potegnu, da vse na novo nardim) in se čez čas odločim za nakup novga diska. Lahko uporabim isto licenco?
Kaj pa če kupim drug PC, bi tudi šlo z isto licenco?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Jaz sem potegnil dol tale WIn8 upgrade in naredil clean install. Bom danes / jutri poskusil še na drugi mašini, nekje sem zasledil, da naj bi licenca zadoščala za 5 nadgradenj.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
zadnje čase me osmica prijetno preseneča...

zagonski časi so se dobesedno prepolovili.... po tednu in pol od kar to počne sem še vedno šokiran in se mi samo smeji.
imam dualboot win8 in win7. na win7 samo en program, ki pač v osmici še ne dela.
osemka se enkrat hitreje naloži..... neverjetno
shocked-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Na spodobnem ssd-ju se že 7-ka naloži zelo hitro. Še najbolj se zdaj čaka da bios naredi svoje (če imaš raid in 6-7 diskov si kar vzame čas)

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Sam pa po zadnjih nadgradnjah zaznavam nekoliko kasnejšo vzpostavitev mrežneh povezav. Tako prek kabla kot brezžično.
Prenosnik je bil prej praktično v 15 sekundah pripravljen. Takoj ko je narisal namizje je bil pripravljen. Sedaj se postavi a poveže se šele po kakih 25-30 sekundah. Ni krize a nadgradnja je korak nazaj.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Osmica se hitreje prižge tudi zato, ker se po defaultu sploh ne ugaša ampak gre v delno hibernacijo. Sam se to izklopil, ker mi drugače ne deluje pravilno ročno preklaplanje med interno in diskretno grafiko, pa tudi pri SSDju je boot že tako hiter da ni neke razlike.

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Jaz sem imel pri dual boot viste in Win8 določene težave. Pri obeh bootih sem imel v uporabi isti delovni disk in se mi je dostikrat zgodilo, da so fajli ki sem jih shranil npr v win8, ko sem preklopil nazaj na visto preprosto izginili! Sem večktat ponovil vajo pa isto. Na koncu sem moral fajle enostavno skopiral na USB ključek, ker drugače ni šlo. Ali je možno da to težavo povzroča delna hibernacij?
Ali je problem v tem, da Win8 bootam z z vklopljenim AHCI, Visto pa brez?