Win8

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam priporočam menjavo samo v primeru, da želi nekdo poceni legalizirati svoje Windowse. Ker razlike v delovanju, hitrosti... nisem opazil. Prav tako nobene uporabne nove funkcije.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Imaš popolnoma prav, ni nobene razlike v hitrosti od sedmice razen v zagonu windowsev. So pa problemi pri meni z avastom, ko sem instaliral avast internet security se mi je 3x sesul, kaj ga z njim matra sam bog ve. Tako da sem ga mogu (avast) odstraniti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Imaš popolnoma prav, ni nobene razlike v hitrosti od sedmice razen v zagonu windowsev.

Pa še to moraš upoštevat, da imajo sedaj Win 8 vsi na novo nameščene in navdušeno pišejo kak hitro letijo proti Win 7, pozabijo pa dodat, da so prej Win 7 imeli na kompu že recimo 3 leta. Ob izidu Win 9 bo sigurno spet ista zgodba...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
to pa ti ne dam prav.
Jaz sem imel 3 dni stare windowse 7, ko so se mi skupaj vsipali zaradi neke raid napake.
Po tem sem pa gor počil windowse 8 tako da lahko govorim o dokaj dobri primerjavi.
Windowsi 8 delajo hitreje
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem jih dal na 3 računalnike in nisem opazil nobene pohitritve, če primerjam s sveže nameščenimi Win 7. OK, pustimo to, da se recimo zažene v 25 namesto 30 sek (karikirano), pohitritev bi bila za mene če se zažene v 10 namesto 30 sek.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Tudi sam potrdim, da nisem opazil ne vem kakšne pohitritve na win8 niti ne nekih posebej uporabnih funkcij. Naložil sem ga le ker sem kupil nov disk. Nekako sem več pričakoval tudi od SSD-ja.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ko imaš enkrat polno programov gor nameščenih je isto sranje kot 7-ka. Je tud 7-ka bila hitra ko je bil dokaj prazen (sam sistem) po lse mu je pa počas zaštopalo 8 ni nič drugačen.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Zapeljal 3 namestitve prek starih in imam na vseh sistemih občutek, da je vse dogajanje dosti bolj tekoče. Ni pa noben čas skrajšan na tretjino, kot bi rad SouthPark, da bi priznal pohitritev. Ni nobenih mini zakasnitev. Kolk hitreje se kak Gimp ali pa LibreOffice postavi pa res nisem meril.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz sem jih dal na 3 računalnike in nisem opazil nobene pohitritve, če primerjam s sveže nameščenimi Win 7. OK, pustimo to, da se recimo zažene v 25 namesto 30 sek (karikirano), pohitritev bi bila za mene če se zažene v 10 namesto 30 sek.

Za nekatere tukaj bolj priporočam windows 3.1 kot pa windows 8. Ker pač niso za napredek v računalništvu in raje živijo v "kameni" dobi.

Seveda priporočam namestitev win 8, ker delujejo odlično in so poceni glede na prejšnje različice.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.482
113
SV SLO
Zame kot laika je Win 8 dober, odličen. Profesionalci pa so itak na Linux-u.

Win 3.1 pa pripporočam vsem tistim, ki ne zmerejo slediti napredku in se sekirajo za vsako malenkost. Če pač nislo sposobni narediti koraka naprej naj ostanejo na starem sistemu po možnosti na piratski verziji.

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede win8 lahko rečem, da sedaj po nekaj časa uporabe sploh ne opazim, da je kakšna razlika napram win7 (če odmislimo tisti GUI, ki je za namizni računalnik povsem neuporaben in le šminka).

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Na optimizaciji je narejen precejšen korak naprej.
Ko teče F@H gre v osmici praktično vse ostalo tekoče. Sploh ne opaziš da je v bistvu zasedenost "mlinčka" 100%. Edino par HD kanalov cuka (IPTV). To pa bodo morda tudi še v VLC kaj izboljšali. Na istih sistemih se je tudi, če je bil le CPU vklopljen v Visti oz. sedmici rahlo zatikalo. Premakneš se po strani v browserju, dokumentu in ni risal tako tekoče. Če je bil še GPU na F@H pa močno. Včasih se je praktično ustavilo izvajanje trenutne aplikacije za par sekund.
Vatli napredka glede uporabniške izkušnje niso zelo dolgi a trend je opazno pozitiven.

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
oj!

ko pričnem z nalaganjem win8, mi javi, da manjka usb dvd gonilnik. zapekel win8 pro slo ×64 z nerotom, iso-burnerjem, pa vedno isto. kakšna ideja?

tnx.