WAYTEQ X990 + SYGIC AURA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
moj test:najprej sem dodal baud rate v sys datoteko -in glej hudiča,delovala je višina(resda netočno) in pa zelena pot s porabo goriva.
ko sem snel še Europe_83_NASA_071128.dem in jo zamenjal z Europe_NASA.dem ,pa ni delovalo nič.Spet sem pobrisal baud rate in pustil osnovni sys -in spet nič od tega ne deluje.Vsakič sem resetiral,jasno! Ko sem dem datoteko potem zamenjal s prejšnjo
Europe_NASA mi nič več ne deluje,in spet sem na začetku.

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Danes sem sformatiral kartico s programom SD Formatter 3.0 for SD/SDHC/SDXC.

Nalaganje MAP in programov je občutno hitrejše... v čem je fora ne vem, ampak kartica leti 100/h

Kot sem že prej omenil, mi je vse šlo v 3pm in sem danes vse jovo na novo naložil.

+iGO primo 1.2.
+ original data.zip
+ slo vodenje
+ od Jancha sys.txt
+ dodal vrstico za TMC
+ licenca TMC
+ NASA.dem
+ TM karte

VIŠINA 0m (zdej pa že mene moti ta ALTITUDE) zakaj 1x dela, drugič spet ne...

Ponovno nalagam vse možne *.dem datoteke, vendar brez uspeha...
Spreminjam baud rate ... brez uspeha

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
Evo, usposobil prikaz višine...

Prikaz višine v WayTeq meniju:

Prikaz višine v iGO primo 1.2:

Razlika 10m (katera je pravilna ne vem)

DEM datoteke v DEM folderju:

in še SYS.TXT:

[device]
type="pearl_gtx60"

[gps]
port="1"
baud="4800"

[tmc]
enable_subscription="1"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
saved_config_baud="38400"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1"

[interface]
show_exit=1
resolution_dir="800_480"
clearcity=1

[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=480

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje
POPRAVEK:

Višine med vožnjo ne prikazuje... stoji na določeni višini in se ne premakne niti za meter.

Sem pa ugotovil, da včasih še vedno prikaže 0m.... dokler ne grem v osnovni meni od WayTeqa; GPS INFO; in dam refresh!
Ko naredim refresh, zaženem iGo mi pokaže višino, vendar vseeno ne deluje..

Sklepam: iGo prebere Altitude iz naprave, vendar ga naprava ne osvežuje ??

Ajde, lp vsem skupaj

namar

Pripravnik
23. feb 2011
49
0
6
Pozdravljeni!

Pred cca mescem in pol sem kupil omenjeno navigacijo brez Sygic Aure in naložil iGO primo 1.2. Kupil sem ta model pravzaprav zaradi te teme in moram priznati da mi ni žal. Sedaj pa imam 2 vprašanji:
- Katere so zadnje karte za Slovenijo? (naložene imam "Slovenia83_Monolit_2010.07_100811" videl pa sem da se da dobiti "Slovenia_NQ_2010.Q3_101214" tole? po številkah sklepam da nimam naloženih čisto novih kart)
- Zadeva TMC. Če prav zastopim je to nek sprejemnik, ki pridobiva podatke o stanju na cestah in te na podlagi teh informacij (če je npr. kolona/nesreča/zastoj) napoti na drugo cesto? Sicer sem prebral celo temo, vendar nisem najbolj prepričan ali to dela v Sloveniji ali ne? Kako pa je z tem v Avstriji?

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
1. Zadnja karta za SLO je Slovenia8.3Monolit_2010.10_101207.fbl. To so najbolj točne karte za SLO (99% pokritost). Kar si ti gledal je Navteq-ova karta (NQ), obstaja še TeleAtlas (TA) ampak za SLO niso tako dobre kot monolit. Za tujino (Evropo) pa najbolj priporočajo TA karte za USA in tretje države pa NQ.
2. TMC v SLO deluje, potrebuješ datoteko Slovenia-TrafficNav.tmc, ki jo skopiraš v content-tmc folder. Potem pa v sys.txt dodaš vrstico, ki je že opisana 2 posta višje.

Če boš imel probleme s težavami pa piši na ZS.

Pinus

Zelenc'
22. feb 2011
14
0
1
Citat:
Uporabnik AIDS pravi:
POPRAVEK:

Višine med vožnjo ne prikazuje... stoji na določeni višini in se ne premakne niti za meter.

Sem pa ugotovil, da včasih še vedno prikaže 0m.... dokler ne grem v osnovni meni od WayTeqa; GPS INFO; in dam refresh!
Ko naredim refresh, zaženem iGo mi pokaže višino, vendar vseeno ne deluje..

Sklepam: iGo prebere Altitude iz naprave, vendar ga naprava ne osvežuje ??

Ajde, lp vsem skupaj

Za prikaz višine poskusi še v sys datoteki pod [gps] dodati vrsico: set_messages=0

To imam jaz poleg boud 19200 drugače kot ostali in mi višina dela BP. Imena dem datoteke nisem spreminjal, sploh!

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
Lepo prosim,naj mi nekdo pove,ČEMU SLUŽIJO .DEM DATOTEKE in katere je smiselno naložit za celo Evropo.Dosegljivih je cel kup.
No,pa hvala za odgovor!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_elevation_model

dem datoteka je v bistvu lepotni dodatek za 3d navigacije. Bistvo tega pa je, da ti med navigacijo prikazuje realni relief pokrajine (hribe, doline...).

Za celotno evropo ne rabiš več datotek, lahko uporabiš le eno in sicer Europe_Nasa.dem. Prav tako .dem ni nujno potrebna za delovanje navigacije. Jo celo odsvetujem za slabše naprave, saj za procesiranje potrebuje zajeten del resourcev (ram, cpu). No, za Wayteq navigacije seveda ni vprašanje. Šiba!
smile-1.gif

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
Hvala ti Janch,sedaj me pa še usmeri na kakšno novejšo POI stran lahko tudi na ZS. Še enkrat TNX

AIDS

Pripravnik
10. sep 2007
614
0
16
Trbovlje

[/QUOTE]

Za prikaz višine poskusi še v sys datoteki pod [gps] dodati vrsico: set_messages=0

To imam jaz poleg boud 19200 drugače kot ostali in mi višina dela BP. Imena dem datoteke nisem spreminjal, sploh!

[/QUOTE]

Končno deluje! Hvala! Dobiš zvezdice!

rider

Pripravnik
10. okt 2007
36
0
6
AIDS,tale messages=0 je pa res zadetek !!! ,probal sem in je začel kazat višino-resda netočno,vendar ko sem spremenil baude na 4800 je kar točna. Ostaja mi še vprašanje kje si nastavil porabo oz.stroške porabe goriva za zeleno pot,ker jaz zgleda da imam drugi data file( za kamionđije).Če ti ni teško kar še en filmček napravi.
L.P.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.