Vse o Sony Ericsson P1i - II.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz.

SE P1i mam že ker nekaj časa, moram reči, da je fina igračka. zraven smo verjetno vsi dobili GPS modul in Wayfinder aplikacijo, zdaj pa mene zanima ena stvarca: a to dela? kako se sploh usposobi?

bi bil zelo vesel kakšnih nasvetov oz. praktičnih navodil, saj bi se znalo, da bi drug teden rabil navigacijo, ko se greva z drago malce potepat po Sloveniji in širše.
smile-1.gif

lp, Dizzy

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Jaz imam sicer p990 in sem dokupila GPS modul in v kombinaciji z Garminom in zadeva deluje odlično (wayfinderja ne poznam). Že nemalokrat me je rešila iz zagate tako v Sloveniji kot v tujini. Kako do njega in ga usposobiti, preberi tu:
Garmin

Karte so res dobre, sploh v tujini. Doma mi je pa tudi vseeno, če me eno hišo zraven pripelje.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Wayfinder ti bo deloval samo v SLO in ti skoz kuril GPRS povezavo.

Predlagam TomTom.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
ne! Pri teh dveh predhodno naložiš karte na telefon (rabiš recimo 1GB kartico pa je dovolj) in potem aplikacija uporablja te karte.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Horse pravi:
Aha, če je tako, potem tudi jaz čakam na nov SW...
smile-1.gif

Glede polnjenja pa: Polnil sem jo v flight mode-u in se je polnila, samo za cca. 70% je potrebovala skoraj 8 ur.

Hvala za odgovore!
če polniš telefon preko USB se ti bo napolnil le do 70-80 %, Preko polnilca pa je vseeno, na kaj imaš vklopljen telefon (avtopolnilec, flight mode...) bo 100% v cca pol ure.
Drugače pa, kot si zamenjal telefon (firmo, tip, OS) boš pač moral spremeniti tudi nekaj svojih navad. Če bi vsi tipi telofonov ponujali enako in na enak način, zakaj bi se sploh odločili za drugo firmo?!

Horse

Zelenc'
9. jul 2008
8
0
1
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Horse pravi:
Aha, če je tako, potem tudi jaz čakam na nov SW...
smile-1.gif

Glede polnjenja pa: Polnil sem jo v flight mode-u in se je polnila, samo za cca. 70% je potrebovala skoraj 8 ur.

Hvala za odgovore!
če polniš telefon preko USB se ti bo napolnil le do 70-80 %, Preko polnilca pa je vseeno, na kaj imaš vklopljen telefon (avtopolnilec, flight mode...) bo 100% v cca pol ure.
Drugače pa, kot si zamenjal telefon (firmo, tip, OS) boš pač moral spremeniti tudi nekaj svojih navad. Če bi vsi tipi telofonov ponujali enako in na enak način, zakaj bi se sploh odločili za drugo firmo?!

Okoli ponoči sem ga priklopil na 220V v flight mode-u in se je do osmih zjutraj napolnil le do cca. 70% (in se še vedno polnil), nato je v slabi uri nabral še dobrih 20% (izven flight mode-a).

Kar se pa tiče spreminjanja navad - seveda, se strinjam, samo nekako se mi je zdelo, da bi telefon z višjim IQ-jem od mene takšno stvar lahko poznal (glede na to, da imajo to možnost drugi (starejši) SE modeli). No, kakorkoli, bomo že preživeli. Saj se mi nekako ne bo težko navaditi spratu nastavljati glasnost (z bljižnico levo zgoraj), moti me le to, da se v stanju pripravljenosti ne vidi na kakšno vrednost je ta nastavljena.

Kot že rečeno, očitno se bo treba res privaditi na novo, oz. počakati še kakšen dan ali dva, da odkrijem še kakno novo QL funkcijo, pa bo veselje zasenčilo pomanjkljivosti... :D

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Uh, se mi zdi da mi je zvočnik za zvonenje shodil, nekam hreščav glas je dobil...
jezen.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dalj časa sem imel ob zvonenju vklopljeno še vibro. Ampak to ne bi smelo vplivati na zvočnik...ali pač?
confused-1.gif

Ajax

Zelenc'
23. jul 2007
14
0
1
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Na Svemi v LJ ?
confused-1.gif

Fajn, hvala. Js modela isp-40 ne vidim.

Sicer sem pa že včeraj gledal na svemi, sam jih nisem našel, ker so stylusom dali ime svinčniki
smile-1.gif

Sem pa zdajle poklical in jih majo na zalogi.

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa zmeni se da ti jih kar po pošti pošljejo, tako sem jaz pri njih kupil avtopolnilec za P1i in je bilo poštnine smešno malo
zmaga.gif

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
A mi ahko kdo svetuje kak ne originaolen (ne od SE, zarad cene) avtopolnilec, pač da sem prepričan da ne povzroča kakešnih koli problemov. Vem da jih dobim na vsaki drugi spletni trgovini sm zato pa tudi sprašujem za nasvet.