Vse o Sony Ericsson P1i - II.

creatore

Zelenc'
1. mar 2008
18
0
1
Evo jst sm ga inštaliru lih za probat in ko ga probam zagnat mi napiše z:/resource/apps/CapsSwitch.mbm Not found.
Zdej po mojem je to zato kr jst na mojmu P1i nimam z mape z temi podmapami, map pa c: in d:
smile-1.gif
Predvidevam de je ta program namenjen kakmu drugmu Sony Ericssonu...

Kaj ku jst vem se ta programč rabi za podpisovanje aplikacij...
Če ti tole ne bo delalo mogoče alternativa s katero sm jaz dost zadovoln...
http://101swmail010.googlepages.com/uiq3mods
SIS installer mod for Symbian 9.1 Version 1.1 (22 May 08)

Najbrž boš mel pa še težavo, ko boš uninštaliru program CapsSwitch na telefonu. Če se ti bo ob vsakem ponovnem zagonu aparata prikazalo obvestilo da se želi program inštalirat pojdi (npr. s pomočjo programa Swiss Mgr Pro) v mapo na karici Private >10202dce>in pobriši un sis file ki se prikaže kot CapsSwitch. (ime pogledaš s klikom) In težava je odpravljena.
Da se ne boš lotu slučajno kej formatirat etc...:)
Lep dan

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Jest mam pa tud en problem.

Ko grem v mapo sporočila/prejeto... mi napiše INFORMACIJE:poškodovano in ne morem pregledat prejetih sporočil. Poslana, osnutki...delujejo noramlno, samo pri prejetih mi javlja napako.

Kako nej zadevo rešim?

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Citat:
Uporabnik girisan pravi:

Ko grem v mapo sporočila/prejeto... mi napiše INFORMACIJE:poškodovano in ne morem pregledat prejetih sporočil. Poslana, osnutki...delujejo noramlno, samo pri prejetih mi javlja napako.

Kako nej zadevo rešim?
Prvo poizkusi ponastavit telefon... Nadzorna plošča, Drugo, Ponastavitev ... če to ne pomaga pa ti predlagam je da na Updaitas programsko opremo...pa tut če si jo že daj še 1x...
zmaga.gif

Z SE strani... imaš navodila in vse

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Bi kdo kupil P1i? Ga imam par mesecev, vendar je že prišel drug,tako da če koga zanima, pm
grin1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Je mozno uporabljati zaklenjen SE P1i s SIM kartico drugega operaterja na nacin, da se na SIM karto "doda" nek cip oz. se SEP1i uporablja kot nekatere Nokie z "dodatkom" za SIM??
Lp

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik v0x pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:

Kako nej zadevo rešim?
Prvo poizkusi ponastavit telefon... Nadzorna plošča, Drugo, Ponastavitev ... če to ne pomaga pa ti predlagam je da na Updaitas programsko opremo...pa tut če si jo že daj še 1x...
zmaga.gif

Katastrofa... Vem da si mi hotel samo pomagati, samo s ponastavitvijo je šlo vse v ku*ac... Zbrisal mi je ene 300 številk iz imenika, poleg tega še vse skupine, zvonenja za posameznike, ene 500 sms-ov, teme... Raj sploh ne naštevam ker sm čist živčen.

A kdo ve kako nazaj dobit te zadeve.. Gre se mi seveda predvsem za številke, ker sem mu res ogromno številk notr ki jih bom zlo težko spet dobiv nazaj...

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Te moram razočarati, da se lahko posloviš od tega. Vem, da ti sedaj pametujem ampak: varnostna kopija!!!

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik v0x pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:

Kako nej zadevo rešim?
zmaga.gif

Katastrofa... Vem da si mi hotel samo pomagati, samo s ponastavitvijo je šlo vse v ku*ac... Zbrisal mi je ene 300 številk iz imenika, poleg tega še vse skupine, zvonenja za posameznike, ene 500 sms-ov, teme... Raj sploh ne naštevam ker sm čist živčen.

A kdo ve kako nazaj dobit te zadeve.. Gre se mi seveda predvsem za številke, ker sem mu res ogromno številk notr ki jih bom zlo težko spet dobiv nazaj...

Sorry če ti je šlo vse v 3pm
uf-1.gif

Glede številk pa poglej če jih imaš še na SIM kartici shranjeni

Nazadnje urejeno:

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Številke k mam na simu so še gor, sam to so še ful stare številke (iz taprvega telefona). Zej sm nekak usposobu prejšni telefon kjer sem mu še neki številk, sam telih tanovih pa nav več dobu... Čist mora...

Aja, sms-ji mi pa zej delajo... JUHI
bonk.gif

Hvala vseeno za pomoč... Sam me pa res telefon ni nč opomnu... Pisal je samo če izbriše naložene aplikacije, pa sm kao reku ne, in itak sm mislu da tud imenik tlele zravn pride...

Aja zej nej pa en predlaga kšn backup program, da si hitr porihtam za svaki slučaj če ga bom še kdaj tkole srov...

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Aja, pa še neki.... A se da kje naštimat da ti stike in sporočila shranjuje na memory card in ne na telefon?

5rG

Pripravnik
28. jun 2008
36
0
6
41
A mi lohk en pls pove, kje nastavim glasnost aplikacij bolj naglas? Pod zvoki in alarmi tega ni???

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Klikneš jeziček ki je čist v zgornem levem kotu, potem glasnost in večpredstavnostna datoteke...in to je to

Horse

Zelenc'
9. jul 2008
8
0
1
Se opravičujem, če je vprašanje že bilo obdelano (med 15. stranmi sem se nekako izgubil)...

Pred dvema dnevoma sem si kupil P1i (nadomestil je Nokio E61) in naletel na nekaj težav oz. nejasnosti:

1) Ko imam aparat izključen, me ne opozarja z alarmi in na koledarske vpise. Je to normalno, da se pri vsej tej svoji "inteligenci" ne zna vklopiti, ko na vrsto pride alarm?

2) Nekaj težav imam tudi pri iskanju "profilov zvonjenja", ki sem jih bil neizmerno navajen pri prejšnjem telefonu - edini približek "profilom" sem našel v zgornjem levem kotu, v podmeniju "volume" - načeloma bi se tudi tega privadil, a moti me to, da v stanju pripravljenosti nekako ni pregleda nad nastavljeno glasnostjo zvonjenja. Kje sem spregledal funkcijo "profili zvonjenja" oz. ali obstaja kakšna dodatna aplikacija za rešitev mojega "problema".

3) Nekaj nejasnosti je tudi okoli samega polnjenja baterije. Ko sem aparat vzel iz embalaže in vanj vstavil baterijo, sem na navodilih za uporabo zasledil napis "Pred prvo uporab polniti najmanj 4 ure!". To sem tudi storil kljub temu, da se je ob vklopu polnilca takoj prižgala zelena luč in poln indikator baterije, ki se do preteka omenjenega časa ni spremenil. Po enodnevnem igranju s telefonom se je baterija izpraznila (to sem nekako pričakoval), zato sem jo čez noč dal ponovno na polnjenje. Po več kot 8 urnem polnjenju (v načinu brez povezave), je bila baterija napolnjena le cca. 70%. Ko sem telefon vrnil v klasičen način, se je v slabe pol ure napolnila do 97%, nato sem se žal moral odpraviti na pot. Opazil sem tudi to, da se je pri izklopljenem telefonu ob polnjenju prižgala in gorela rdeča lučka, pri načinu brez povezave je bila ta zelena, pri klasičnem načinu pa zopet rdeča. Obstajajo morda kakšna podrobnejša navodila okoli polnjenja baterije?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Citat:
Uporabnik Horse pravi:
Se opravičujem, če je vprašanje že bilo obdelano (med 15. stranmi sem se nekako izgubil)...

Pred dvema dnevoma sem si kupil P1i (nadomestil je Nokio E61) in naletel na nekaj težav oz. nejasnosti:

1) Ko imam aparat izključen, me ne opozarja z alarmi in na koledarske vpise. Je to normalno, da se pri vsej tej svoji "inteligenci" ne zna vklopiti, ko na vrsto pride alarm?

2) Nekaj težav imam tudi pri iskanju "profilov zvonjenja", ki sem jih bil neizmerno navajen pri prejšnjem telefonu - edini približek "profilom" sem našel v zgornjem levem kotu, v podmeniju "volume" - načeloma bi se tudi tega privadil, a moti me to, da v stanju pripravljenosti nekako ni pregleda nad nastavljeno glasnostjo zvonjenja. Kje sem spregledal funkcijo "profili zvonjenja" oz. ali obstaja kakšna dodatna aplikacija za rešitev mojega "problema".

3) Nekaj nejasnosti je tudi okoli samega polnjenja baterije. Ko sem aparat vzel iz embalaže in vanj vstavil baterijo, sem na navodilih za uporabo zasledil napis "Pred prvo uporab polniti najmanj 4 ure!". To sem tudi storil kljub temu, da se je ob vklopu polnilca takoj prižgala zelena luč in poln indikator baterije, ki se do preteka omenjenega časa ni spremenil. Po enodnevnem igranju s telefonom se je baterija izpraznila (to sem nekako pričakoval), zato sem jo čez noč dal ponovno na polnjenje. Po več kot 8 urnem polnjenju (v načinu brez povezave), je bila baterija napolnjena le cca. 70%. Ko sem telefon vrnil v klasičen način, se je v slabe pol ure napolnila do 97%, nato sem se žal moral odpraviti na pot. Opazil sem tudi to, da se je pri izklopljenem telefonu ob polnjenju prižgala in gorela rdeča lučka, pri načinu brez povezave je bila ta zelena, pri klasičnem načinu pa zopet rdeča. Obstajajo morda kakšna podrobnejša navodila okoli polnjenja baterije?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

1. ) Mam enka problem, vndar koliko jaz vem ni rešitve....symbian pač...more se naložit da telefon deluje (če ve gdo rešitev je
rolleyes-1.gif
dobrodošla=
2.) Telefon nima profilov. Ibereš želeno melodijo in imaš možnost telefon samo utišat...drži #
3.) Prvič slišim za ta problem....kaj misliš z klasičnem in načinu brez povezave
sprasujem se.gif

Horse

Zelenc'
9. jul 2008
8
0
1
Citat:
Uporabnik v0x pravi:
3.) Prvič slišim za ta problem....kaj misliš z klasičnem in načinu brez povezave
sprasujem se.gif

Pri vklopu/izklopu telefona se ponudita dve možnosti - Power on/off in Flight mode.

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
profilov ni.sevedno upamo na porpravek v novem SW.
alarmi delajo samo če je telefon prizgan. zato uporabljaj recimo ponoči Flight mode (nacin brez povezave). ni mišljeno, da telefon ugašaš, ker je to tak "stroj" ki itak rabi 2 min da se prizge.
za baterijo...jaz jo polnim v nacinu flight mode in razen na začetku nisem imel nobenih problemov, če pa ti je ne napolni, pa seveda takoj na servis..

Horse

Zelenc'
9. jul 2008
8
0
1
Aha, če je tako, potem tudi jaz čakam na nov SW...
smile-1.gif

Glede polnjenja pa: Polnil sem jo v flight mode-u in se je polnila, samo za cca. 70% je potrebovala skoraj 8 ur.

Hvala za odgovore!