Vse o avtodomih in avtodomarstvu

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Mene je tudi malo zapeklo, ko so mi v Adriji pribremzal čakalno dobo za novega več kot 2 leti. Sem potem vzel eno leto starega za nekaj jurjev več kot je bil nov, ker sem točno tak model hotel imeti.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Se pravi je OK, če v pomanjkanju stanovanj, kupiš 100X dražje (zjebano) stanovanje, kot ga je pred 30 leti odkupil imetnik stanovanjske pravice, ali pa hišo 2X dražje kot jo je pred 6 leti novo kupil nekdo, ni pa OK če kupiš avtodom/avto/kolo/... po višji ceni kot je nekoč bila nabavna?

Če bo kupec za ta denar, bo kupil, če ga ne bo, bo prodajalec znižal ceno če bo hotel prodati. Sezona prodaje se komaj sramežljivo začenja, dva tedna pred 1. majem pa bo panika pri kupcih.
Stanovanje prenoviš in je spet novo, stara kartonska škatla na kolesih bo pa ostala stara kartonska škatla na kolesih, tako pač je. In dat 40 jurjev za 16 let star avtodom je norost, ki pa se dogaja ja in je čisto legitimno, pač prodajalec hoče potegnit čimveč, kar pa ne pomeni, da nakup ni norost.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
Stanovanje prenoviš in je spet novo, stara kartonska škatla na kolesih bo pa ostala stara kartonska škatla na kolesih, tako pač je. In dat 40 jurjev za 16 let star avtodom je norost, ki pa se dogaja ja in je čisto legitimno, pač prodajalec hoče potegnit čimveč, kar pa ne pomeni, da nakup ni norost.
Še enkrat malo premisli in ponovi vajo.

Analogija je zamenjava "povštrov" in tapecirunge v ADju, pa mogoče še hladilnik ali peč in velik servis na mašini. Vse ostalo tako kot v bloku ostane enako - staro in ni nobene garancije, da se ne bo sesulo čez par mesecev/let.

Če pa piše gor Hymer je pa 100k. Norost.
Mogoče boš kdaj imel "Ajmerja" in boš potem vedel zakaj je nekaj dražji.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Še enkrat malo premisli in ponovi vajo.

Analogija je zamenjava "povštrov" in tapecirunge v ADju, pa mogoče še hladilnik ali peč in velik servis na mašini. Vse ostalo tako kot v bloku ostane enako - staro in ni nobene garancije, da se ne bo sesulo čez par mesecev/let.

Mogoče boš kdaj imel "Ajmerja" in boš potem vedel zakaj je nekaj dražji.
Ravnokar si primerjal avtodom s hišo/stanovanjem in ti meni praviš da naj premislim? Svašta. Kaj pa kaka gnila stena, menjava tesnil gnil poden, razmajane omarce, počena tuš kabina, počena cev pod tuš kabino, take stvari? Zgornjo škatlo, ki se prodaja za 37 jurjev imam z malo drugačno razporeditvijo doma in me je fejst bolelo 5 let nazaj, ko sem moral dat zanjo 27 jurjev, že tist je bla norost. No zdej me ne boli več, ker se za ta denar plus inflacijo očitno stepejo zanj, pa kej dost na njem ne rabim nardit, mal ga ušminkam, kar pa ne pomeni, da to ni norost in to povem vsakemu, ki se gre dons nakup starih razmajanih jajc za cifre, ki so zadnje leto res neverjetne. Ker nevednemu je fajn povedat, da za velike pare kupuje staro razmajano kartonsko škatlo, ki jo je treba šraufat, ker če ti jo šraufajo na servisu je dragoooo, pa ne mašine, te so boljše od novodobnih, govorim za nadgradnjo. Bi kupil tisto škatlo zgoraj? Seveda, če drugače ne bi šlo, sam to je še vedno norost, smo pa avtodomarji mal nori ja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
A zato, ker ima sijaj lakirane omarice, pa tapicerungo iz ledra?
Peč je enaka, hladilnik isto, pipe tudi, mašina je tudi enaka... Je pa srebrne barve, ki naredi zgleda kar močan vtis na človeka.
Nisi še imel 20+ let starega Ajmerja? Ko, če, bi ga imel bi razumel. ;)

PS: nimam (več) Ajmerja.
PS2: včasih je bilo vse ceneje, stanovanja, navtika, avtomobili, avtodomi, kruh,... Aja to zadnje ne, ker je sedaj po 19 centov kila. :evil:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
Preprosto, stari (20+ let) Hymer je upravičeno lahko dražji od pol mlajše Adrie in ostalih "južno" evropskih polizdelkov.
Švabo je že takrat vedel kako se izdela avtodom. Če verjameš ali ne, sem imel z 22 let starim (sedaj je že 26 let) manj težav kot z dve leti starimi.

Ni pa imel kot se sedaj moderno propagira brezlesno nadgradnjo (čeprav ni nikjer zamakalo, da bi bi les trpel), pa ni imel hohglanz omaric, ampak so imele masiven lesen rob, ki se ni odkrhnil, pa tapecirunga je bila po tolko letih še "kot nova" ko si jo opral,...
Če ne bi imel za moje potrebe "smotanega" razporeda bi ga še danes vozil.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Torej je res, kar sem napisal: Sijaj lak omarice in boljša tapicirunga. Meni to ne odtehta toliko višje cene.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
AD je finančno jama brez dna, to veste iz prve roke in to ne samo nakup. Nam je covid zahebal to sceno in s prikolicami in z AD, tovarne ne dohajajo naročil. To sem komentiral prej. Konkretno moja prikolica iz osnove 11,9k na osnovo 17,2k + dobavni rok kakšni 2 leti, zadnjič gledam anet za do 13 let stare AD s štirimi normalnimi ležišči, 100k ko keks. Mi smo našo čakali 14 mesecev. K sreči je cena obveljala, danes ni garancije in jih boli djoko. Rabljene 10 let + pa na ceni novih, notri pa vse razseksano, tudi če je na slikah lepo. Grem še enkrat malo počekirat.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
  • Všeč mi je
Reactions: Valhalla

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.487
113
Že moj je okreten, pa je za pol metra daljši, tale mora bit pa sploh, če se ne motim je razlika med mojim pa tem, da ma ta eno cifro krajšo medosno. Za dva je tole super. Je pa treba vzet v zakup, da bo treba kaj pomenjat, če že ni, ker je zadeva stara kakorkoli obrneš. Pa ajde, res je za par jurjev opreme not in zgleda res lep. Sam je vseen treba bit previden pri nakupu, ker zglancano ni nujno, da je brezhubno.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Še moje mnenje:
Vsaj AD je vreden toliko, kolikor je kupec pripravljen plačati za njega. Vsak ima tudi svoje želje in potrebe. Jaz sem svojega kar nekaj časa iskal in ko se je pojavil na avto.net, sem v isti minuti klical, čez pol ure sem že bil pri kupcu. Več kot pol leta sem spremljal avto.net in mobile.de, ampak takega, kot sem ga iskal ni bilo. Ta je imel vse, kar sem iskal, razen hladilnik bi lahko večji, kar pa sem kasneje rešil z nakupom kompresorskega. Stare gare 2008 letnik za 42.000€??? Za mnoge mnogo preveč, ampak ob nakupu sem preveril po netu, zelo podoben se je v Nemčiji prodajal za identično ceno, bil pa je 2 let starejši. Pred nakupom ga je podrobno pregledal strokovnjak za AD-je, bil je v odličnem stanju. Tudi sama kakovost izdelave je boljša, kot pri novih AD-jih. Klima, satelitska antena, digitalna antena, 2 tv, ogromen box, vzdolžne postelje, inverter, skoraj nov acu.... Ko sem dodaš še nekaj bonbončkov, je avto popoln za mene in mojo. Dolg skoraj 7,5m, ampak ne menjam za manjšega. Velika kola samo za dva, ampak takega sva hotela. V pol leta mi je crknila edino elektronika pri trumi.
Tako pač je, sto ljudi, sto čudi! Nekateri imajo rajši Van-e, nekateri pa velike krave.
Od 7.7.2023 do 31.1.2023 64 nočitev!!! :cheer:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.203
2.493
113
Od 7.7.2023 do 31.1.2023 64 nočitev!!! :cheer:
To je kaka fora z Back to the future? :evil:

Saj te bo spustilo, še vsakega je, mene prvič po ene 7 letih, pa drugič po 12,...ko pride "nov" k hiši me spet drži nekaj let; zdaj pa se sploh ne sekiram in ne štejem, žena pravi, da imava na leto nekih 60-70 spanj v avtodomu.

Je pa fajn vsake toliko nekaj na novo pošraufat - sem ravno pred Silvestrom zamenjal elektro sistem z gel na LiFePo4. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Car