Vprašanje za 8888

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
stein spet ne dosežeš širine, kaj ti čem, če ne zastopiš kaj čem povedat. nevtrini niso obstajal dokler ni nek dovolj napreden znanstvenik postavil teorijo, da bi lahko obstajal...a štekaš kaj hočem povedat, četud so obstajal, v glavah ljudi, znanstvenikov, niso, ker zanje niso vedl...lahko to dojameš in dojameš moj point ob tem? in spet teb ni blo dokazano, da bog obstaja, nekomu drugemu pač je bilo...

jest5, sem reku, da ne prepričujem nikogar v nič, če želiš imet zadnjo besedo, jo pač imej, to te osrečuje, ne? uživaj
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.322
7.350
113
v bistvu ti drugace dojemas pomen besede dokazano.

Namrec, nevtrini obstajajo ze od skoz. Od neke tocke dalje pa jih je znanost sposobna dokazati. In to veckrat, kadarkoli. Pri bogu ki pa ga je nekdo zacutil pa je problem, da ga ta nekdo ne more dokazat.

Ne mores reci: francu je bilo dokazano da bog je. Kako je bilo dokazano, kdo je dokazal? In potem logicno - naj se dokaze se nekomu xy... No ce to ni mozno potem ni dokazano ampak bazira na obcutjih nekoga, ki pa mu ne moremo kar verjeti...

In ti pac svojo teorijo gradis na tem, da dokler se nekomu ni posvetilo da zemlja ni ploscata je veljalo da je ploscata. In da se lahko nekoc nekomu posveti da bog je in ga uspe tudi dokazat. To je seveda teoreticno res, vendar pa zaenkrat se nikomur ni uspelo. Vsi ki trdijo da pa imajo dokaze pa tega niso sposobni pokazat pred javnostjo... Tko da ta teorija pade

jest5

Guru
18. avg 2007
26.095
-8.766
113
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
in spet teb ni blo dokazano, da bog obstaja, nekomu drugemu pač je bilo...
Dokaz more biti ponovljiv v neodvisnem testu, da kaj velja
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
Po katoliškem prepričanju je človek odgovoren za svoja dejanja. Tako da človeška dejanja niso božja volja.
Zato nam je menda možgane in lastno voljo dal. Sam lej hinkota, po lastni volji in pameti, dani od Njega, narediš vse lepo in prav, potem te pa z usodo zjebe, k ta je pa menda čist njegova domena. Če to ni hinavsko.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
v bistvu ti drugace dojemas pomen besede dokazano.

Namrec, nevtrini obstajajo ze od skoz. Od neke tocke dalje pa jih je znanost sposobna dokazati. In to veckrat, kadarkoli. Pri bogu ki pa ga je nekdo zacutil pa je problem, da ga ta nekdo ne more dokazat.

Ne mores reci: francu je bilo dokazano da bog je. Kako je bilo dokazano, kdo je dokazal? In potem logicno - naj se dokaze se nekomu xy... No ce to ni mozno potem ni dokazano ampak bazira na obcutjih nekoga, ki pa mu ne moremo kar verjeti...

In ti pac svojo teorijo gradis na tem, da dokler se nekomu ni posvetilo da zemlja ni ploscata je veljalo da je ploscata. In da se lahko nekoc nekomu posveti da bog je in ga uspe tudi dokazat. To je seveda teoreticno res, vendar pa zaenkrat se nikomur ni uspelo. Vsi ki trdijo da pa imajo dokaze pa tega niso sposobni pokazat pred javnostjo... Tko da ta teorija pade

Zgodba je tu malo drugačna.

Nekdo napiše Rdečo kapico, potem pa dela znanost iz tega, da pravljični lik, ki je nastal v glavi, obstaja ali ne obstaja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Čist tko ni, ker za osebe iz biblije obstajajo zgodovinski dokazi, da so nekoč živeli.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.095
-8.766
113
Seveda.
Samo to zgleda tako, kot heroji iz bitk z indijanci. V originalu poči enega indijanca, po parih letih ustnega prenosa, pa je bilo 100 mrtvih indijancev s petimi streli
grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Al pa mlada partizanka, koja je bacila čebe preko tenka... Vse to gre po istem kopitu, tu Šiva ni mel 4 (al šest) rok.

Men je itak mem, da ma odrasel človek namišljenega prijatelja, vendar ok, če mu to pomaga, da se prebije skozi vsakdan, da si osmisli življenje, meni prav. V resnici imamo vsi nekaj takega, na kar se opiramo, le da ni tako definirano, kot vera.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Ne, ne dojemam besede dokazano nič drugače kot ostali tu. To je prvo, kot drugo ni logicno, da nekdo drug razume, kar jaz pravim, tega niti ne zahtevam, mi je na nek način žal, da sem se izpostavil, [cenzura] ga, sem se, zdej ni poti nazaj.

Ti me dobr poznaš in veš da sem zelo prizemljena oseba, kako vem kar vem, pa ti povem enkrat ob kavi ali pivu...to je tolk od mene...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Čist tko ni, ker za osebe iz biblije obstajajo zgodovinski dokazi, da so nekoč živeli.
Saj njihov obstoj nihče ne osporava.
Vprašljiva je le centralna osebnost zgodbe.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Ti me dobr poznaš in veš da sem zelo prizemljena oseba, kako vem kar vem, pa ti povem enkrat ob kavi ali pivu...to je tolk od mene...
A tu pa ne moreš?

N-ti primer zgodbe "Imam dokaze, a ti jih ne morem pokazati."

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.214
113
blizu močvirne prestolnice
fašizem itak spada pod iste ideologije, ker pa so bili fašisti, v primerjavi z nacisti ene usrane pokveke, se jih sploh ne omenja. Res ne vem kako so Nemci lahko 2x nasedli gnilim lahom. Lahi so jih 2x izdali, enkrat v prvi, drugič v drugi Sv..vojni. Je pa res da so naši komunisti kar dobro sodelovali z lahi, te gnide so pustili pa čeprav so Slovence pobijali, Slovenske četnike in vaške straže so pa klali!

8888

8. jul 2010
33.984
6.214
113
Seveda, prav tako večina partizanov in to na istega Boga! Problem pri partizanstvu je v tem da so komunisti izvedli revolucijo, problem pri domobrancih pa v tem da so nekateri v vodstvu hlapčevali tujcu!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
fašizem itak spada pod iste ideologije, ker pa so bili fašisti, v primerjavi z nacisti ene usrane pokveke, se jih sploh ne omenja. Res ne vem kako so Nemci lahko 2x nasedli gnilim lahom. Lahi so jih 2x izdali, enkrat v prvi, drugič v drugi Sv..vojni. Je pa res da so naši komunisti kar dobro sodelovali z lahi, te gnide so pustili pa čeprav so Slovence pobijali, Slovenske četnike in vaške straže so pa klali!

Tut v fojbe so domobrance metali? Še mal pa bomo izvedeli, da niso počel drugega, kot domače klal, kar niso švabi potamanil, so šli pa partizani za njimi.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
A tu pa ne moreš?

N-ti primer zgodbe "Imam dokaze, a ti jih ne morem pokazati."

Kot sem dejal, mi je žal da sem se izpostavil, imel sem izkušnjo kakršno sem pač imel, je osebna in je ne mislim obnavljat ljudem, ki z mano nimajo nič, posebno tistim ki za karkoli takega pač niste odprti...kar sem povedal je bla nehote, recimo temu, štih proba in naprej ne mislim razlagat in razpredat tu za nič na svetu...že petič adijo
smile-1.gif

8888

8. jul 2010
33.984
6.214
113
V fojbah so večinoma civilisti in nemški vojaki, lahovskih vojakov je bore malo, pa čeprav so najbolj glasni! fapisti in komunisti so bili isti, se vidi da izhajajo vsi iz iste internacionale, saj so večinoma pobijali le civiliste ali pa navadne vojake.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj pa v fojbah počnejo nemški vojaki? a so bili pri nas na dopustu al kako so zašli v te kraje...