Vprašanje za 8888

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
ali je dokazano ali ne bi se dalo razglabljat
smile-1.gif
Razglablja se lahko. Kar pa ne spremeni dejstva, da ni dokazano.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Komu ni dokazano? Tebi ali meni? Dojemanje in osmišljanje vsega okoli tebe je pogojeno s širino dojemanja, ki jo lahko nekdo doseže, če je ne dosežeš, še ne pomeni, daje ni, a štekaš?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Dokaz je nekaj jasnega. Ali je ali ni. (razen če se kje "zgubi"... ampak pustimo politiko)

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Aha, a potem si npr. ti že videl nevtrine, ki so jih v cernu zaznali lani septembra?

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Dinotti v akciji? Ob 3:00...
hysterical-1.gif

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CivHwqbnAI8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kr smejte sem nasledn let boš hodu v kino me gledat, pa še plaču boš vstopnico zato! Jbg Bushida majo v nemčiji, mene boste mel pa v Sloveniji!
smile-1.gif
Kuzla je pa v odlomku, poimenovala, Bushida da je klošar, in je upravičeno dobila šamar. Ti če se obrneš, k ti baba jebe vse po spisku, je pa tvoj problem. Pr ns se ve, kdo nos hlače!
LPP je pa že zdavnej pozabljen.
smile-1.gif

007 lepo napisano...

I

Izbrisan uporabnik #488

Kakorkoli sedaj obračate, na koncu pridemo do zaključka, da je v današnjih cajtih Rdeča kapica preživeta, fanatično verujoči pa primerni za kakšen zaprti oddelek.

Ni se treba delati fine in strpne, če to nismo
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.095
-8.766
113
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Aha, a potem si npr. ti že videl nevtrine, ki so jih v cernu zaznali lani septembra?

Nevtrini so zaznani, dokazani tako teoretično, kot praktično preko n različnih poizkusov.

Bog, višja slia, yxz čudežna energija,... pa?
smirk-1.gif

P.S. Franc je ob svojem razsvetljenju videl NLP ter jetija. Tako da oboje zihr obstaja, saj je Franc to videl in on to VE. Pa kaj, če obstoj obojega ne more dokazati, on je razsvetljen, ima širši pogled na svet, kot vsi ostali in zato vidi več
evil.gif

Nazadnje urejeno:

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
jest, moj point je bil, da pred teorijo niso obstajali, ob teoriji so ugotovil da bi lahko obstajal, da bodo taki in taki poskusi dokazal, da obstajajo...in redki vedo kaj dejansko so in redki so, ki so ob poskusih lahko dejansko dokazali da obstajajo, in mi jim seveda verjamemo, da obstajajo, ne?
sej ni moj namen kogarkoli prepričevat, vsak na koncu sam pride do odgovora, uživite še naprej...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.095
-8.766
113
Le zakaj jim ne bi verjeli, če se njihov obstoj tako lepo sklada s teorijo, ki tako lepo opiše svet okoli nas. In celo btw so zaznani
tongue-1.gif

Tudi če se zaradi nekega xy razloga pride na dan z novo, boljšo toerijo, bo le ta prav tako morala vsebovati nevtrine.

Po drugi strani pa nikjer, prav nikjer ne potrebujemo stvarnika/ultra pametnega višjega bitja. Večino stvari znamo popolnoma, nekaj pa(trenutno) vsaj delno lepo razložiti zakaj in kako, brez "nadnaravne" pomoči. In tudi tistih zadev, ki jih še ne znamo do potankosti razložiti, je vsak dan manj. Kaj čmo pol z nekim hipotetičnim nadbitjem/energijo, katerega vpliv ni nikjer potreben
crazy1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Naivnežev je še vedno veliko in na ta način se da na veliko služiti, tudi v Sloveniji nismo nič drugačni.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
jest, moj point je bil, da pred teorijo niso obstajali, ob teoriji so ugotovil da bi lahko obstajal, da bodo taki in taki poskusi dokazal, da obstajajo...in redki vedo kaj dejansko so in redki so, ki so ob poskusih lahko dejansko dokazali da obstajajo, in mi jim seveda verjamemo, da obstajajo, ne?
sej ni moj namen kogarkoli prepričevat, vsak na koncu sam pride do odgovora, uživite še naprej...

Ti bi tole do Schrödingerjeve mačke v škatli rad peljal?

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Le zakaj jim ne bi verjeli, če se njihov obstoj tako lepo sklada s teorijo, ki tako lepo opiše svet okoli nas. In celo btw so zaznani
tongue-1.gif

Tudi če se zaradi nekega xy razloga pride na dan z novo, boljšo toerijo, bo le ta prav tako morala vsebovati nevtrine.

Po drugi strani pa nikjer, prav nikjer ne potrebujemo stvarnika/ultra pametnega višjega bitja. Večino stvari znamo popolnoma, nekaj pa(trenutno) vsaj delno lepo razložiti zakaj in kako, brez "nadnaravne" pomoči. In tudi tistih zadev, ki jih še ne znamo do potankosti razložiti, je vsak dan manj. Kaj čmo pol z nekim hipotetičnim nadbitjem/energijo, katerega vpliv ni nikjer potreben
crazy1.gif

a vidš k me ne razumeš, pokaži kje sem napisal da imamo stvarnika in ultra pametno višje bitje? Kje sem napisal, da potrebujemo njegovo pomoč pri čemer koli, nekaj posplošuješ, skušaš me stlačiti v nek predal, ki nima veze s tem kar jaz govorim, in te razumem, skušaš braniti tisto, v kar si prepričan, kar je popolnoma ok, in te štekam, ne prepričujem nikogar v nič, samo povedal sem kar vem, in vem tud, da svet ni pripravljen da dojame to....
in btw, ogromno je stvari ki jih ne znamo razložit, OGROMNO...

snecer, v življenju še v pušco nisem dal, kaj šele kateri drugi verski ustanovi kak cent...tako da o tem da kdo služi na komu in kdo je naiven prišparaj za koga drugega, če je to letelo name...

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
lol, vidš, še otroke smo motiviral, da rišejo, a ni to lepo? da si si cajt uzel za tole, te je mogl res motivirat...lepo...

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Po katoliškem prepričanju je človek odgovoren za svoja dejanja. Tako da človeška dejanja niso božja volja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Nevtrine nihče ni videl.
Njihov obstoj pa ni sporen. Tako teoretično kot praktično so dokazani.

Za razliko od obstoja bogov.

(heh, zdaj vidim da je jest5 napisal skoraj isto)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.095
-8.766
113
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
in te štekam, ne prepričujem nikogar v nič, samo povedal sem kar vem, in vem tud, da svet ni pripravljen da dojame to....
Lej, Francl tudi VE da obstaja jeti. Vendar svet ni pripravljen, da bi ga razumel, da dojame to, kar on VE in čuti.