Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Bi bila božja volja, če ti far spolno zlorabi otroka?
Je bila božja volja, da si se ti rodil prizadet? Mogoče boš celo kdaj ugotovil. Resno, kako lahko sproduciraš nekaj tako butastega?
Sam se nimam za nekega vernika. Sem bral Sveto pismo, knjigo knjig je menda treba vsaj malo poznati in mi je bilo v določenih poglavjih zelo mimo, priznam. Priznam tudi, da sva šla s kolegom lani parkrat k maši, ko sva imela ljubezenske probleme. Me je skenslala cura, sem šel k maši in ko sem hodil proti cerkvenim vratom, mi je pot presekala taka mačka, da sem se že pred vrati zahvalil bogu. Jap, v cerkvi vidiš miškic da joj.
Pri maši pa ... Far je bil posrečen, malo sva se smejala jecajočemu ministrantu, pri samem obredu nisem slišal nič slabega, sem pa ven prišel bolj pomirjen. Tisto petje, molitve, cel obred. Malo boljše že kot tiste defektne meditacijske seanske, na kateri hodi cimra.
Mi smo imeli zanimivega farja pri verouku. Siv, čez trebuh premožen dedec z močnim glasom. To se je drlo na nas, letele so klofute, vlečenje za lase, ušesa ... Bi rekel človek, da je bil en sadist, da se je hodil izživljat nad nas. Po drugi strani pa smo tudi peli pesmice, se veliko, veliko prezajebavali in vse nas je spravil do birme, ki je bila za marsikoga prva velika finančna injekcija.
Mi je pa zanimiva današnja "vzgoja" učiteljev. Kolegica se je pred kratkim zaposlila na višji stopnji OŠ kot učiteljica. Kak nepedagoški odnos je to do otrok, ne moreš verjeti. Dejansko ves proces temelji na tem, da si je otroke najprej treba podrediti, da je treba najprej pokazati, kdo je glavni, šele potem se jim lahko pomalo in pomalo popušča. Ko mi razlaga, kako dela z otroki, se mi zdi da ko z enimi psi. Kriči na njih, se šopiri in se gre neko "strogo učiteljico". In to so ji dejansko vcepili drugi učitelji. Saj po eni strani je logično, glede da drugih sredstev sploh nimajo, ne sme ga kazensko vprašati, ne sme ga poslati ven, kaj da bi ga udarila. Se pa spomnim, da smo take učitelje najbolj sovražili.