Vprašanje za 8888

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ne zagovarjam udarcev... ker niso nujno rešitev...

vendar v določenih primerih pač ne preostane drugega kot eno okol ušes... v opomin...

Na igrišču gledam enega poba, okoli 6 let star. Pri njih doma so batine očitno namesto dober dan, od mame jih kasira redno, tako da ima obrambni sistem že dobro razdelan. Edino, kar je ta vzgoja prinesla, je to, da je mali nasilen do vseh okoli sebe, predvsem manjših in šibkejših. Drugi otroci se ga ogibajo, nočejo se igrat z njim, kar spet pripelje do nasilja z njegove strani do ostalih otrok, kar je verjetno povsem normalna reakcija tako zavoženega mulca in to potem spet do batin s strani mame... Skratka, mali je, če ga ne bo socialna vzela (kar je malo verjetno, ker je čist in sit), na dobri poti do mladoletnega delinkventstva in kasnejše uspešne kariere v kriminalu.

Vem da je skrajni primer, ravno tako kot so skrajni tisti vunderkindi, ki jih starši kujejo v nebo in napadejo vsakega, tudi pedagoge, ki bi si upal trditi, da mulac ni uber aless.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Zanimivo, ponavadi taki otroci niso nasilni in so bolj zadržani.
Nasilniški so tisti, ki gledajo pretepe doma med staršema.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ja, poznam enega takega vunderkinda! Groza!!! Težave v šoli, težave v nogometnem moštvu, težave na domačem igrišču, mama pa ga brani na način: Ne, on pa že ne!!!! Kar precej otrok trpi zaradi njega ali pa ne obiskujejo npr. nogometa.... Sankcije? Hoteli so ga prestaviti v drug razred, pa so se temu odločno uprli starši tega razreda!
Priznam, sem ga enkrat zagrabil za lase in ga malo prošetal.....

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lej, mali vidi vzorec in ga prenaša naprej, dost logično, zato sem napisal, da je po moje to prvi korak pri vzgoji, zgled. Ajde, če je to še verouk, naj bo, zakaj ne, konec koncev naj bi učili vse tisto, kar je prav, le metoda je malo drugačna.

Dejansko se mi mali smili, zadnjič je brcnil žogo v drugega mulca, jebiga, nabijal so okroglo žogo, se zgodi, nikomur nič. Mama je planila, ga že med potjo nadirala in ko je z dvignjeno roko prišla do njega, je mali ležal na tleh v položaju fetusa, z rokami nad obrazom in čakal na kanonado, ki bi jo tudi kasiral, če ne bi dve mami, ki sta bili zraven, začeli na babo vpiti. Se bojim, da jih je mali potem doma še zaradi tega kasiral, ker je mami sramoto naredil.

Kolikor vem, je bila zaradi teka poba policija že nekajkrat opozorjena, CSD tudi... Zgodilo se verjetno ne bo nič.

8888, tolk v vednost, to je sila verna družina, tko da očitno nekaj narobe po novem učijo pri verouku.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To ni z vero povezano, no razen če je musli!
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mnenja so različna, na forumu ponavadi izstopajo skrajna (ena stran ali druga).
(v sosednji temi ne da je OK "mulca" udariti, OK je ga tudi povoziti. To še ni vse. Popolnoma sam si je kriv!)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Res ste nestrpneži, s teboj na čelu Stein!

Je rekel in ostal živ. Raje se vzdrži, čist res.

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To ni z vero povezano, no razen če je musli!
Al pa desničarsko krščanski skrajnež, ki cel otok postreli.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Res ste nestrpneži, s teboj na čelu Stein!
Huh? Od kod pa si to potegnil?

Od tega, da sem ugotovil, da imajo različni ljudje različna mnenja??? (ker na to sporočilo si odgovarjal)

No ja, logike sicer res nisem pričakoval.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če s tem misliš mene, potem si pokazal in dokazal, da ti možgani ne delujejo.

Napisal sem namreč ravno obratno, da NE vem, na kaj si mislil.

Citat:
No ja, logike sicer res nisem pričakoval.